Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
василец План вдосконалення організації.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
389.63 Кб
Скачать

1.5. Дайте характеристику загальних принципів підприємства (5 балів).

Основними принципами авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» являються:

  • безпека;

  • надійність;

  • комфорт;

  • постійне вдосконалення.

Безпека є абсолютним приорітетом для МАУ. Міжнародні Авіалінії України це перша авіакомпанія в СНД, яка була зареєстрована в реєстрі IOSA – єдиний міжнародний сертифікат якості виданий спеціальною програмою IATA. Це підтверджує високий рівень авіа безпеки та надійності флоту авіакомпанії. Технічний Департамент МАУ проводить повне технічне обслуговування західних типів літаків. У відповідності зі статистикою Боїнг, МАУ єдина авіакомпанія в СНД, яка проводить повне технічне обслуговування свого флоту. Також, авіакомпанія надає послуги з тех. обслуговування ряду інших авіакомпаній в регіоні: Дніпроавіа (Україна), Belavia (Білорусь), і т.д..

Комфорт пасажирів забезпечується як на борту повітряного судна, так і аеропортах вильоту та прильоту.

1.6. Визначте стадію життєвого циклу підприємства, її групу та форму розвитку (5 балів).

Зародження

Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» бере початок в 1992, коли було створено дочірнє підприємство державної авіакомпанії «Авіалінії України» (англ. Air Ukraine) — Air Ukraine International. В цей момент розпочався період зародження, який тривав 4 роки (з 1992 по 1996 роки). У той час авіакомпанія перевозила в 12 разів менше пасажирів ніж у 2008 році.

Авіакомпанії передано права на здійснення польотів до Західної Європи.

З самого початку «Міжнародні Авіалінії України» (скорочено — «МАУ») почали здійснювати всі рейси на літаках «Боїнг-737», ставши, таким чином, першим в СНД експлуатантом авіалайнерів цього типу.

У середині 90-х авіаперевізник змінив ім'я і ліврею. З фюзеляжів літаків прибрали приставку «Air» і назва авіакомпанії змінилася на «Ukraine International». Змінився також логотип на хвості. Замість стилізованого тризуба-сокола в хвостовому кільці з'явився сокіл.

Після припинення польотів «Air Ukraine», «Міжнародні Авіалінії України» фактично виконують представницьку функцію, будучи по суті національним авіаперевізником України.

Зростання

Період зростання авіакомпанії тривав з 1996 року по 2008 рік. У цей період діяльність МАУ стрімко набирала обертів, була чітко визначена ціль та принципи організації.

Зрілість

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» зараз знаходитьсь на третьому етапі життєвого циклу. Він почався в 2008 році й триває до сьогодні. В даний час авіакомпанія виконує близько 200 рейсів щотижня в міста Західної Європи та Азії.

«МАУ» володіє сертифікатом JAR-145, який дає право на повний цикл технічного обслуговування техніки фірми Боїнг, включаючи виконання складних форм техобслуговування «C-Check» і «D-Check».

Кількість перевезених пасажирів у 2009 році — 1 563 000 осіб (менше на 6%, ніж в 2008 році - 1,68 млн людей ). Транспортування вантажів і пошти в 2009 — 7,754 тис. тонн (зростання на 40%).

Код-шерінгові партнери:

  • Sky Team: KLM, Air France, Alitalia.

  • Star Alliance: Austrian, Swiss, TAP Air Portugal, Adria Airways, Brussels airlines, BMI.

  • One World: Iberia, Finnair, S7.

  • Позаальянсові перевізники: Etihad.

РОЗДІЛ 2. ОСНОВНІ ОРГАНІЗАЦІЙНІ ТЕОРІЇ ТА МОДЕЛІ.