Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КурсовойWi-Max.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
1.52 Mб
Скачать

2.3 Антенні системи

У платформі 4motion передбачається використовувати декілька конфігурацій антен. Так, для формування незалежних потоків в кожному антенному каналі пропонується три варіанти: рознесені антени з різною поляризацією Антени мають бути разнєє сени на відстань не менше 10 довжин хвиль (?). Як правило, для цього використовуються дві двоелементні антени з взаємною поляризацією елементів 90°, але підключаються лише по одному елементу в антені. Використання крос поляризаційних антен з поляризацією ±45° відносно лінії горизонту пояснюється тим, що при переотраженії сигналів змінюється їх поляризація. Другий варіант має на увазі вживання Х-образної антени з двома елементами з взаємно-ортогональною поляризацією. Така поляризація забезпечує те, що розноситься каналів не менше чим на 20 дБ. Обидва цих варіанту дозволяють організувати передачу по двох незалежних каналах.

Для реалізації передачі по чотирьох каналах рекомендована чотирьохелементна антенна система – дві Х-образні антени (як в попередньому варіанті), рознесені один 0от один не менше чим на 10?. У всіх цих варіантах мається на увазі, що кожен антенний елемент формує промінь шириною 65° в азимутній плоскості і 7° – у вертикальній (по рівню 3 дБ), рівень бічних променів до -30 дБ в азимутній плоскості і -17 дБ – у вертикальній. Для завдань адаптивного формування діаграми спрямованості використовують антенні масиви з чотирьох близько розташованих елементів з вертикальною поляризацією. Проте для змішаних режимів цей варіант не оптимальний.

2.4 Абонентське обладнання

З платформою BREEZEMAX 4motion пропонується декілька варіантів устаткування кінцевого користувача (CPE), які дозволяють операторам ефективно обслуговувати всіляких користувачів в ділових і житлових секторах (ріс.11). Випускається чотири варіанти CPE: для зовнішнього монтажу – пристрої BREEZEMAX PRO CPE (із зовнішнім і внутрішнім модулями), для установки усередині приміщень пристрої BREEZEMAX 4motion Si, що самостійно інсталюються, а також модеми у форматі РС Card і USB Dangle.

Пристрій BREEZEMAX 4motion Si – це компактний, портативний пристрій, що інсталюється безпосередньо кінцевим користувачем. Воно безпосередньо підключається до ПК і активується через sim-карту або за допомогою спеціального застосування. Так само, як і абонентський пристрій PRO, портативна абонентська станція випускається в двох варіантах – на чіпсеті Intel Rd2 і на чіпсеті компанії Beceem. У першому випадку пристрій оснащений шістьма антенами, розташованими під корпусом.

Пристрій на чіпсеті Beceem оснащений двома невеликими всенаправленими антенами. Випускається декілька варіантів пристроїв BREEZEMAX 4motion Si для кожного з діапазонів 2,3; 2,5 і 3,5 ГГц. Всі вони включають обов'язковий інтерфейс IEEE 802.3 Ethernet 10/100-baset (від 1 до 4 портів Rj-45). Опционально пристрою оснащуються модулем IEEE 802.11b/g для організації локальної точки доступу, а також голосовим шлюзом для передачі VOIP.

BREEZEMAX 4motio РС Card – це мережевий адаптер на чіпсеті Beceem, що дозволяє підключати до мережі мобільного WIMAX переносний комп'ютер. Він випускається для кожного з діапазонів 2,3; 2,5 і 3,5 ГГц і при ширині каналу 10 Мгц забезпечує максимальну швидкість в низхідному каналі до 20 Мбіт/с, у висхідному – до 7 Мбіт/с. Ширіна каналу задається при конфігурації і може скласти 5; 7; 8,75 і 10 МГц. На карті знаходяться дві антени, що висуваються, регулювання положення яких, при необхідності, дозволить поліпшити прийом сигналу. Можлива робота на видаленні до 5 км. від базової станції.Пристрій US210 – це WIMAX usb-адаптер для ПК. Адаптер повністю відповідає стандарту IEEE 802.16e і підтримує мобільне безпровідне з'єднання на швидкості до 130 км/ч. Пристрій інсталюється і набудовується кінцевим користувачем, пікова швидкість в низхідному каналі – до 33 Мбіт/с, у висхідному – до 7 Мбіт/с. Працює в частотних діапазонах 2,3; 2,5 і 3,5 ГГц. Потужність передавача – 23 дБм, посилення антени – 2 дБ від ізотропної потужності. Завдяки одній передавальній і двом приймальним антенам Us210 підтримує mimo-технологію. Енергоспоживання – 2,4 Вт при потужності в антені 23 дБм.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]