Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
34
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.25 Mб
Скачать

1.1.2 Газопроводи міст і селищ

1.1.2.1 Даний розділ збірника містить у собі ресурсні елементні кошторисні норми на роботи з прокладання газопроводів, розрахованих на тиск до 1,2 МПа (12 кгс/см2).

1.1.2.2 У нормах враховані ресурси на виконання комплексу робіт - основних, які перелічені у "складі робіт", і допоміжних, супутніх і зв'язаних з основними (піднесення та опускання матеріалів у траншеї, установлення і переставляння пристроїв, переходи в межах робочої зони та ін.).

1.1.2.3 Витрати ресурсів на прокладання газопроводів, а також на установлення фасонних частин і засувок слід визначати за нормами ДБН Д.2.2-22 "Водопровід - зовнішні мережі".

1.1.2.4 Витрати ресурсів на земляні роботи слід визначати за нормами ДБН Д.2.2-1 "Земляні роботи".

1.1.2.5 У нормах наведені діаметри труб і арматури за умовним проходом. У випадках, коли проектом передбачаються труби або арматура діаметром, що відрізняється від наведених у нормах, слід застосовувати норми для труб або арматури найближчого діаметру.

1.1.2.6 У нормах враховане установлення трубопровідної арматури з ручним приводом. Потреби у ресурсах на установлення арматури з пневматичним, гідравлічним, електричним і електромагнітним приводами слід визначати за відповідними збірниками ресурсних елементних кошторисних норм на монтаж устаткування.

1 1.2.7 Витрати ресурсів на антикорозійну ізоляцію газопроводів у місцях з'єднань їх з арматурою, а також на ізоляцію арматури і на улаштування колодязів слід визначати за нормами ДБН Д.2.2-22 "Водопровід - зовнішні мережі".

1.1.2.8 У нормах на врізування, відключення газопроводів і влаштування байпасів під газом враховані умови, зв'язані зі шкідливістю і складністю провадження робіт.

1.1.2.9. Улаштування вводів газопроводів у будівлі передбачене в готові отвори фундаментів або стін. Нормами враховане установлення футляра (гільзи) із заробленням цементним розчином, а також зароблення кінців футляра смоляним клоччям із заливанням бітумом міжтрубного простору футляра.

1.1.2.10 У нормах груп 103 і 104 на врізування газопроводів із зниженням тиску враховане виконання робіт на газопроводах тиском до 4,9 кПа (0,05 кгс/см2). При тиску до норм більш 4,9 кПа (0,05 кгс/см2) слід застосовувати коефіцієнти, наведені у таблиці 2 (п.1.3.2).

1.1.2.11 Норми не враховують роботи з перевірки якості зварювальних з'єднань фізичними методами контролю, просвічування рентгенівськими або гамма-променями, магнітографуванням або ультразвуковою дефектоскопією. Вказані роботи слід визначати, за нормами ДБН Д.2.2-25 "Магістральні та промислові трубопроводи газонафтопродуктів".

ДБН Д.2.2-24-99 С.З

1.1.3 Золошлакопроводи

1.1.3.1 Даний розділ збірника містить у собі ресурсні елементні кошторисні норми на роботи з прокладання зовнішніх мереж золошлакопроводів від теплових електростанцій до золовідвалів, а також трубопроводів у межах цих споруд.

1.1.3.2 У нормах групи 201 передбачене улаштування лежневих опор зі збірних залізобетонних елементів, що прокладаються на баластних подушках висотою до 1,5 м. Улаштування баластних подушок слід визначати за відповідними збірниками ресурсних елементних кошторисних норм.

1.1.3.3 У нормах групи 202 передбачене укладання золошлакопроводів у відкритих каналах, траншеях і по опорах на висоті до 8 м. Улаштування каналів, траншей та опор (із залізобетонних або стальних конструкцій) слід визначати за нормами відповідних збірників ресурсних елементних кошторисних норм.

1.1.3.4 У нормах наведені діаметри труб за умовним проходом. У випадку, коли проектом передбачаються труби діаметром, що відрізняється від наведених у нормах, слід застосовувати норми для труб найближчого діаметру.

1.1.3.5 Затрати із встановлення сальникових компенсаторів, антикорозійну ізоляцію і фарбування золошлакопроводів і стальних опорних конструкцій слід визначати за нормами відповідних збірників ресурсних елементних кошторисних норм.

1.1.3.6 Витрати металоконструкцій (опорні частини сідла, кронштейни і хомути, кріпильні деталі фланцевих з'єднань) у групі 202 слід визначати за проектними даними.

Соседние файлы в папке ДБН по ТБВ