Скачиваний:
7
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
23.04 Кб
Скачать

Тези

Реформування вищої освіти висуває нові вимоги для вдосконалення підготовки майбутніх учителів, оволодіння сучасними педагогічними технологіями, необхідними для організації навчального процесу.

Однією з форм позааудиторної роботи студентів є наукові гуртки, що являють собою творчі колективи студентів, які об’єднані з метою якісної підготовки фахівців вищої кваліфікації.

Проблема формування пізнавального інтересу особистості є однією з актуальніших у сучасних психолого-педагогічних дослідженнях.

Важливого значення наукові гуртки набувають у процесі формування пізнавального інтересу саме майбутніх вчителів. Оскільки для їх професійної діяльності важливо не тільки мати спеціальні знання і широкий кругозір, але й окремі здібності викладання навчальних предметів, оволодіння організаційними уміння, роботи з колективом школярів.

Проведені нами дослідження (анкетування, бесіди тощо) серед студентів фізико-математичного факультету показали, що не всі майбутні педагоги усвідомлюють роль позааудиторної роботи. Так, опитування показали, що тільки 11% (від 61 осіб) студентів ΙΙ курсу приймають участь у гуртках. Однак вже на ΙV курсі ця кількість збільшилась, а саме до 24%.

На думку студентів на заняттях гуртка вони набувають більш глибокі предметні знання, оволодівають уміннями дослідницької роботи, опановують прийоми майбутньої педагогічної діяльності. Все це сприяє подальшому стимулюванню їх пізнавального інтересу і потреби в його задоволенні.

Соседние файлы в папке Калашнікова Л.М., Субочева А.О