Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
10
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
118.78 Кб
Скачать

Регламент щодо складання звіту про роботу територіального сектору з державного нагляду за охороною праці та навколишнім середовищем дПтС України і пояснювальної записки до нього

1. Загальні положення

1.1. Звіт про роботу територіального сектору з державного нагляду за охороною праці та навколишнім середовищем ДПтС України (далі – сектор) обов'язково повинен супроводжуватись пояснювальною запискою.

1.2. Звіт та пояснювальна записка до нього підписуються начальником сектору.

1.3. У звітах (за шість, дев'ять, дванадцять місяців) указуються цифри з урахуванням роботи за попередній період (з наростаючим підсумком).

2. Складання звіту та зміст пояснювальної записки

2.1. У рядках 1.1 і 1.2 зазначається відповідно чисельність працівників сектору відповідно до штатного розпису та їх фактична чисельність на момент подання звіту. У пояснювальній записці вказуються причини неукомплектованості працівників сектору.

2.2. У рядку 2.1 зазначається чисельність установ виконання покарань та слідчих ізоляторів, які розташовані на території області.

2.3. У рядку 2.2 (2.2.1-2.2.5) зазначається чисельність об'єктів нагляду, зареєстрованих у відділі державного нагляду за охороною праці та навколишнім середовищем (далі – відділ). Сума показників, зазначених у рядках 2.2.1-2.2.5, повинна дорівнювати показнику, вказаному у рядку 2.2. У пояснювальній записці вказуються установи виконання покарань слідчі ізолятори та обладнання, не зареєстроване в установленому порядку, і вжиті заходи для його реєстрації.

2.4. У рядку 2.3 зазначається чисельність випробувально-наповнювальних (наповнювальних) станцій (пунктів), зареєстрованих у відділі. У пояснювальній записці вказуються установи виконання покарань слідчі ізолятори, в яких є незареєстровані випробувально-наповнювальні (наповнювальні) станції (пункти), а також вжиті заходи для їх реєстрації.

2.5. У рядках 3.1, 3.1.1 зазначається відповідно кількість перевірок стану охорони праці та навколишнього середовища, що були проведені працівниками сектору самостійно або спільно з представниками територіальних органів Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України (далі – Держгірпромнагляд). У пояснювальній записці вказуються установи виконання покарань та слідчі ізолятори, які були перевірені спільно з представником Держгірпромнагляду.

Продовження додатка 1

2.6. У рядку 3.2 (3.2.1-3.2.5) зазначається чисельність зареєстрованих об'єктів нагляду та вантажопідіймальних споруд, які обстежені працівниками сектору з початку звітного року. Сума показників, зазначених у рядках 3.2.1-3.2.5, повинна дорівнювати показнику, вказаному у рядку 3.2.

У пояснювальній записці вказуються реєстраційні номери обстеженого обладнання згідно із зразком (таблиця 1).

Таблиця 1

Найменування установи

Вид обладнання

Реєстраційні номери обстеженого обладнання

Реєстраційні номери

необстеженого обладнання, причина

Реєстраційні номери забороненого до експлуатації обладнання, причина

КП

П

1110, 1111, 1112

2220, 2221

1113 - консервація

1114 - ремонт

2222 - не експлуатується.

1110, 1111 - не підго-товлені до ТО

1112 - прострочений строк служби

Умовні позначки:

КП - парові котли та економайзери;

КВ - водогрійні котли;

П - посудини, що працюють під тиском;

Кр - вантажопідіймальні споруди;

Л - пасажирські та вантажні ліфти;

ВО - внутрішній огляд;

ГВ - гідравлічне випробування;

ТО - технічне опосвідчення.

У таблиці указуються реєстраційні номери тільки того обладнання, яке було обстежено (не обстежено з якихось причин, заборонено до експлуатації) в останньому кварталі.

2.7. У рядку 3.3 зазначається чисельність зареєстрованих випробувально-наповнювальних (наповнювальних) станцій (пунктів), обстежених працівниками сектору з початку поточного року. У пояснювальній записці вказуються установи виконання покарань та слідчі ізолятори - власники станцій (пунктів), які були обстежені в останньому кварталі.

2.8. У рядку 3.4 зазначається кількість виробничого обладнання, устаткування, станків, приладів тощо, обстежених при перевірках установ виконання покарань та слідчих ізоляторів, з наростаючим підсумком.

2.9. У рядку 3.5 (3.5.1-3.5.5) зазначається чисельність підконтрольних об'єктів, яким проведено технічні опосвідчення з початку звітного року. Сума показників, зазначених у рядках 3.5.1 - 3.5.5, повинна дорівнювати показнику,

Продовження додатка 1

вказаному у рядку 3.5. У пояснювальній записці вказуються реєстраційні номери обладнання, якому проведено технічне опосвідчення, згідно із зразком (таблиця 2).

Таблиця 2

Найменування установи

Вид обладнання

Реєстраційні номери

Вид технічного опосвідчення

КП

П

Л

Кр

1110

1111

2221

3000

4444

ВО, ГВ

ВО

ВО

Періодичне ТО

Контрольна перевірка

У таблиці вказуються реєстраційні номери тільки того обладнання, якому проведено технічне опосвідчення в останньому кварталі. Якщо обладнання до нього не підготовлено, його експлуатація повинна бути заборонена, а реєстраційні номери необхідно вказати у таблиці 1.

2.10. У рядку 3.6 (3.6.1-3.6.2) зазначається кількість нещасних випадків, розслідування яких за участю працівників сектору закінчилось з початку звітного року. Сума показників, зазначених у рядках 3.6.1-3.6.2, повинна дорівнювати показнику, вказаному у рядку 3.6. У пояснювальній записці коротко описуються обставини та наслідки нещасних випадків, розслідування яких закінчилося в останньому кварталі.

2.11. У рядку 3.7 зазначається кількість аварій, розслідування яких за участю працівників сектору закінчилось з початку звітного року. У пояснювальній записці коротко описуються обставини та наслідки аварій, розслідування яких закінчилось в останньому кварталі.

2.12. У рядку 3.8 (3.8.1 - 3.8.2) вказується кількість осіб, у яких приймали заліки працівники сектору. Сума показників, зазначених у рядках 3.8.1 та 3.8.2, повинна дорівнювати показнику, вказаному у рядку 3.8.

2.13. У рядку 3.9.1 вказується кількість виробничого обладнання, устаткування, станків, приладів, заборонених для використання при обстеженні установ виконання покарань та слідчих ізоляторів.

2.14. У рядку 3.9.2 вказується кількість виробництв, цехів, дільниць, технологічних процесів, заборонених при обстеженні установ. У пояснювальній записці вказується, які саме виробництва, цехи, дільниці, технологічні процеси та в яких установах було заборонено в останньому кварталі.

2.15. У рядку 3.9.3 ( 3.9.3.1 - 3.9.3.5 ) вказується кількість зареєстрованих об'єктів котлонагляду, заборонених для експлуатації на кінець звітного періоду. Сума показників, зазначених у рядках 3.9.3.1 - 3.9.3.5, повинна дорівнювати показнику, вказаному у рядку 3.9.3. У пояснювальній записці до таблиці 1

Продовження додатка 1

вказуються реєстраційні номери обладнання, забороненого до експлуатації в останньому кварталі. У разі заборони до експлуатації незареєстрованого обладнання про це в пояснювальній записці необхідно вказати додатково.

2.16. У рядку 3.10 (3.10.1- 3.10.2) вказується кількість приписів, виданих керівникам установ після обстеження. Сума показників, зазначених у рядках 3.10.1 - 3.10.2, повинна дорівнювати показнику, вказаному у рядку 3.10. Цифра в рядку 3.10.1 повинна відповідати цифрі в рядку 3.1.

2.17. У рядку 3.11 (3.11.1 - 3.11.2) вказується кількість осіб, яких притягнуто до відповідальності за порушення законодавчих та інших нормативно-правових актів з охорони праці та навколишнього природного середовища. Сума показників, зазначених у рядках 3.11.1 -3.11.2, повинна дорівнювати показнику, вказаному у рядку 3.11.

2.18. У рядку 4 (4.1-4.3) вказується кількість наказів, вказівок, доповідних записок тощо, розроблених і підготовлених працівниками сектору за звітний період з початку року. Сума показників, зазначених у рядках 4.1 - 4.3, повинна дорівнювати показнику, вказаному у рядку 4.

2.19. У рядку 5 вказується кількість питань з охорони праці та навколишнього природного середовища, розглянутих на нарадах керівництва територіального органу ДПтС України за ініціативою працівників сектору за звітний період з початку року.

2.20. У рядку 6 (6.1-6.4) вказується кількість дозволів, виданих працівниками сектору за звітний період з початку року. Сума показників, зазначених у рядках 6.1 - 6.4, повинна дорівнювати показнику, вказаному у рядку 6.

У пояснювальній записці також коротко описується робота, проведена працівниками сектора протягом останнього кварталу, а саме: розгляд звернень; участь у роботі комісій з прийому нових або реконструйованих об'єктів виробничого та соціально-культурного призначення, кількість виявлених прихованих нещасних випадків (в яких установах, заходи реагування) тощо.