Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
pamyatka_pervokursnikam.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
694.62 Кб
Скачать

6. Стипендіальне забезпечення студентів

Успішність студента для нарахування стипендії визначається за оцінками у підсумкових відомостях на останній день навчального семестру згідно з графіком навчального процесу.

Стипендіальне забезпечення студентів здійснюється за підсумками виконання індивідуального навчального плану, виходячи з «Порядку призначення, виплати та розмірів стипендіального забезпечення учнів, студентів, курсантів, слухачів, клінічних ординаторів, аспірантів і докторантів», затвердженого Кабінетом Міністрів України від 12.07.2004 р. № 882 (зі змінами від 07.03.2012 р. № 177).

Академічними стипендіями є:

1) ординарні (звичайні) академічні стипендії;

2) іменні або персональні стипендії навчального закладу;

3) стипендії Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, іменні стипендії, які призначаються студентам за результатами навчання, розміри та порядок призначення яких визначаються окремими нормативними актами.

Академічна ординарна стипендія призначається студентам, які за результатами семестрового контролю мають середній бал успішності 4.00-4.99 за п'ятибальною шкалою оцінювання, а також студентам першого року навчання до першого семестрового контролю. Студентам, які за результатами семестрового контролю мають середній бал успішності 5 за п’ятибальною шкалою оцінювання, розмір ординарної академічної стипендії збільшується.

Крім того, студентам, які потребують соціального захисту (пільгові категорії) та яким за підсумками навчання не призначена академічна стипендія, призначаються соціальні стипендії:

1) з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентам, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишились без батьків – у розмірі, що встановлена Кабінетом Міністрів України;

2) з малозабезпечених сімей (у разі отримання відповідної державної допомоги згідно із законодавством) – 109 % мінімальної ординарної академічної стипендії;

3) студентам, які є дітьми-інвалідами та інвалідами I-III групи – 109% мінімальної ординарної академічної стипендії;

4) з числа осіб, яким згідно із Законом України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” – 100 % мінімальної ординарної академічної стипендії;

5) студентам, які мають сім’ї з дітьми і в яких обоє з подружжя або одна мати (батько) навчається у вузі за денною формою навчання – 100% мінімальної ординарної академічної стипендії.

Стипендіатам, які мають дітей віком до трьох років і продовжують навчання за денною формою, також виплачуються щомісячна грошова допомога, передбачена законодавством.

Студентам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентам, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишились без батьків, у разі відмінного навчання додатково до соціальної призначається академічна стипендія.

Студентам з малозабезпечених сімей і які є дітьми-інвалідами та інвалідами I-III групи у випадку, коли вони одночасно мають право на академічну і соціальну стипендію, додатково виплачується соціальна стипендія у розмірі 9 % мінімальної ординарної академічної стипендії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]