Скачиваний:
4
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
25.09 Кб
Скачать

Роль імітаційно-ігрових ситуацій у формуванні активної комунікативної позиції учнів. Тези.

Т.В.Рогова, А.О.Фроліков

Ігрова модель навчання покликана реалізувати, крім основної дидактичної мети, ще й комплекс цілей: забезпечення контролю виведення емоцій; надання дитині можливості самовизначення; надихання і допомога розвитку творчої уяви; надання можливості висловлювати свої думки.

В основі імітаційно-ігрового навчання, перш за все, лежить ігрова діяльність, що спирається на імітацію. Д.В. Щербина визначає мету імітаційно-ігрового навчання як створення навчального середовища, у якому поєднуються імітаційно-ігрові, навчальні та комунікативні ситуації.

Правильно підібрані та добре організовані ігри сприяють всебічному розвитку особистості школяра, допомагають сформувати необхідні у житті та навчанні корисні навички та якості.

Імітаційно-ігрове навчання базується на суб'єктно-суб'єктних стосунках.

Гра для учнів залишається найбільш опанованою діяльністю, вони в ній почувають себе впевнено: володіють способами, прийомами спілкування, вміють ставити цілі, узгоджувати дії, передбачувати результат.

У грі здійснюється психічна адаптація учнів один до одного.

Нетрадиційні уроки істотно та позитивно впливають на рівень комунікативної активності.

Гра як важлива ланка імітаційно-ігрового навчання дозволяє в ігровій формі імітувати та реалізувати у штучно створених умовах ситуації, що моделюють реальність, з яких необхідно знайти вихід.

Імітаційно-ігрове навчання містить у собі значні можливості у формуванні активної комунікативної позиції.

Соседние файлы в папке Рогова Т.В.,Фроліков А.О