Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodychka_kursova_dyplomna.doc
Скачиваний:
113
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
513.02 Кб
Скачать

3.2 Загальні критерії оцінювання дипломної роботи

Дипломна робота має продемонструвати: вміння автора логічно та аргументовано викладати матеріал, коректно використовувати статистичні та математичні методи для аналізу проблем; опанування ним сучасними методами наукового дослідження, проведення експериментів, навичок робити власні узагальнення та висновки, працювати з літературою.

Критеріями оцінювання є:

- зовнішнє оформлення;

- змістовність та повнота розкриття теми;

- логічність та предметність висновків;

- знання відповідного теоретичного матеріалу і вміння використовувати його на практиці;

- наявність достатньої кількості належно оформлених посилань на використані джерела;

- достатньо повний список літератури з обраної проблеми (теми);

- якість та повнота виступу випускника;

- повнота відповідей на запитання членів ДЕК;

- оцінка роботи керівником та рецензентами.

Оцінюючи дипломну роботу, комісія враховує не лише якість самого наукового дослідження, його наукову новизну, практичну значимість вміння захистити сформульовані положення та висновки, а й відповідність оформлення встановленим вимогам.

Оцінюється дипломна робота за п’ятибальною шкалою. Рішення щодо підсумкової оцінки приймається більшістю голосів членів ДЕК за результатами публічного захисту з урахуванням висновків наукового керівника та рецензента.

Дипломна робота, в якій розкрито тему, прореферовані використані джерела, здійснено аналіз певної інформаційної та (або) статистичної бази даних, сформульовано висновки без необхідного їх обґрунтування не може бути оцінена вище «задовільно».

Робота, в якій зроблено власну оцінку використаних джерел, самостійно проаналізовано підібраний матеріал, інформацію щодо підприємства, організації, на базі яких досліджувалася тема, зроблені висновки та сформульовано пропозиції, але вони не є достатньо аргументованими, може бути оцінена на «добре».

Робота, в якій зроблено власну оцінку різноманітних джерел, зроблені власні дослідження і на їх основі – аргументовані висновки та обґрунтовані пропозиції, може бути оцінена на «відмінно».

Результати захисту оформляються протоколом засідання Державної екзаменаційної комісії, що ведеться секретарем ДЕК, і заносяться до журналу реєстрації виконаних робіт.

Студент-випускники, які в повному обсязі підготували текст дипломної роботи, можуть бути звільненими від публічного захисту роботи з виставленням оцінки «відмінно» у випадку, якщо вони є:

  • автором або співавтором статті у фаховому виданні за тематикою дипломної роботи;

  • призером міжнародних або всеукраїнських студентських олімпіад чи конкурсів наукових робіт за фаховим спрямуванням.

Звільнення від захисту дипломної роботи оформляється наказом ректора Закарпатського державного університету за поданням завідувача випускової кафедри та погодженням Вченої ради факультету не пізнеше 7 календарних днів до засідання ДЕК із захисту.

Результати оголошуються публічно у день захисту після оформлення протоколу засідання ДЕК.

Студент, який не захистив у затверджений строк дипломну роботу, має право на повторну атестацію в наступний термін роботи ДЕК протягом трьох років після закінчення університету.

У випадку, коли захист дипломної роботи визнається незадовільним, ДЕК встановлює, чи може студент подавати на повторний захист ту саму роботу з доопрацюванням, чи він повинен підготувати дипломну роботу за новою темою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]