Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
100_argumentov_protiv_shtrafov.rtf
Скачиваний:
98
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
48.74 Mб
Скачать

Образцы жалоб, заявлений, ходотайств

ВНИМАНИЕ!

Некоторые судьи, получив жалобу на постановление по делу об административном правонарушении, полагают, что по та­кому делу необходимо подавать административный иск, а не жалобу, а потому оставляют жалобу без рассмотрения, и дают срок на устранение такого «недостатка».

Мы считаем такую точку зрения неправильной по следу­ющим причинам. КАС Украины, действительно, устанавли­вает обращение в суд в форме административного иска, ког­да речь идёт о несогласии с действиями органов государствен­ной власти. Это общая норма. Однако ст.288 КоАП устанавли­вает именно обжалование конкретно для постановлений по делам об административных правонарушениях. Это частная норма, которая должна применяться по отношению именно к этой категории дел (кстати, она же устанавливает и освобож­дение от судебного сбора по таким делам). Данная норма не устанавливает разных названий документа для обжалования в суд или вышестоящему должностному лицу. Кроме того, она же устанавливает, что хотя рассмотрение таких дел и происхо­дит в порядке КАС, но с особенностями, установленными Ко­АП. Такой особенностью, среди прочего, является обращение именно с жалобой, а не иском, в суд.

ПОМНИТЕ! Все приведенные ниже документы являют­ся лишь образцами! Окончательная их редакция должна гото­виться квалифицированными юристами!

Клопотання Про надання права на захист (у порядку ч.1 ст. 268 кУпАп)

«_» ____________ 200_ року стосовно мене скла­дено протокол № _ про вчинення мною адміністративного правопорушення, передбаченого ч. _ ст._КУпАП.

Згідно з ч.І ст. 268 КУпАП, особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право: ...при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвока­та, іншого фахівця у галузі права, який за законом має пра­во на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи.

Зазначене право на правову допомогу гарантується стат­тею 59 Конституції України: «Кожен має право на право­ву допомогу... Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав». Дане право є непорушним та не може бути обмеже­не в жодному випадку в силу ст. 64 Конституції України: «Конституційні права і свободи людини і громадяни­на не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України. В умовах воєнного або надзвичайно­го стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. Не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтями ...59, .. .цієї Конституції».

Оскільки у вчиненні адміністративного правопорушен­ня винним себе не вважаю та не володію достатніми знаннями у галузі законодавства про адміністративні правопорушення, мені необхідна кваліфікована правова допомога при розгляді даної справи, зокрема для складання і написання ґрунтовних заперечень та пояснень, надання додаткових документів, вста­новлення необхідних фактів.

Враховуючи викладене, керуючись ч.І ст. 268 КУпАП, ст.ст. 59, 64 Конституції України, з метою всебічного, повно­го і об'єктивного з'ясування обставин справи, вирішення її в точній відповідності з законом,

ПРОШУ:

1. Долучити дане клопотання до матеріалів справи про адміністративне правопорушення.

2. Надати мені можливість реалізувати моє право на пра­вову допомогу.

3. Надати мені час для вибору захисника моїх прав, у зв'язку з чим розгляд справи про адміністративне правопору­шення відкласти на іншу дату.

4. Про дату, час та місце розгляду справи повідомити письмово.

«_»_ 200_року_

(підпис) (П.І.Б.)

Примітка: в графі протоколу «пояснення» треба зробити запис:

«Із обставинами, викладеними в протоколі, не зго­ден, порушень правил дорожнього руху не вчиняв. Мною заявлено клопотання про надання права на захист, що додається».

* * * *

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]