Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zaochka_ospoi.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
102.91 Кб
Скачать

Міністерство аграрної політики України

Івано-Франківський коледж ЛНАУ

Методичні вказівки

щодо ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ

з навчальної дисципліни

“Організація судових і правоохоронних органів України” для студентів заочної формИ навчання

за напрямом 5.03040101 – “Правознавство”

Івано-Франківськ , 2011

Методичні вказівки щодо виконання контрольних робіт з навчальної дисципліни “Організація судових і правоохоронних органів” для студентів заочної форми навчання за напрямом 5.03040101 – “Правознавство”

Укладач Василів Р.М.

Затверджено цикловою комісією юридичних дисциплін

Протокол № _______від “_____”____________2011 р.

Голова циклової комісії_____________ Ю.С. Лещишин

ЗМІСТ

Вступ………………………………………………………….……………..3

1 Рекомендації щодо написання та оформлення контрольних робіт.……..4

2 Варіанти тем контрольних робіт…………….……………………. .……....5

3 Питання до заліку……………………………..…………………… ……....11

Список літератури……………………………..………………….….……..14

Додаток А Зразок оформлення титульної сторінки контрольної роботи....16

ВСТУП

Навчальна дисципліна “Організація судових і правоохоронних органів ” передбачає опанування студентами знань про діяльність уповноважених і недержавних органів, які співпрацюють у процесі судової, правоохоронної та правозахисної діяльності. Вона є складною та відповідальною. Під час вивчення дисципліни вивчається зміст основних понять, наведено структуру судів і правоохоронних органів, а також подано перелік основних нормативно-правових актів з вивчення курсу. самоврядування.

Судова система – найяскравіший виразник правової держави. Інтереси суспільства, права і свободи людини можуть бути захищені лише справді незалежним судом, який діє на засадах законності, змагальності сторін, забезпеченні обвинуваченому права на захист тощо.

Правосуддя – це державна діяльність, який проводить суд шляхом розгляду і вирішення у судових засіданнях в особливій, встановлений законом процесуальній формі кримінальних, цивільних, господарських, адміністративних справ

Основними джерелами цієї дисципліни є Декларація про державний суверенітет України, Акт проголошення незалежності України, нова Конституція України, закони України, що регулюють  конституційно – правові відносини та відповідні міжнародно –правові акти.

Разом з тим курс “Організація судових і правоохоронних органів ” грунтується на досягненнях відчизняної та світової думки і практики побудови судочинства, враховує національну ідеологію державотворення і національну ментальність.

Дані методичні вказівки містять двадцять варіантів тем контрольних робіт із зазначеної дисципліни. Містять також пояснення студентам-заочникам щодо правил обрання однієї з них, перелік рекомендованої до використання під час написання роботи літератури, вимоги до оформлення контрольної роботи і терміни її подання на перевірку викладачеві. Також містяться питання для підготовки студентів до заліку з «Організація судових і правоохоронних органів ».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]