Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
byudzhetna_1.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
358.4 Кб
Скачать

18. Основи Фінансового забезпечення охорони здоров’я.

Витрати на утримання установ охорони здоров’я плануються на підставі таких показників: по стаціонару – к-сть ліжок, к-сть ліжок – днів; по поліклініках – к-сть лікарських відвідувань.

К-сть ліжок характеризує лікарняні місця. Розрізняють нормативи і фактичність наявність ліжок. Нормативи визначають на основі чисельності жителів, яких обслуговує та чи інша установа і показника госпіталізованих в розрахунку на рік. Фактична наявність характеризується к-стю встановлених в медичних закладах ліжок. К- сть ліжко-днів – це добуток к-сті ліжок на к-сть днів функціонування одного ліжка в рік.

К-сть лікарських відвідувань визначається шляхом множення чисельності жителів в районі обслугов. на сер. к-сть відвідувань лікарняні на рік.

Заг. к-сть відвідувань розподіляється за окремими спеціалістами: хірургами, терапевтами і т.д.

Система зароб.пл. працівників медичних закладів встановл. В розрізі категорій: лікарі, середній та молодший медичний персонал, адміністративне управління, обслуговуючий.

Зарплата працівників залежить від ставки надбавок та підвищень. Ставка заробітної плати залежить від посади , а також від кваліфікації персоналу, від місця знаходження установи, доплати здійснюються за шкідливі і надзвичайні умови праці, а також за роботу у вихідні, святкові та нічний час (у 2 рази).

Якщо ненормований робочий день – доплата у вихідні, святкові, та нічний час не оплачується.

Ставка зарплати середнього медичного персоналу залежить від посади, категорії, і стажу роботи.

19. Порядок внесення змін до закону про Державний бюджет України та рішень про місцеві бюджети.

Зміни до закону про Державний бюджет України можуть вноситися у разі відхилення оцінки основних прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку України та надходжень бюджету від прогнозу, врахованого при затвердженні Державного бюджету України на відповідний бюджетний період, а також зміни структури витрат державного бюджету та в інших випадках, передбачених цим Кодексом. Міністерство фінансів України здійснює щомісячну оцінку відповідності надходжень державного бюджету показникам, встановленим Державним бюджетом України. Кабінет Міністрів України здійснює щоквартальну оцінку відповідності основних прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку України показникам, врахованим при затвердженні Державного бюджету України на відповідний бюджетний період. Розгляд проекту закону про внесення змін до закону про Державний бюджет України у Верховній Раді України здійснюється за процедурою, визначеною Регламентом Верховної Ради України.

Факт перевиконання надходжень державного бюджету визнається на підставі офіційних висновків Міністерства фінансів України щодо виконання Державного бюджету України за підсумками трьох кварталів у разі перевищення показників надходжень державного бюджету, врахованих у розписі державного бюджету на відповідний період, більше ніж на 15 відсотків. Такі висновки подаються Верховній Раді України до 15 жовтня поточного року.

Кабінет Міністрів України протягом двох тижнів з дня оголошення зазначених офіційних висновків зобов'язаний подати Верховній Раді України відповідний проект закону про внесення змін до закону про Державний бюджет України. При цьому надходження державного бюджету, що перевищують враховані у законі про Державний бюджет України відповідні показники, спрямовуються на реалізацію пріоритетних інвестиційних програм (проектів), схвалених у встановленому законодавством порядку, та здійснення заходів, пов'язаних з проведенням соціальних реформ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]