Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Психолого учня

.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
31.74 Кб
Скачать

Психолого-педагогічна характеристика учня

учениці 9-Б класу

Харківської гімназії № 55

Оржинської Марії Сергіївни

Оржинська Марія Сергіївна навчається у 9-Б класі Харківської гімназії № 55. Їй років 16 років. Стан здоров’я та фізичний розвиток задовільний. Відношення до свого здоров’я відповідає самому стану здоров’я.

Проживає у родині тітки, що є її опікуном. Мати померла, батько – позбавлений батьківських прав. Стосунки в сім’ї доброзичливі. Тітка належним чином виховує дитину, цікавиться її навчанням.

На уроках веде себе дисципліновано, але в основному пасивно. У навчанні проявляє старанність, що видно з її оцінок – вона відмінниця. Навчання дається їй достатньо легко.

Загальний розумовий розвиток на високому рівні. Має широкий кругозір, який має бажання розширяти в подальшому житті. Виявляє всебічні, систематичні та глибокі знання навчального матеріалу, передбаченого шкільною програмою.

Увага довільна (пасивна). Активність оперативної та довгострокової пам’яті висока. Якщо розглядати види пам’яті, то смислова, механічна, образна та емоційна пам’ять добре розвинуті.

Розвиток мислення високий. Дівчина проявляє творчі здібності в розумінні, стислому, логічному та ясному трактуванні навчального матеріалу, вміє аналізувати та робити ґрунтовні висновки.

Марія цілеспрямована у навчанні, бо ставить перед собою ціль про подальше навчання у вищих навчальних закладах. Основною її метою на даний момент є добре навчання у школі для подальшого успішного вступу до медичного училища. Це говорить про її майже сформовану особистість чітку моральну мотивацію.

Учениця вміє дотримуватись режиму, на уроці веде себе спокійно, урівноважено, але не завжди уважно. Розвиток культури спілкування на достатньо високому рівні. Може чітко і грамотно висловити свою думку.

Спираючись на власні спостереження можна сказати що, для Марії характерні енергійність, завзятість, порядність, почуття відповідальності, чесність і добре почуття гумору. Вона приймає активну участь у житті класу і школи, приймає участь у різноманітних конкурсах та олімпіадах. Їй подобається займатися шкільними справами, бути корисною класу.

Взагалі, Марія працелюбна, цілеспрямована та відповідальна. Вона здатна наполегливо і самостійно вчитися, мислити. У класі з нею спілкуються як дівчата, так і хлопці, бо вона активна та весела, почувається вільно у будь-якій компанії. Але справжніх друзів у неї небагато, так як в силу свого характеру свої найпотаємніші переживання може розповісти тільки найближчим друзям, в яких впевнена.

Дівчина має змішаний тип темпераменту. Сангвінік з деякими рисами флегматика. Швидко пристосовується до нових умов, швидко сходиться з людьми , товариська. Характеризується відносно середнім рівнем активності У характері присутня деяка упертість. Наполеглива, вона рідко виходить з себе, розраховує свої сили, в основному доводить справу до кінця.

Дівчина любить рівноправ’я у відносинах з друзями, не любить даремно базікати. Економить сили, даремно їх не витрачає. В залежності від ситуації може характеризуватися витримкою, глибиною думок, постійністю, серйозністю, в інших випадках (коли їй не цікаво) - млявістю, байдужістю до навколишніх подій, слабкістю емоцій. Зрідка відзначаються слабкі порушення в психосоматиці, але лише при складних нервових ситуаціях.

По відношенню до суспільства, зокрема до колективу: товариська, в міру відверта, щедра, рішуча, але іноді сама собі на думці. Користується повагою у однокласників.

По відношенню до самої себе: має почуття гідності, емоційно стійка, самокритична, має лідерські якості, має адекватну високу самооцінку. Марія - слабко виражений інтроверт.

По відношенню до праці: ініціативна, наполеглива, особливо у випадках, якщо ця справа цікава чи важлива для неї. Марія є прикладом наслідування для інших учнів школи.

Хотілось би порадити, щоб вона брала більш активну участь у науковій роботі школи.

Класний керівник

Шкільний психолог

Студент - практикант