Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
маркет и менежд.docx
Скачиваний:
23
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
78.31 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки молоді та спорту україни

ОДАБА

РГР

На тему:

Виконав:ст. гр. КПЦБ-505

Литвиненко С.О.

Одесса 2012

Введення

Формування громадянського суспільства, нового господарського механізму на базі ринкових відносин, правової держави є основною метою проведених у цей час реформ. Для досягнення цієї мети необхідно вирішити цілий комплекс завдань. Однією з основних завдань на сучасному етапі є структурна перебудова господарського механізму з метою формування конкурентного ринкового середовища.

Відмінною особливістю ринкових механізмів є в першу чергу формування конкурентного середовища при розподілі і перерозподілі ресурсів. Оцінка майна та нематеріальних активів як раз і покликана сприяти вирішенню цих проблем.

Питання створення і розвитку правової держави включають в себе цілий комплекс заходів щодо забезпечення рівних прав усім членам товариства, включаючи і майнові права. Відповідно, завданням правової держави є створення умов для захисту цих прав і забезпечення гарантій для справедливої оцінки цих прав.

Таким чином, можна констатувати, що розвиток і формування оцінки як спеціального виду діяльності є складовою частиною загального процесу реформування економіки та створення правової демократичної держави.

Оцінка майна та нематеріальних активів є самостійним професійним видом діяльності. Оцінка, в першу чергу, є новим науковим напрямком, зі своєю методологією, термінологією, принципами досліджень і т.д.

Базуючись на світовому досвіді розвитку оцінки, в сучасних умовах Україні необхідно створювати та розвивати національну систему оцінки. Неприпустимо як сліпе копіювання зарубіжного досвіду, так і створення якихось "принципово нових" підходів, які не враховують загальносвітові тенденції в розвитку цього наукового напряму.

Становлення і розвиток оцінки можливе тільки в умовах ринкових відносин при чіткому визначенні ролі і місця держави в питаннях ціноутворення та правового регулювання підприємницької діяльності.

Формування оцінки можливе тільки на основі створення загального правового, методологічного та інформаційного простору на всій території України. Створення ізольованих регіональних або відомчих нормативних та інструктивних актів чи інших документів, не пов'язаних із загальною системою оцінки, є неприпустимим.

Оцінка як професійний вид діяльності повинна відповідати поточним потребам проведених економічних реформ, а також враховувати як регіональні, так і галузеві особливості.

Соціальний і економічних ефект від розвитку оціночної діяльності може бути досягнутий тільки за умови дотримання принципу рівності прав і обов'язків усіх учасників оцінного процесу, включаючи і органи державної влади.

Основною функцією держави у формуванні оцінки повинне з'явитися, в першу чергу, створення системи правового регулювання цього виду діяльності.

Оцінкою повинні займатися як державні, так і приватні оцінювачі. При цьому і ті, й інші повинні мати рівні можливості для реалізації своїх професійних навичок і працювати в загальному правовому, методологічному та інформаційному просторі.

Розвиток оцінки є необхідною умовою для подолання існуючої економічної кризи, проведення повноцінної структурної перебудови, активізації інвестиційних процесів.