Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
50
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
751.1 Кб
Скачать

Державні будівельні норми

УКРАЇНИ

РЕСУРСНІ ЕЛЕМЕНТНІ КОШТОРИСНІ НОРМИ

НА БУДІВЕЛЬНІ РОБОТИ

Збірник 12

Покрівлі

ДБН Д.2.2-12-99

Видання офіційне

Державний комітет будівництва, архітектури та

житлової політики України

/ Держбуд України /

КИЇВ 2000

РОЗРОБЛЕНІ:

Центром маркетінгових досліджень у будівництві НВО "Созидатель" м. Дніпропетровськ

ВНЕСЕНІ ТА ПІДГОТОВЛЕНІ ДО ЗАТВЕРДЖЕННЯ:

Управлінням кошторисних норм, ціноутворення та експертизи Держбуду України

РЕДАКТОРИ:

А. В. Беркута П.1. Губень О.В. Ніфонтов В.Г. Іванькіна

ЗАТВЕРДЖЕНІ:

Наказом Держбуду України від 5.11.99М270 та введені в дію з 1 січня 2000 року

© Видавництво ЦМДБ НВО "Созидатель"

Дніпропетровськ 2000

ДЕРЖАВНІ БУДІВЕЛЬНІ НОРМИ УКРАЇНИ

Ресурсні елементні кошторисні норми на будівельні роботи

Збірник 12. Покрівлі

ДБН Д.2.2-12-99

Замість

КНУ-93 Збірник 12

1 Технічна частина

1.1 Загальні вказівки

1.1.1 Даний збірник містить у собі ресурсні елементні кошторисні норми на будівельні роботи (витрати труда робітників-будівельників і машиністів, норми часу експлуатації будівельних машин та механізмів, кошто­рисні норми витрат будівельних матеріалів), необхідні для визначення потреби у ресурсах на повний комплекс робіт з улаштування основних видів покрівель.

1.1.2 У нормах передбачене застосування готових мастик і ґрунтовок бітумних або дьогтевих Приго­тування їх у будівельних умовах враховується додатково за нормами групи 24 пропорційно масі мастик та грунтувань. При цьому за відповідними нормами збірника не повинні повторно враховуватися витрати мастик та грунтувань, призначених тільки для визначення потреби матеріалів, які ідуть на їх приготування

1.1.3 Улаштування грунтування бетонних основ і цементних стяжок під рулонні та мастичні покрівельні покриття визначається додатково за нормами груп 21 та 22, а улаштування оздоблень, фартухів і примикань з оцинковано') сталі - за нормами групи 13.

1.1.4 Улаштування дахових вікон і дерев'яних карнизів слід нормувати за ДБН Д.2.2-10 "Дерев'яні кон­струкції'.

1.1.5 Нормами збірника передбачене проведення робіт на висоті до 15 м від рівня землі. При проведенні робіт на висоті більше 15 м норми витрат труда робітників-будівельників збільшувати на 0,5 процента на кожний наступний метр висоти. (Наприклад, при виконуванні робіт на висоті 25 м витрати труда робітників-будівельників збільшуються на (25-15)х0,5=5%, т.п. помножуються на 1,05).

1.1.6 У нормах груп 1-6, 10-12 передбачене улаштування покрівель для будівель шириною більше 24 м При проведенні робіт на будівлях шириною до 24 м слід застосовувати коефіцієнти до норм, наведені в 1.3

1.1.7 У нормах груп 1-9 передбачене улаштування покрівель із рулонних матеріалів виду склоруберойду та руберойду з різними видами засипок (у тому числі крупнозернистої та лускоподібної для верхнього шару), пергаміну, толю.

1.1.8 Примикання покрівлі з рулонних матеріалів до стін, парапетів, ліхтарів, температурних швів, труб, захист розжолобків, а також улаштування деформаційних швів передбачені нормами груп 7-9.

1.1.9 Роботи, що пов'язані з покриттям парапетів, брандмауерних стін та інших елементів, не пов'я­заних із основним покриттям покрівлі, слід враховувати додатково за нормами груп 13 та 15.

Соседние файлы в папке ДБН по ТБВ