Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

КПІЗ_МАРКЕТИНГ / кпіз3_маркетинг

.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
28.67 Кб
Скачать

КПІЗ 3 (ЧАСТИНА 1)

СИТУАЦІЯ. 3. «Складність сучасного вибору»

Карен Мартик'ян після довгих роздумів та вагань приймає рішення змінити свої старі вікна на нові, в ході чого виникає проблема вибору саме того вікна, яке змогло б задовольнити потреби. Після вивчення та аналізу інформації, отриманої з різних джерел, наш герой уже мав уяву, яку конфігурацію вікна він хоче бачити у своїй оселі. Залишилося лише обрати компанію-продавця.

Карен не мав зайвих коштів, тому дуже ретельно підійшов до цього питання. Він хотів отримати дещо більше стандартного переліку послуг за помірну ціну. Порівнюючи різні пропозиції компаній, Карен зацікавився пропозицією компанії «Пабліситі» (ТМ «Вікна-Стар»), яка, крім стандартного комплексу послуг, надавала ряд додаткових.

Через два тижні після детального вивчення компанії та її пропозицій нові вікна ТМ «Вікна - Стар» були встановленні в квартирі Карена. Але навіть після завершення роботи віконна компанія не переставала приємно дивувати Карена, роблячи йому маленькі сюрпризи.

Питання:

  1. Які основні мотиви спонукали Карена до придбання нових вікон?

  2. Які фактори справили вирішальний вплив на рішення Карена зупинити свій вибір на компанії «Пабліситі»?

  3. Назвіть основні етапи прийняття рішення про купівлю, які пройшов Карен?

КПІЗ 3 (ЧАСТИНА 2)

ЗАВДАННЯ 1. Підприємство, яке виробляє гумові килимки для автомобілів, реалізує за рік великому споживачеві (потужній оптовій фірмі) S = 17 тис. килимків.

Витрати на поставку одного килимка, який замовляють, становлять А = 2,3 грн., а утримання на складі одного килимка обходиться підприємству і = 50 коп./килимок.

1. Розрахуйте оптимальний розмір виконання замовлення підприємством, якщо споживач вимагає від постачальника періодичного постачання килимків з однаковим інтервалом часу між замовленнями протягом цілого року?

2. Який у цьому разі буде інтервал між поставками? Вважайте, що в році 255 робочих днів.

ЗАВДАННЯ 2. Фірма «Казковий світ», добре відома як виробник дитячих іграшок, вирішила виготовляти і дитячий одяг. Які інструменти маркетингових комунікацій доцільно використати фірмі для виведення її нової продукції на ринок?