Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фінанси ЗЕД.ІВАЩЕНКО О.А.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
108.54 Кб
Скачать

10

Національна академія статистики, обліку та аудиту

КАФЕДРА МЕНЕДЖМЕНТУ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ для виконання контрольних робіт

ФІНАНСИ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Галузь знань 0305 «Економіка та підприємництво»

спеціальності 7.03050801 та 8.03050801«Фінанси і кредит»

Укладач:

дд.е.н., проф. Пузанов І.І

Затверджена на засіданні

кафедри менеджменту ЗЕД,

протокол № 2 від 27 серпня 2012 р

Київ 2012

1. ЗАГАЛЬНІ ВКАЗІВКИ

У відповідності з вимогами навчального плану студенти повинні виконувати одну письмову контрольну роботу та складають залік з дисципліни «Фінанси ЗЕД».

Підготовка зо складання заліку полягає у вивченні матеріалів згідно з тематикою, що викладена у робочих програмах.

Виконання контрольної роботи є одним із заключних етапів вивчення курсу для заочної форми навчання, її підготовка сприяє поглибленню та закріпленню теоретичних знань, одержаних студентами при самостійному вивченні окремих розділів дисципліни, набутті навичок самостійної роботи над учбовим матеріалом.

Контрольна робота повинна висвітлити вміння студентів коротко і точно відповідати на поставлені питання, підбирати і використовувати для відповідей необхідний матеріал.

Кожне питання роботи висвітлюється студентом при обов’язковому посиланні як найменше на трьох авторів, при цьому студент порівнює погляди авторів джерел, що цитуються.

Перед виконанням контрольної роботи студент зобов’язаний вивчити рекомендовану літературу з дисципліни, зібрати, проаналізувати та узагальнити практичний матеріал.

Студент виконує контрольну роботу у вигляді реферату на одну із наведених тем чи на тему за власним вибором, яку узгоджує з викладачем. Реферат повинен містити огляд літератури і статей з періодичної преси, а також законодавчих та нормативних документів.

2. Оформлення контрольної роботи

Кожний студент заочного факультету виконує одну контрольну роботу, що складається з питань, вказаних в таблиці. Варіант завдання контрольної роботи для кожного студента визначається в залежності від початкової букви його прізвища або встановленого викладачем курсу порядкового номеру варіанту (див. табл. 1). Кожне завдання передбачає відповідь на п'ять питань з вказаних різних тем даного курсу та дві практичні завдання. Для більшої чіткості питання розписані по темах курсу. При цьому потрібно не забувати, що вивченню підлягають всі питання програми. Всі відповіді по варіанту виконуються в одній роботі і передаються на перевірку одночасно в термін, передбачений індивідуальним графіком.

Контрольна робота повинна мати відповіді на поставлені питання з прикладами, взятими з практики. Приклади повинні конкретизувати теоретичну частину відповіді. Якщо приклади мають вигляд додатку до роботи, то про це у відповідному її місці повинно бути зазначено. Найкращим буде такий приклад, в якому буде описана ситуація, суть її впливу на економічний розвиток, а також приведені розрахунки оцінки її ефективності.

Контрольна робота в текстовій частині виконується в довільній формі, дотримуючись порядковості питань. Студент не повинен повторювати застарілі тексти навчальних посібників, а сміливо вказувати нове, по-новому трактувати питання, оцінюючи його критично.

Робота має складатися з титульної сторінки, переліку питань, текстової частини та практичної частини і списку використаної літератури. Таблиці, розрахунки, витяги з актів та інші допоміжні матеріали оформлюються як додатки до роботи. Обов'язковими додатками мають бути зразки тих джерел ревізії та державного фінансового аудиту, (первинних документів, регістрів, форм звітності тощо), які в текстовій частині розкривають суть перевірки.

Обсяг текстової частини роботи – 10-15 сторінок.

Контрольна робота оформлюється в шкільному зошиті чи на зшитих листках паперу формату А4 (210  297 мм). Титульний листок оформлюється згідно загальних методичних вказівок до виконання курсових та контрольних робіт.