Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

#we / 4_1_stranitsa

.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
48.13 Кб
Скачать

МАТЕРІАЛИ САМОКОНТРОЛЮ З ТЕМИ

“ СТРУКТУРА ІМУНОГЛОБУЛІНІВ. ІМУННОГЕНЕЗ. ДИНАМИКА УТВОРЕННЯ АНТИТІЛ. АВТОАНТИТІЛА. ІМУНОЛОГІЧНА ПАМ’ЯТЬ. КЛІТИННІ МЕХАНІЗМИ ІМУННОЇ ВІДПОВІДІ. ІНДУКТИВНИЙ І ПРОДУКТИВНИЙ ЕТАПИ МОНОКЛОНАЛЬНІ АНТИТІЛА (ГІБРИДОМНА ТЕХНОЛОГІЯ).”.

- ПИТАННЯ ДЛЯ САМОКОНТРОЛЮ, ЩОДО КРАЩОГО ЗАСВОЄННЯ,

РОЗУМІННЯ ВАЖЛИВИХ ПИТАНЬ ТЕМИ:

ПИТАННЯ

ЕТАЛОН ВІДПОВІДІ

1

З ЯКИХ ЧАСТИН СКЛАДАЄТЬСЯ  АМІНОКІСЛОТНІ ПОСЛІДОВНОСТІ? 

При дослідженні амінокислотної послідовності було виявлено, що всі легкі і важкі ланцюги мають одну принципову структурну особливість: вони складаються з двох частин - вариабельной і константної.

2

АНТИТІЛА - ЦЕ ?

Антитіла́ або імуноглобулі́ни (Ig) — білкові сполуки, які організм хребетних тварин виробляє у відповідь на антигени,чужорідні речовини, що потрапляють до крові, лімфи або тканин організму з ціллю знищити або нейтралізувати потенційно небезпечні з них — бактерії, віруси, отрути та деякі інші речовини. Імуноглобуліни містяться в сироватці крові і утворюють групу близьких по структурі глікопротеїдів.

3

ЯК НАЗИВАЄТЬСЯ ПЕРІОД В ЯКОМУ ВІДБУВАЄТЬСЯ РОЗПІЗНАВАННЯ АГ ТА ОСВІТА КЛОНІВ ПЛАЗМАТИЧНИХ КЛІТИН ?

Появі антитіл (АТ) передує латентний період тривалістю 3 ~ 5 діб. В цей час відбувається розпізнавання Аг та освіта клонів плазматичних клітин. 

4

СКІЛЬКИ КЛАСІВ ІМУНОГЛОБУЛІНІВ ВАМ ВІДОМО ?

5 класів імуноглобулінів людини: G, М, A, D, Е (IgG, IgM, IgA, IgD і IgE).

5

ЗА ХАРАКТЕРОМ ВПЛИВУ НА АНТИГЕН РОЗРІЗНЯЮТЬ ?

аглютиніни — антитіла, що викликають аглютинацію мікроорганізмів; лізини та опсоніни — антитіла, що сприяють їх руйнуванню; преципітини — антитіла, що осаджують білкові речовини у розчинах; антитоксини та інші.

6

ЯК АНТИТІЛА МОЖУТЬ СПРАВЛЯТИ ПРОТИКТИВНИЙ ЕФЕКТ

Обробка лізосом сироваткою хворих гепатитом знижує інтенсивність вивільнення лізосомальних ферментів під дією ретинолу і запобігає ушкодженню макрофагів.

7

ПРИ ЯКИХ ЗАХВОРЮВАННЯХ ЗУСТРІЧАЮТЬСЯ АВТОАНТИТІЛА ?

Автоантитіла зустрічаються практично при всіх захворюваннях: серцево-судинної системи, органів дихання, крові та кровотворних органів, сечостатевої системи, травного тракту, печінки, шкіри, при інфекційних хворобах, ураженнях сполучної тканини, опорно-рухового апарата, ока і т. д.

Соседние файлы в папке #we