Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Комплексное посилка с обявленной

.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
113.89 Кб
Скачать

6) У сортувальних вузлах обласних центрів міжнародні поштові посилки, за умови їх достатньої кількості, запаковуються в окремі контейнери і направляються до ММПО згідно з Керівництвом з направлення міжнародної пошти.

6. Складання та опис алгоритму вихідного оброблення внутрішньої і міжнародної ПО у ВПЗ.

1) Вхідні посилки, що надійшли до об’єктів поштового зв’язку, не оснащених АРМ ВЗ, приймаються поіменно за накладною ф. 16 під розписку у супровідних документах.

2) За супровідними адресами ф. 116 до посилок, що надійшли до сортувального вузла, створюється інформація в АСРК порядком, передбаченим для рекомендованих поштових відправлень.

Бланк супровідної адреси ф. 116 наклеюється за допомогою клеєної стрічки типу “скотч” на правий від адреси торцевий бік посилки таким чином, щоб унеможливити його пошкодження при пересиланні та відкріпленні в доставному об’єкті поштового зв’язку.

3) Сортування посилок здійснюється згідно з планами направлення.

У разі пересилання за однією адресою 10 і більше посилок можуть формуватися групи. До однієї групи включаються не більше 35 посилок (не більше 5 великовагових, громіздких посилок). Якщо з одного об’єкта поштового зв’язку на одну адресу і за одне календарне число відправляється кілька груп, то в них повинна включатися неоднакова кількість посилок (наприклад: 35, 34, 33).

При відправленні посилок групами для кожної групи друкується окрема накладна ф. 16.

4) Після сортування посилки скануються. В автоматичному режимі формуються накладні ф. 16.

5) Перед запакуванням у мішок посилки приписуються до реєстру ф.11, яке складається з двох примірників із зазначенням номера, місця призначення. Унакладних літерами підбивається підсумок ПВ. Працівник зв’язку, який запакував мішок зазначає в реєстрі ф.11 своє прізвище та проставляє відбиток календарного штемпеля.Первий примірник реєстру вкладається в мішок, другий – долучається до документів ОПЗ.

7. Складання та опис алгоритму вхідного оброблення ПО у ВПЗ.

1. Вхідна обробка ПВ, не оснащених АРМ ВЗ:

1) До комори об’єкта поштового зв’язку вхідні посилки приймаються за накладною ф. 16, при якій вони надійшли або за окремо складеною накладною ф. 16 під розписку.

Працівник зв’язку, який приймає посилки, повинен поіменно звірити кожний бланк супровідної адреси ф. 116 із записом у накладній ф. 16, а потім – з даними, зазначеними на посилці (номером, адресою та найменуванням адресата та відправника, сумою оголошеної цінності (післяплати), масою. При цьому ретельно оглядається зовнішній стан, цілісність оболонок, перев’язу, печаток, пломб кожної посилки. На зворотному боці бланків супровідних адрес проставляються відбитки календарного штемпеля дня надходження посилок. Вхідний номер, зазначений у накладній ф. 16, проставляється на повідомленні та адресній частині бланків супровідних адрес посилок і на лівому торцевому боці посилки поблизу ШКІ.

2) У разі відсутності в накладній ф. 16 відповідних відміток (про суму післяплати, повідомлення про вручення тощо) ці дані зазначаються в накладній працівником, який прийняв посилки.

3) Від бланків супровідних адрес до посилок, що підлягають видачі в об’єкті поштового зв’язку, відокремлюються адресні частини і передаються відповідно: для доставки адресатам, до картотеки “До запитання”, на видачу через абонементні скриньки, встановлені в об’єктах поштового зв’язку. Адреси до посилок, адресованих юридичним особам, передаються в доставку під розписку в реєстрі ф. 11, куди вони записуються за вхідними номерами із зазначенням загальної кількості.

Повідомлення на посилки вкладаються в картотеку вхідних посилок за днями надходження і за порядковими вхідними номерами.

4) При видачі посилки в об’єкті поштового зв’язку працівник поштового зв’язку повинен зважити її в присутності одержувача, у відповідних випадках – одержати плату за зберігання, повернення чи досилання, після чого видати посилку. Своїм підписом на повідомленні одержувач підтверджує одержання посилки, відповідність її маси, справність упаковки, перев’язу та пломби. Працівник зв’язку розписується на повідомленні, яке залишається в об’єкті поштового зв’язку.

5) Не пізніше наступного робочого дня, повідомлення на видані посилки повертаються до сортувального вузла для внесення до АСРК інформації про їх вручення.

До реєстру ф. 11 (накладної ф. 16) повідомлення приписуються загальним рахунком.

2. Вхідна обробка ПВ, оснащених АРМ ВЗ:

1) Заслані посилки відправляються за призначенням.

При досиланні (поверненні) до АРМ ВЗ вносяться відповідні відмітки. При друкуванні накладної ф. 16 в автоматичному режимі в графі особливі відмітки зазнаються букви “Д” чи “П”.

2) До комори об’єкта поштового зв’язку вхідні посилки приймаються за накладною ф. 16, в якій в автоматичному режимі посилкам присвоюються вхідні номери. Ці самі номери зазначаються на повідомленні та адресній частині бланків супровідних адрес посилок і лівому торцевому боці посилки.

3) Працівник зв’язку, який приймає посилки, повинен поіменно звірити кожний бланк супровідної адреси з даними, зазначеними на посилці (номером, адресою та найменуванням адресата та відправника, сумою оголошеної цінності (післяплати), масою). При цьому ретельно оглядається зовнішній стан, цілісність оболонок, перев’язу, печаток, пломб кожної посилки. На зворотному боці бланків супровідних адрес проставляються відбитки календарного штемпеля дня надходження посилок.

4) При надходженні п’яти і більше посилок на адресу юридичної особи в автоматичному режимі формується список ф. 101 (рис. 40), а також повідомлення ф. 22 на весь перелік відправлень. У повідомленні ф. 22 зазначається номер списку, кількість поштових відправлень, загальна сума післяплати.

5) На підставі повідомлень на посилки, списків ф. 101 з розписками адресатів до АРМ ВЗ заноситься інформація щодо посилок, вручених адресатам (одержувачам). Інформація, направляється до сортувального вузла за підпорядкованістю. Зшитки повідомлень про їх вручення формуються та зберігаються у ВПЗ протягом звітного місяця.

8.Опис змісту вихідного та вхідного оброблення ПО у ЦПЗ, у ММПО або ІРД (якщо таке передбачено схемою)

У мене в схемі передбачено вихідне оброблення у ЦПЗ за допомогою АРМ, вхідне оброблення у ЦПЗ – це в внутрішній схемі. В міжнародній схемі проходження поштової одиниці мережею поштового звя’зку передбачено вхідне та вихідне оброблення в ММПО( місце міжнародного поштового обміну)- це об’єкт поштового зв’язку, в якому відбувається обробка пошти.