Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
59.94 Кб
Скачать

3.1.1. Використання статистичних даних

У контексті трьох часових рамок (до, під час і після проведення виставки) зібрані статистичні дані зазвичай використовують таким чином:

  1. Попереднє використання.

Профілі й демографічні дані відвідувачів, отримані в ході збору статистичних даних, рекомендується використовувати в ході попередньої роботи з експонентами. Ці дані, наприклад, можуть показати відповідність аудиторії виставки цільовим ринкам, в яких зацікавлені експоненти, позитивну динаміку відвідуваності виставки.

Виставковий організатор, який має дані про точну якісному і кількісному складі відвідувачів, може порахувати вартість одного контакту з потенційним клієнтом. Після цього він може провести наочне порівняння з наявними альтернативами і зробити висновок про відповідну доцільності використання його виставки в процесі просування продукції клієнта. Іншими словами, дані аудиту, як і дані, отримані в процесі реєстрації відвідувачів, можуть і повинні бути використані для збільшення продажів виставкових площ.

Точний профіль відвідувача може краще визначити сегменти ринку, в яких буває доцільним збільшити зусилля, пов'язані із залученням нових експонентів. Дані з минулих виставок можуть допомогти визначити найбільш ефективні методи залучення відвідувачів, досліджувати периферійні сегменти ринку в пошуках нових відвідувачів.

Знання своїх відвідувачів дозволяє більш грамотно вибудовувати ділову програму виставки, крім того, надавати більш затребувані і продавані послуги (наприклад, спонсорські пакети), тобто створити додаткову вартість виставкового продукту при невеликих або нульових витратах на маркетинг.

  1. Під час виставки.

Знання поточної інформації про кількість відвідувачів дозволяє в процесі проведення виставки більш цілеспрямовано планувати питання, пов'язані з безпекою, сервісними службами (харчування, гардероби), інформаційною підтримкою виставки (наявність каталогів, буклетів, листівок)

  1. Подальше використання.

Третя область, де використання статистичних даних відіграє важливу роль, це післявиставковий період. Знання про те, хто відвідувачі, звідки вони і як вони впливають на прийняття рішень про покупки - це хороша інформація, яку можна використовувати, проводячи маркетинг для виставки наступного року. Досить незначний відсоток компаній бере участь у виставці тільки тому, що бере участь її конкурент. Експоненти шукають способу серйозної віддачі від вкладень у виставку. Уміння показати, які сегменти ринку обслуговує виставка, може серйозно допомогти компанії в вирішенні придбати виставкову площу. 

Достовірні і оновлені списки відвідувачів, отримані в ході реєстрації, також можуть стати серйозним джерелом доходу для виставки. Більшість відвідувачів відвідують до 17 стендів в день і можуть провести на кожному близько 20 хвилин. Експоненти знають, що вони ніколи не зможуть зустрітися з кожним відвідувачем виставки, тому вони завжди шукають додаткову інформацію. Доступність списків відвідувачів для продажу може стати додатковим джерелом коштів для організатора, а також це розширює пакет послуг для учасників, які зможуть увійти в додатковий контакт з відвідувачами вже після закінчення виставки. Список також може бути цінний галузевим виданням, які шукають нових передплатників, іншим виставковим менеджерам, що бажають розширити базу відвідувачів, і асоціаціям, які хотіли б збільшити кількість своїх членів в певних сегментах ринку. Список може бути проданий або відданий в оренду.