Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
правила змагань зі спортивного туризму 2008.doc
Скачиваний:
54
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
1.56 Mб
Скачать

3.4. Форма одягу, спорядження учасників

3.4.1. Учасники змагань повинні мати форму одягу, яка відповідає Поло-женню або Умовам.

3.4.2. На змаганнях учасники користуються особистим, командним та суддівським спорядженням.

Суддівське спорядження складається з обладнання дистанції, засобів забезпечення безпеки та технічних засобів пересування, які можуть надаватися учасникам згідно з Положенням та/або Умовами змагань.

Крім обов’язкового, обумовленого Положенням та/або Умовами, учасники мають право використовувати додаткове спорядження, використання якого дозволено ГСК.

3.4.3. Спорядження та технічні засоби пересування повинні відповідати вимогам безпеки учасників, суддів та глядачів.

3.4.4. Придатність і справність спорядження, що забезпечують безпеку, та технічних засобів пересування перевіряються технічною комісією.

Технічна комісія має право вимагати від команди документи, які б підтверджували можливість використання на змаганнях нестандартного спорядження (акт або висновки уповноваженої організації про експери-ментальну перевірку тощо).

Остаточне рішення з питань спорядження приймає заступник головного судді з безпеки.

3.5. Заявки на участь у змаганнях

3.5.1. Проведення змагань з ВСТ передбачає подання попередніх, імен-них та технічних заявок.

3.5.2. Попередня заявка, що підтверджує участь команди у змаганнях, подається за установленою формою в організацію та у терміни, що визначені Положенням (додаток 7).

3.5.3. Іменна заявка подається в ГСК (мандатну комісію) змагань. Іменна заявка оформлюється за установленою формою, підписується керівником організації, що направляє команду, представником команди та завіряється печаткою (додаток 8).

Лікарський допуск учасників до змагань підтверджується особистим підписом лікаря та печаткою лікарсько-фізкультурного диспансеру.

Крім того, лікар, підпис якого завіряється медичним закладом, засвідчує загальну кількість допущених учасників.

Для місцевих змагань замість візи лікаря у заявці допускається подання медичної довідки з підписом лікаря та печаткою медичного закладу про допуск до змагань.

Кількість запасних учасників та термін подання іменної заявки визна-чаються Положенням.

3.5.4. Технічна заявка подається під час змагань на вимогу ГСК для визначення учасників змагань з певного виду програми і є вибіркою з іменної заявки.

3.5.5. Перезаявка (заміна учасника у технічній заявці) подається в суддівську колегію не пізніше, ніж за годину до початку змагань з даного виду програми.

3.5.6. При наявності двох і більше команд від однієї організації, кількість заявок повинна відповідати кількості заявлених команд. Не допускається включення одних і тих же учасників у заявки різних команд.

3.6. Мандатна комісія та апеляційне журі

3.6.1. На змаганнях міжнародного, всеукраїнського та регіонального зна-чення прийом і перевірку іменних заявок та інших обов’язкових документів учасників, визначених Положенням, проводить мандатна комісія, головою якої є представник організації або федерації спортивного туризму, що проводить дані змагання. До її складу обов'язково входить головний секретар та лікар змагань. На інших змаганнях функції мандатної комісії може виконувати уповноважений представник ГСК за участю лікаря.

3.6.2. Після закінчення терміну подання заявок мандатна комісія готує зведений протокол мандатної комісії за установленою формою (додаток 9).

Результати роботи мандатної комісії затверджуються ГСК змагань і оголошуються на першому спільному засіданні ГСК з представниками команд.

3.6.3. Спірні питання про допуск учасників до змагань, пов’язані з їх територіальною або іншою приналежністю, вирішує представник організації, що проводить змагання спільно з представником федерації спортивного туризму (клубу, ФСТ тощо), питання щодо спортивної кваліфікації – ГСК.

Команди або окремі учасник, які були не допущені до участі у змаганнях через недоліки у оформлені документів можуть бути допущені за рішенням ГСК до першого жеребкування умовно «під протестом» за умови, що не пізніше ніж за дві години до першого старту вони подадуть до мандатної комісії необхідні документи у повному обсязі і мандатна комісія прийме позитивне рішення про допуск.

3.6.4. Апеляційне журі в обов’язковому порядку створюється на міжна-родних та всеукраїнських змаганнях. На інших змаганнях апеляційне журі створюється за необхідністю.

До складу журі входять, як правило, три висококваліфікованих судді. Журі очолює голова, який одночасно є суддею інспектором змагань. Головний суддя до складу журі не входить.

Апеляційне журі на всеукраїнські та міжнародні змагання, які проводяться на території України, призначається Виконкомом ФСТУ, на інші змагання апеляційне журі призначається організацією, яка проводить змагання.

Апеляційне журі розв’язує складні питання та конфліктні ситуації, що виникають під час змагань, пов’язані з тлумаченням Правил змагань з ВСТ, Положення, Умов, Методичних роз’яснень, Настанов.

Рішення апеляційного журі приймається більшістю голосів членів журі і є обов’язковим для виконання на даних змаганнях.