Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Vidpovidi_na_testi_z_anatomiyi

.doc
Скачиваний:
94
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
114.18 Кб
Скачать

B. Триголового м'яза литки.

134. Чоловік у виробничих умовах отримав травму задньої поверхні плеча. При обстеженні на травмпункті пошкоджень кісток не виявлено. Відмічається відсутність активного розгинання передплічча. Який м'яз ймовірніше всього ушкоджений?

E. Триголовий м'яз плеча.

135. Чоловік 35 р у виробничих умовах отримах різану рану латерального краю долонної поверхні кисті. Виявлено обмеження відведення великого пальця кисті. Функція якого м'яза пошкоджена?

С. Короткий відвідний м'яз великого пальця.

136. В травматологічне відділення звернувся чоловік 30 р з різаною раною підошвової поверхні лівої стопи. У хворого обмежене піднімання латерального краю стопи. Функія якого м'яза ймовірніше всього порушена?

D. Довгий малогомілковий м'яз.

137. При огляді травматологом жінки 45 р було встановлено пошкодження малого круглого м'яза плеча. Порушення яких рухів у плечовому суглобі буде спостерігатись?

B. Приведення.

138. Хворому з пухлиною гортані показано ургентна операція - накладання трахеостоми (введення металічної трубки в трахею). Який м'яз повинен розітнути хірург при здійсненні операції?

E. Грудинно-під'язиковий.

139. Вивчаючи топографію передньої бічної ділянки шиї, студент зрозумів, що m. omohyoideus не бере участь в утворенні тільки trigonum:

B. Caroticum.

140. Вивчаючи жувальні м'язи, студент зрозумів, що не піднімає нижню щелепу тільки:

D. Бічний крилоподібний м'яз.

141. Рентгенологічно у пацієнта діагностований перелом плечової кістки в ділянці міжгорбкової борозни. Сухожилок якого м'яза може бути травмований уламками кістки в першу чергу?

A. Двоголового м'яза плеча.

142. В хірургічне відділення доставлено чоловіка 35 років з гнійною раною на шиї попереду трахеї (в ділянці передвісцерального простору). Куди може розповсюджуватись інфекція, якщо хворому терміново не зроблять операцію?

B. В грудну порожнину - в переднє середостіння.

143. При обстеженні хлопчика віком 1 рік виявлена правостороння пахвинна кила. Яка структура може сприяти цьому захворюванню?

D. Processus vaginalis peritonei.

144. Після опіку правої руки у пацієнта не розгинається мізинець. Про пошкодження якого м'яза можна думати?

D. Розгинач мізинця.

145. До лікаря звернулась мати новонародженого, у якого було виявлено вроджену пахвинну килу. Пахвинний канал був настільки широкий, що внутрішні органи виходили в калитку. Показана операція по ушиванню каналу. Що є задньою стінкою пахвинного каналу?

B. Fascia transversalis.

146. Після ДТП травмований не може кивати головою (згинання та розгинання голови

вперед та назад). Функція якого суглоба порушена?

B. Атланто-потиличного.

147. У чоловіка 52-х років при підніманні надмірної ваги виникло грижове вип'ячування в здухвинній ділянці. Через яке анатомічне утворення ймовірніше всього виникло грижове вип'ячування?

E. Canalis inguinalis.

148. Хворий скаржиться на болі при жуванні, особливо при висуванні нижньої щелепи вперед та зміщенні її в сторону. Функція яких м'язів порушена?

A. Латеральних крилоподібних.

149. Трикутник шиї обмежений ззаду грудинноключичнососковидним м'язом, зверху - заднім черевцем двочеревцевого м'яза, спереду - верхнім черевцем лопатковопід'язикового м'яза. Назвіть цей трикутник

C. Сонний.

150. До кліники госпіталізовано хворого з пораненням м'яких тканин шиї та пошкодженням шийного вітрила "Ріше". Яка з фасцій шиї його утворює?

A. Lamina profunda fasciae colli propriae.

151. Хірургу необхідно зробити видалення частини травмованої стопи по лінії суглоба Лісфранка. Яку зв'язку необхідно пересікти?

C. Присередню міжкісткову клино-плеснову.

152. Хворий з ускладненим диханням займає вимушене положення : сидячи на краю ліжка з опорою на руки. Який з названих м'язів не виконує ролі допоміжного дихального?

A. М. rhomboideus major.

153. Після травми хворий не може утримувати тіло у вертикальному положенні, не може піднятись навшпиньки. Функція якого м'яза порушена?

D. M. triceps surae.

154. Параніхій мізинця ускладнився флегмоною кисті та передпліччя. Нагнійний процес поширився по:

A. Vagina synovialis communis mm.flexorum.

155. Яка анатомічна особливість новонародженого сприяє утворенню гематом голови при пологових травмах?

C. Рихле з'єднання сухожилкового апоневротичного шолому з окістям кісток склепіння черепа.

156. У хворого гнійний паротит ускладнився заглотковим абсцесом. За рахунок особливостей будови якого фасціального листка шиї це стало можливим?

A. Глибокого листка привушної фасції.

157. У травматологічний пункт поступив чоловік 38-и років з травмою правої кисті. При огляді встановлено: різана рана в ділянці підвищення великого пальця правої кисті; дистальна фаланга І пальця не згинається. Який м'яз пошкоджено?

A. Довгий м'яз-згинач великого пальця.

158. Через травму в ділянці плечового суглоба у хворого рентгенологічно був виявлений уламковий перелом підсуглобового горбика. Сухожилок якого м'яза, що кріпиться в цьому місці, зазнав пошкодження?

A. Довгої головки m. triceps brachii.

159. Внаслідок перелому великогомілкової кістки були пошкоджені м'язи передньої групи м'язів гомілки. Функція якого м'язу може бути порушена в першу чергу?

A. Довгого розгинача великого пальця стопи.

160. При травмі тазу у хворого на рентгенологічному знімку виявлено некроз головки стегнової кістки. Яка з перелічених зв'язок кульшового суглобу містить артерію, що кровопостачає головку стегнової кістки і була пошкоджена під час травми

E. Зв'язка головки стегнової кістки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]