Скачиваний:
33
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
31.23 Кб
Скачать

Шановний Голово Державної екзаменаційної комісії, шановні члени комісії, шановні присутні. Вашій увазі пропонується дипломний проект на тему: “Автоматизація паливо-повітряного тракту котлоагрегату ТП-92, енергоблоку №7 потужністю 150 МВт Добротвірської ТЕС”.

Дана система призначена для забезпечення правильного протікання процесу горіння палива для виробництва пари заданої якості при мінімальних витратах води та палива на енергоблоці потужністю 150 МВт

В дипломному проекті описано технологічний процес паливо-повітряного тракту. Здійснено технічний опис парогенератора, який використовуються в даному процесі. Складено матеріальний та тепловий баланси . На основі аналізу технологічного процесу обгрунтовані номінальні значення його режимних параметрів та допустимих відхилень цих параметрів. З метою вибору та побудови системи автоматичного регулювання технологічних параметрів, які характеризують цей процес, була складена структурна схема парогенератора, як об’єкта керування. Ця схема дозволила проаналізувати основні взаємозв’язки між вхідними і вихідними величинами котла. На основі даного аналізу вибрана та обгрунтована функціональна схема автоматизації даного процесу на Добротвірській ТЕС, що зображена на аркуші № 1.

Для побудови розробленої функціональної схеми автоматизації процесу пилеприготування, яка включає системи автоматичного регулювання, захисту, контролю, вибраний мікропроцесорний контролер Siemens S7-300. Для мікропроцесорного контролера складена програма його функціонування, яка зображена на аркуші № 3 .

Для вибору автоматичного регулятора співвідношення паливо – повітря з корекцією по вмісту кисню в димових газах і визначення його параметрів настроювання на основі експериментальної кривої розгону була отримана математична модель о’бєкта регулювання, та визначені параметри цього об’єкта. Методом розширених частотних характеристик здійснено розрахунок оптимальних параметрів настроювання автоматичного регулятора.

В дипломному проекті розроблено модель системи автоматичного регулювання співідношення паливо -повітря, за допомогою якої отримані перехідні процеси в даній системі автоматичного регулювання для таких збурень:

  1. зміною частоти обертів шнекового живильника на подачі палива;

Крім того були визначені оптимальні значення параметрів настроювання регулятора, які забезпечують виконання заданих вимог до якості процесу регулювання..??

У розділі спеціального завдання електромеханічний сигналізатор рівня вугілля в бункерівугільного пилу, який зображений на аркуші №8 ??????????

. Розроблена також принципова електрична схема під’єднання контролера, яка зображена на аркуші № 2 .

Для розміщення технічних засобів автоматизації вибрано щит шафового виконання, типу ЩШ-23Д-І . Одна з панелей зображена на аркуші № 5 та внутрішній вигляд на аркуші 6 .

На аркуші № 7 зображена схема зовнішніх кабельних і трубних проводок.

В дипломному проекті передбачені заходи з охорони праці і довкілля, та заходи з техногенно-екологічної безпеки.

В дипломному проекті виконано розрахунок технічно-економічних показників від впровадження розробленої системи автоматизації.. Термін окупності системи автоматизації становить 20 місяців.

У МЕНЕ ВСЕ! ДЯКУЮ ЗА УВАГУ.

Соседние файлы в папке Атестаційна робота Автоматизація паливо-повітряного тракту котлоагрегату 09.12.2013 Шендюк