Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчет Хоменко ДМ.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
158.72 Кб
Скачать

2. Характеристика бази практики

Передові ідеї та технології особливо затребувані в наш динамічний час. Саме з таким продуктом виступає на світовому ринку ДП «Антонов», яке носить ім'я свого засновника - видатного авіаконструктора Олега Костянтиновича Антонова.

Авторству колективу нашого підприємства належить більше ста типів і модифікацій пасажирських, транспортних і спеціалізованих літаків, розтиражованих в кількості більше 22 000 примірників. Особливу гордість авіаконструкторів становлять вантажні гіганти «Руслан» і «Мрія», що є візитною карткою фірми. На їхньому рахунку 270 світових рекордів. Всього ж літаки «Антонов» встановили понад 500 рекордів.

Підприємство, історія якого налічує близько 70 років, нині є одним з небагатьох підприємств, що реалізують повний цикл створення сучасного літального апарату - від передпроектних наукових досліджень до будування, випробувань, сертифікації, серійного виробництва та післяпродажного обслуговування.

Специфіка галузі висуває особливі вимоги до формування персоналу, і «Антонов» по ​​праву пишається своїм основним капіталом - високопрофесійними кадрами. Сегодні на підприємстві працюють понад 13500 співробітників - представників 198 професій та спеціальностей, повний штат конструкторів і вчених, що працюють в 35 наукових напрямках, у тому числі таких рідкісних, як аеродинаміка і міцність літальних апаратів, механіка, гідравліка, теплотехніка, авіоніка, матеріалознавство. На всіх етапах розробки літаків зайняті справжні майстри своєї справи, сповнені почуття відповідальності за кінцевий результат.

Основними підрозділами ДП «Антонов» є:

- дослідно-конструкторське бюро з проектування, перспективним і експериментальним дослідженням, сертифікації, супроводу серійного виробництва та експлуатації;

- дослідне виробництво, основним завданням якого є виготовлення експериментальних зразків авіаційної техніки;

- льотно-випробувальна і доводочна база, призначена для проведення льотних випробувань, доопрацювання та сертифікації літаків, а також для навчання льотного та технічного персоналу;

- служби провідних фахівців по проектам.

До складу ДП «Антонов» також входять авіатранспортний підрозділ - Національний авіаперевізник, авіакомпанія «Авіалінії Антонова», яка забезпечує доставку різних вантажів по всьому світу, і філіал «Серійний завод« Антонов », де налагоджено серійне виробництво літаків« Антонов ».

Весь цей комплекс дозволяє втілювати конструкторські ідеї в реальну авіатехніку. Таким чином, на ринок виноситься конкурентоспроможна продукція, у тому числі розробки, що надають нашим партнерам можливості розвитку і модернізації власного авіабудування.

До складу КБ «ДП Антонов» входить велика кількість підрозділів (конструкторських відділів), зокрема КВ 19, в якому займаються проектуванням гідросистем та систем шасі літальних апаратів. Конструкторський відділ №19 поділяється на бригади, в середньому по 10 працівників у кожній. Загальна кількість працівників відділу близько 50.

Керівні посади відділу:

- начальник відділу;

- наступник начальника відділу;

- начальник бригади.

Перспективними розробками у відділі займаються інженери різної кваліфікації:

  • інженери 3 категорії (випускники ВНЗ);

  • інженери 2 категорії;

  • інженери 1 категорії;

  • ведучі інженери.

Підвищення рівня кваліфікації в середньому відбувається раз на 3 роки, але можливі випадки «переплигування» через категорію.

  1. бригада теорії гальмівних систем займається розробкою систем гальмування, антиюзових систем та їх випробуванням.

  2. бригада систем прибирання та випускання шасі веде свою діяльність у напрямку покращення конструкції стійок шасі.

  3. бригада гідравлічних систем займається перспективними розробками та вдосконаленням агрегатів гідравлічних систем, їх випробуванням та створенням конструкторської документації;

  4. бригада розміщення агрегатів та компонентів гідросистем в конструкції ЛА, що займається прокладанням трубопроводів та агрегатів (компонування ЛА);

  5. бригада міцності конструкцій. Займається розрахунками на міцність всіх вищесказаних агрегатів та складових літального апарату.

Усі ці бригади тісно співпрацюють, щоб досягти найбільш позитивного результату своєї діяльності, адже без цього спроектувати новий конкупентноспроможний літак дуже складно та й взагалі неможливо.