Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика 3_11_08_2015.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
178.69 Кб
Скачать

3.2. Устаткування сімейства watson і рішення, що базуються на ньому

Загальні характеристики WATSON xDSL

Передача потоку 2 Мбіт/с по двох парах, передача потоку до 1 Мбіт/с по одній парі - WATSON 2 і WATSON 3.

Передача потоку від n x 64 до 2 Мбіт/с по одній парі - WATSON 4 MSDSL.

WATSON 2 HDSL

WATSON 2 HDSL представляє відмінне рішення для надання таких прибуткових послуг, як організація цифрових потоків із швидкістю передачі до 2-х Мбіт/с, збільшення числа абонентів без прокладення додаткового кабелю або заміна застарілих систем передачі типу ИКМ- 30.

Устаткування WATSON 2 HDSL розроблене спеціально для розгортання великомасштабних мереж доступу, коли конкурентоздатна ціна, показники потужності устаткування і його якості є необхідними і обов'язковими складовими успіху.

WATSON 3 HDSL

WATSON 3 HDSL, окрім основного застосування в мережах доступу, є ідеальним рішенням організації високоякісних каналів зв'язку між об'єктами, значно віддаленими один від одного. У різних відомчих мережах використання WATSON 3 відкриває можливість для організації передачі цифрових потоків уздовж залізничних колій, ліній електропередачі і автомагістралей, між базовими станціями мобільних мереж.

WATSON 3 дозволяє надавати високошвидкісний доступ в мережу Інтернет, розширювати і сполучати між собою локальні мережі, а також організовувати передачу даних по мідних лініях для забезпечення виходу у волоконно-оптичні транспортні мережі.

WATSON 3 має усі необхідні можливості для використання на тих ділянках мережі, де не може працювати ніякий інший модем xDSL. Йдеться про мідні кабелі низької якості і великої протяжності. Завдяки використанню технології CAP64 це устаткування перевершує інші системи xDSL по дальності передачі на 25%. Використовуючи устаткування WATSON 3, можна організувати передачу цифрового потоку Е1 на відстань до 20 кілометрів (кабель МКСБ 1,2 мм) без використання регенератора, що істотно скорочує витрати. У тих же випадках, коли необхідно організувати лінії зв'язку особливо великої протяжності, використовується установка регенераторів або каскадне включення модемів, що дозволяє збільшити дальність роботи до сотень кілометрів.

WATSON 4 MSDSL

Устаткуванням WATSON 4 MSDSL є найкраще рішення для надання послуг високошвидкісної передачі даних і телефонного зв'язку по одній мідній парі. Оператори телефонних мереж загального користування, приватні оператори і Інтернет-провайдери можуть використати економічну технологію MSDSL для надання послуг передачі даних і високошвидкісного доступу в мережу Інтернет, для заміни дорогих виділених ліній, для зв'язку офісних АТС з мережами передачі даних по одній мідній парі.

Устаткування WATSON 4 MSDSL якнайкраще поєднує дальність роботи і швидкості передачі. Це ідеальний вибір для тих компаній, які намагаються оперативно надавати нові послуги зв'язку, але не мають можливості вести широке будівництво кабельних мереж. Можливість підключення до одного модуля лінійного закінчення до 4-х модулів мережевого закінчення значно скорочує витрати з розрахунку на кожну лінію окремо. Функція "Multiservice" дозволить з'єднати офісну АТС і мережу передачі даних по одній мідній парі, використовуючи тільки модеми WATSON 4 без необхідності установки мультиплексора.

WATSON 5

Устаткування WATSON 5 - це найсучасніша технологія PAM 16 G .S H DSL і величезні можливості для мультисервісних застосувань, доступу в мережу Інтернет і зв'язки локальних мереж у поєднанні з невисокою вартістю. Швидкість передачі 2,3 Мбіт/с по одній парі, 2,3 × 2 Мбіт/с по двох парах, 2,3 × 4 Мбіт/с по чотирьох парах.

WATSON LINKS

Цифрова система передачі WATSON LINKS призначена для модернізації або повної заміни аналогових систем передачі. Система WATSON LINKS може працювати в двохкабельній і одинкабельній схемах включення. При установці WATSON LINKS на лінію, обладнану аналоговою системою передачі, не потрібно проведення яких-небудь кабельних робіт, оскільки усі блоки системи монтуються в існуючих спорудах (НУП, ОУП). Система WATSON LINKS може працювати в одному кабелі з аналоговою апаратурою без впливу на її роботу, тому наявності вільних кабельних пар можлива установка системи WATSON LINKS без відключення діючої апаратури з частотним розділенням каналів.

Система WATSON LINKS має певні переваги. До них відноситься більший, ніж у будь-якої іншої цифрової системи передачі, регенераційна ділянка, можливість роботи в одному кабелі з аналоговою апаратурою частотного розділення каналів, дистанційне живлення до десяти регенераторів.

Широкий вибір крайового устаткування мультиплексора і устаткування передачі даних дозволяє не лише збільшити число каналів в порівнянні із замінюваними системами, але і поліпшити їх якість. При цьому на додаток до мовних каналів можуть бути організовані канали передачі даних різної пропускної спроможності.

Система WATSON LINKS розроблена на основі прогресивних технологій xDSL. У лінійному тракті апаратури використовується несиметрична адаптивна модуляція CAP (амплітудно-фазова без передачі тієї, що несе). Цей вид модуляції був розроблений спеціально для WATSON LINKS на основі адаптивної модуляції CAP. Система WATSON LINKS забезпечує дуплексну передачу потоку E1 2048 Кбит/з (G.703/G.704) з можливістю подальшого перетворення в аналогові або цифрові (Nх64 Кбит/с) канали. Лінійний тракт устаткування WATSON LINKS розрахований головним чином на роботу по симетричних електричних кабелях зв'язку. Система дистанційного живлення здійснюється постійним струмом по парах, використовуваних для передачі інформації. При замиканні, сильному витоку струму або обриві кабельних пар дистанційне живлення знімається. Існує можливість визначення пошкодженого сегменту шляхом реверсу полярності дистанційного живлення.

Регенератори WATSON 2 і WATSON 3

Регенератори WATSON 2 і WATSON 3 були розроблені для використання на лініях зв'язку великої протяжності. Компанія Schmid Telecom пропонує декілька варіантів корпусів регенераторів, що включають одну або чотири плати регенераторів, для монтажу в НУП або приміщеннях. Регенератор забезпечує можливість дистанційної конфігурації, контролю і електроживлення.

Регенератори WATSON 5

Універсальний G. SHDSL регенератор для систем WATSON 5 дозволяє передавати 2,3Мбит/або 4,6Мбит/з по 1-ій або 2-м мідним парам. Регенератори призначені для побудови мережевої інфраструктури, цифровизации мідних ліній великої протяжності. TC - PAM регенератор WATSON 5 відрізняється високою мірою інтеграції, а значить і малими габаритними розмірами і доступною ціною.

Управління устаткуванням WATSON

Управління устаткуванням WATSON є ключовою перевагою, що дозволяє отримати додаткові можливості при скороченні витрат. Накопичений багаторічний досвід роботи з видатними операторами зв'язку допоміг створити систему управління устаткуванням WATSON, що не вимагає обслуговування і забезпечує постійний контроль. Компанія Schmid Telecom пропонує рішення, які забезпечують чітку роботу у будь-якій мережі. До числа цих рішень входять WATSON Commander (система управління, яка може бути встановлена на базі Windows NT, Windows 9х і UNIX), WATSON Manager (система управління, грунтована на платформі SNMP Spectrum від компанії Cabletron), WATSON Psion (система управління через термінал), WATSON Monitor (система управління за допомогою спеціального компактного модуля, який поміщається у будь-яку кишеню).

Устаткування доступу встановлюється у вузлах, широко розкиданих по мережі, і тому основною проблемою управління є досяжність видаленого устаткування. Компанія Schmid Telecom розв'язала цю проблему за допомогою системи управління WATSON Remote Management Technology (WRMT). Система WRMT - це технологія управління, грунтована на мережевому протоколі, який сполучає будь-які модеми сімейства WATSON через службові канали, такі як V.11 або V.24. Це дає можливість управління регенераторами або видаленим устаткуванням. За наявності фізичного з'єднання з модемами WATSON устаткування може управлятися без додаткових витрат на придбання допоміжного устаткування.

 

Watson 3

Watson 4

Лінійний код

TC-CAP64

TC-CAP8-128

Число пар

2

1

Лінійна швидкість

1168 Кбит/с

144-2320 Кбит/с (на одну пару) "Вибір міжшвидкістюідальністю"

Допустима довжина лінії (без регенераторів, орієнтовно) для кабеля 0,4

до 5 км

до 4 км

Допустима довжина лінії (без регенераторів, орієнтовно) для кабеля 1,2

до 18 км

до 9-12 км

Підтримуємі інтерфейси

E1, nx64, E1&nx64

 

Ethernet  --> Ethernet-VLAN

Крос-коммутація

Вбудованафункция

Управління

Монітор, VT100, SNMP, TMN