Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dip / диплом1!!! / (1 част).docx
Скачиваний:
27
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
135.53 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНІЙ АВІАЦІЙНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Інститут комп’ютерних інформаційних технологій

Кафедра безпеки інформаційних технологій

Звіт з науково-дослідної практики

Виконала:

студентка 531 групи

Кірик Іванна Іванівна

Прийняв:

доктор технічних наук, професор

Корченко Олександр Григорович

Київ – 2014 вступ

Постійне зростання обсягу споживаної і вироблюваної інформації підприємств в процесі вирішення операційних завдань, а також значне зростання впливу цієї інформації на ринкову позицію підприємства, підвищення динамічності економічних процесів викликає потребу в розробці та впровадженні нових, більш ефективних методик, а також застосування кращих світових практик управління службою підтримки інформаційних систем (ІС) та інфраструктури підприємства.

Сьогодні кіберзлочинність набуває глобального характеру і потребує об’єднаних дій для боротьби з нею. Для захисту від кібератак, кожна компанія, намагається застосовувати найбільш ефективні та продуктивні системи і моделі захисту інформації, для забезпечення нормального функціонування. Проте універсальної системи, яка б задовольняла всі вимоги керівників, і забезпечувала безперебійну роботу немає. Необхідно зазначити, що основним завданням таких систем менеджменту є своєчасне та оперативне реагування на кібератаки в інформаційно-комунікаційних системах, виявлення та уникнення появи інцидентів також визначення шляхів усунення їх наслідків і розробка превентивних заходів.

Актуальність розробки СУІІБ, яка характеризуються можливістю інтегрального розширення прогармного продукту, є безумовною, оскільки така система є універсальною та адаптивною стосовно вимог до програмного та апаратного забезпечення.

Метою роботи є підвищення рівня захищеності інформаційно-комунікаційної системи організації, за рахунок удосконалення системи менеджменту УІІБ.

Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити наступні завдання:

  • проаналізувати діючі міжнародні стандарти та рекомендовані практики у галузі управління інцидентами інформаційної безпеки;

  • дослідити основні моделі системи менеджменту управління інцидентами інформаційної безпеки;

  • удосконалити систему управління інцидентами інформаційної безпеки;

  • провести дослідження удосконаленої системи управління інцидентами інформаційної безпеки.

Об'єкт дослідження – процес управління інцидентами інформаційної безпеки.

Предмет дослідження – методи, моделі та системи управління інцидентами інформаційної безпеки.

Новизна роботи полягає у тому, що удосконалено систему менеджменту УІІБ, яка через можливість інтегрального розширення програмного продукту, дозволяє підвищити ефективність роботи системи управління інцидентами, як наслідок, підвищити загальний рівень захищеності організації.

Практична цінність отриманих результатів полягає у тому, що запропоновано ПЗ, яке може бути використаним для більш ефективної роботи команди реагування на інциденти інформаційної безпеки.

Апробація результатів роботи. Основні положення роботи доповідалися та обговорювалися на науково-практичній конференції “Безпека інформаційних технологій ” (м. Київ, 2014 р.).

Соседние файлы в папке диплом1!!!