Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
istoriya_derma_1.docx
Скачиваний:
21
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
21.48 Кб
Скачать

Опис вогнища ураження (Status localis)

Процес локалізується на шкірі обличчя, шиї, плечей. Найбільша кількість елементів локалізована на обличчі. На інфільтративному фоні папули у вигляді піднесення над шкірою розміром до горошини, червонувато-синюшного кольору, множинні папули надали шкірі нерівний вигляд. Папули переходять в пустули. Пустули мають вигляд болючого мішечка з гнійним вмістом, м’якої консистенції, невеликі до 5 мм в діаметрі, пізніше появляються гнійно-кров’яні кірочки, лущення, закриті та відкриті комедони. Висипка зливного характеру з тенденцією до поширення. Пігментація після регресу елементів, поверхневі рубчики, запальні вузли, абсцеси після яких утворюються виразки, втягнуті рубці.

Попередній діагноз та його обгрунтування

Абсцедуючі юнацькі вугрі.

Дані лабораторних та спеціальних дерматологічних методів дослідження

ОБОВ’ЯЗКОВО: -загальний аналіз крові; -загальний аналіз сечі; -біохімічний аналіз крові (загальний білірубін, тригліцириди, АсаТ, АлАТ); -флюорографічне дослідження; -зішкряб на Demodex; -серологічне дослідження; -кров на RW;

Рекомендовано: -виділеня та ідентифікація мікробної флори шкіри з визначенням чутливості до антибіотиків; -бактеріологічне дослідження кишкової флори.

Інструментальна діагностика: -УЗД печінки,жовчного міхура,жовчовивідних шляхів (при змінах у біохімічному аналізі крові).

Консультації спеціалістів: -ендокринолог; - гастроентеролог; -психоневролог.

Диференційний діагноз

-з медикаментозними вуграми; -звичайними вуграми.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]