Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДЕСМУРГІЯ1змінна.doc
Скачиваний:
98
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
8.14 Mб
Скачать

Правила скатування бинта.

Торакобрахіальна пов’язка та варіант пов’язки Дезо.

ПОВЗУЧА ПОВ'ЯЗКА

Вісімкоподібні на груди і потилицю.

БОНДАЖ.

Співвідношення оцінок за різними системами.

12-бальна система

50-бальна система

Оцінка

5 – бальна

система

1-3

0-24

«незадовільно»

2

4

25

«задовільно»

3

5

30

6

34

7

35

«добре»

4

8

40

9

44

10

45

ВІДМІННО”

5

11

48

12

50

Список використаної літератури.

А.Н. ВЕЛИКОРЕЦЬКИЙ, В.А. КРУЖКОВ – “ХІРУРГІЯ”.

Д.Д. КУВШИНСЬКИЙ – ПІДРУЧНИК ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ ФЕЛЬДШЕРІВ.

Н.С. МОЛЧАНОВ – ВІЙСЬКОВО – ПОЛЬОВА ХІРУРГІЯ.

Е.В. ГЕМБИЦЬКИЙ, Ф.І. КОМАРОВ – ВОЙСЬКОВО – ПОЛЬОВА ХІРУРГІЯ

А.Н. ВЕЛИКОРЕЦЬКИЙ – СПРАВОЧНИК ХІРУРГА 1, 2 Т.Т.

Пояснювальна записка.

Цей методичний матеріал призначено для використання при вивченні курсу “десмургія” на дисциплінах: військово –медична підготовка, медицина катастроф, безпека життєдіяльності, хірургічні дисципліни, реаніматологія, для студентів вищих медичних закладів 1 та 2 рівнів акредитації. У системі підготовки молодших медичних спеціа­лістів курс військово-медичної підготовки має досить велике значення.

Транспортні аварії, катастрофи, надзвичайні ситуації на промислових підприємствах, стихійні лиха, епідемії, війни становлять загрозу для життя людей, Першими за критичних обставин приходять на допо­могу військові підрозділи, і головну роль у цій нелегкій справі відіграють саме молодші медичні спеціалісти. Професійний рівень фельдшера, медичної сестри має відповідати тим вимогам, що забезпечують виконання належним чином обов'язків у військово-польових умовах та у разі надзвичайних ситуацій.

Військово-медичну підготовку (ВМП) студентів вищих медичних навчальних закладів І та II рівнів акредитації проводять згідно із законами України: "Про освіту", "Про загальний військовий обов'язок та військову службу" відповідно до навчальних прог­рам "Військово-медична підготовка" — 1996 р. (для спеціальностей "Лікувальна справа", "Акушерська справа") та "Військово-медична підготовка" — 2000 р. (для спеціальності "Сестринська справа"), а також програми з дисципліни "Безпека життєдіяльності" — 1999 р. і навчальних планів, затверджених МОЗ України з урахуванням загальних положень програми військово-медичної підготовки.

Основним завданням цієї дисципліни є підготовка для Збройних сил України висококваліфікованого медичного спеціаліста як одного з елементів вирішен­ня завдань військово-медичної служби у військовій ланці діючої армії.