Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсач бази даних готельного комплексу / Курсова бази даних готельного комплексу.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
342.02 Кб
Скачать

2.1 Розробка сценаріїв для створення бази даних і базових таблиць

Стрімке зростання популярності SQL є однієї з найважливіших тенденцій у сучасній комп'ютерній промисловості. За кілька останнього років SQL став єдиною мовою баз даних. На сьогоднішній день SQL підтримують понад сто СУБД, що працюють як на персональних комп'ютерах, так і на більших ЕОМ.

Був прийнятий, а потім доповнений офіційний міжнародний стандарт на SQL. Мова SQL є важливою ланкою в архітектурі систем керування базами даних, що випускають всіма провідними постачальниками програмних продуктів, і служить стратегічним напрямком розробок компанії Microsoft в області баз даних. Зародившись у результаті виконання другорядного дослідницького проекту компанії IBM, SQL сьогодні широко відомий й у якості потужного ринкового фактору.

SQL є інструментом, призначеним для обробки й читання даних, що знаходяться в комп'ютерній базі даних. SQL - це скорочена назва структурованої мови запитів (Structured Query Language).

SQL Server 2000 - це реляційна СУБД, що використає мову Transact-SQL для пересилання повідомлень між комп'ютером клієнта й комп'ютером, на якому працює SQL Server 2000. Реляційна СУБД складається з механізму баз даних, властивого базы даних та додаткам, необхідним для керування даними й компонентами реляційноъ СУБД. Реляційна СУБД організує дані у вигляді зв'язаних рядків і стовпців, що становлять базу даних. Реляційна СУБД відповідає за підтримку структури бази даних і вирішує наступні задачі:

- підтримує зв'язки між даними в базі;

- гарантує коректне зберігання даних і виконання правил, що регламентують зв'язки між ними;

- відновлює дані після аварії системи, переводячи їх у погоджений стан, зафіксований до збою.

База даних (БД) SQL Server 2000 являє собою реляційну базу даних, сумісну з SQL (Structured Query Language) з інтегрованою підтримкою XML для Інтернет-додатків. SQL

Microsoft SQL Server 2000 - це остаточне рішення для керування й аналізу даних, що дозволяє оперативно розгортати масштабовані Web-додатки нового покоління. SQL Server 2000 - ключовий компонент підтримки електронної комерції, інтерактивних ділових додатків і сховищ даних, що забезпечує масштабованість, необхідну для підтримки зростаючих, динамічних середовищ. В SQL Server 2000 передбачена найширша підтримка XML (Extensible Markup Language) і інших форматів, використовуваних в Інтернеті, функцій продуктивності й доступності, що гарантують своєчасне рішення поставлених задач, а також розвитої функціональності керування й настроювання, що дозволяє автоматизувати виконання рутинних задач і знизити сукупну вартість володіння. Крім того, SQL Server 2000 у повному об'ємі використає переваги Windows 2000, забезпечуючи інтеграцію з Active Directory Services і підтримуючи до 32 процесорів і до 64 (Гб) оперативної пам'яті.

конецформыначалоформыЯЯк правило, більша частина операцій в MS SQL Server може бути виконана декількома способами. Вони умовно діляться на дві групи: способи, виконувані за допомогою графічного інтерфейсу користувача, і способи, що припускають необхідність виконання запиту Transact-SQL. Мова запитів Transact-SQL - це надзвичайно гнучкий засіб керування базою даних.

Нижче наведені три основних способи, які можна використати для створення бази даних в MS SQL Server.

- конецформыначалоформыБданих може бути створена шляхом запуску у вікні Enterprise Manager майстри Database Creation Wizard (Майстер створення бази даних);

- база даних може бути створена за допомогою графічного інтерфейсу користувача програми Enterprise Manager;

- базу даних можна створити за допомогою програми Query Analyzer.