Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕНЕДЖМ.ФР. 1 КУРС ДИСТАНЦИОНю.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
45.15 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

ДОНЕЦЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ УПРАВЛІННЯ

Кафедра іноземних мов

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення вченої ради ДонДУУ

від

Завдання для студентів,

які навчаються дистанційно,

з нормативної навчальної дисципліни

з навчальної дисципліни “Французька мова (за професійним

спрямуванням)

галузь знань 0306 “Менеджмент і адміністрування”

напрям підготовки 6.030601 “Менеджмент”

професійного спрямування “Менеджмент організації”

варіативної компоненти МЗД, МНС, МВ, УПП, МПД, МАД, Л, ММ

освітньо-кваліфікаційний рівень “Бакалавр”

форма навчання дистанційна

курс 1

Донецьк – 2014

Програма навчальної дисципліни “Французька мова (за професійним спрямуванням)” для студентів ОКР “Бакалавр”, галузі знань 0306 "Менеджмент і адміністрування”, напряму підготовки 6.030601 “Менеджмент” професійного спрямування Логістика, УСЕК, ММ, МНС, МВ, МПД, МЗД денної форми навчання.

РОЗРОБНИК ПРОГРАМИ:

Ст. викладач Лухуташвілі Н.Х.

Завідувач кафедри Личко Л.Я.

Розглянуто та ухвалено на

засіданні кафедри

протокол № 1 від 22 вересня 2014 р.

Вступ

Програма вивчення нормативної навчальної дисципліни “Французька мова (за професійним спрямуванням)” складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки “Бакалавр” напряму “Менеджмент” професійного спрямування денної форми навчання.

Предметом вивчення навчальної дисципліни є французька мова у сфері менеджменту та бізнес зв’язків.

Міждисциплінарні зв’язки: Дисципліна “Французька мова (за професійним спрямуванням)” є частиною загально-професійної підготовки студентів у галузі менеджменту, що логічно пов’язана з іншими дисциплінами, такими як соціально-економічна географія зарубіжних країн, екологія, соціологія та міжнародні організації.

1. Мета та завдання навчальної дисципліни

1.1. Метою викладання навчальної дисципліни “Французька мова (за професійним спрямуванням)” є формування навичок та вмінь з французької мови, прищеплення зацікавленості у вивченні французької мови, мотивація її вивчення та використання в професіональній та повсякденній сфері.

1.2. Основними завданнями вивчення дисципліни “Французька мова (за професійним спрямуванням)” є надання студентам знань з французької мови з питань, тісно пов’язаних із професіональною діяльністю в сфері менеджменту і бізнесу, а саме: вміння обговорювати навчальні та пов’язані зі спеціалізацією питання для досягнення порозуміння з друзями, клієнтами та діловими партнерами, знаходження нової текстової, графічної, аудіо та відео інформації, що міститься в іншомовних джерелах професійного напрямку, написання листів та складання нескладних текстів для факсів, демонструючи міжкультурне розуміння, перекладання іншомовних професійних текстів на рідну мову, користуючись двомовними термінологічними словниками, електронними словниками та програмним забезпеченням перекладацького спрямування.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати: лексичний та граматичний матеріал, передбачений програмою для здійснення спілкування у чотирьох видах мовленнєвої діяльності (читання, аудіювання, говоріння, письмо).

1.3. Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні:

знати: лексичний та граматичний матеріал, передбачений програмою для здійснення спілкування у чотирьох видах мовленнєвої діяльності (читання, аудіювання, говоріння, письмо)

вміти: спілкуватися на побутові теми, висловлюючи свої побажання, описувати свій особистий досвід, спілкуватися за професійною тематикою (фірма, професія, робота і ділові стосунки);

у телефонній розмові договоритися про зустріч, відкласти, перенести її, залишити повідомлення і т. ін.;

брати участь у бесіді (дискусії) у знайомих контекстах, аргументувати і захищати свою точку зору;

читати тексти професійно орієнтованої тематики з метою одержання необхідної інформації; користуватися відповідними словниками та довідниками.

слухати і розуміти розмову у межах вивченої тематики;

використовувати широкий мовний словниковий запас, який вивчався під час курсу, користуватися розмовними фразами, фразеологічними зворотами, стійкими виразами та словосполученнями щодо тем курсу.

На вивчення навчальної дисципліни відводиться 144 години/6 кредитів ECTS.