Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Programa_praktiki_3-ogo_kursu.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
104.96 Кб
Скачать

14

Міністерство внутрішніх справ україни

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

кафедра кримінального процесу

ПОГОДЖУЮ

Т.в.о начальника

Головного слідчого управління

МВС України

генерал-майор міліції

О.М.Гончаров 

___ .______________2013 р.

ЗАТВЕРДЖУЮ

Ректор Національної академії внутрішніх справ

генерал-лейтенант міліції

В.В. Коваленко

___ .______________2013 р.

ПРОГРАМА

проходження навчальної практики курсантами 3-го курсу

Національної академії внутрішніх справ

(слідча спеціалізація)

Київ 2013

Укладачі:

Л.Д. Удалова, начальник кафедри кримінального процесу, доктор юридичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України

І.В. Чурікова, доцент кафедри кримінального процесу, кандидат юридичних наук

Обговорено на засіданні кафедри кримінального процесу Національної академії внутрішніх справ від «23» травня 2013 року (Протокол № 18 ).

Програма проходження навчальної практики курсантами 3-го курсу Національної академії внутрішніх справ слідчої спеціалізації [Текст]/ уклад.: Л.Д.Удалова, І.В.Чурікова. – К.: Нац. академ. внутр. справ, 2013. – ____ с.

Призначена для курсантів 3-го курсу НАВС слідчої спеціалізації, керівників стажування від академії та керівників стажування від органів та підрозділів внутрішніх справ України.

© Національна академія внутрішніх справ, 2013

Програма проходження навчальної практики курсантами 3-го курсу навс (слідчої спеціалізації)

1. Мета та завдання практики

1.1. Проходження навчальної практики курсантів 3-го курсу Національної академії внутрішніх справ (далі – НАВС) є складовою частиною навчально-виховного процесу підготовки спеціалістів для слідчих підрозділів органів внутрішніх справ України, обов’язковим компонентом освітньо-професійної програми для здобуття відповідного кваліфікаційного рівня.

1.2. Практика курсантів 3-го курсу НАВС організовується та проводиться відповідно до навчальних планів і програм та згідно з наказом МВС України від 25 січня 2008 року №30 “Про затвердження Положення про практичну підготовку слухачів та курсантів вищих навчальних закладів МВС України».

1.3. Практика проводиться з метою придбання, закріплення і вдосконалення одержаних курсантами теоретичних знань, формування у них професійних умінь та навичок для виконання обов’язків слідчого, виховання потреби систематичного оновлення своїх знань та творчого застосування їх у практичній діяльності. Ознайомлення курсантів з майбутньою спеціальністю у формі їх залучення до розслідування кримінальних правопорушень.

1.4. Практика проводиться шляхом безпосередньої участі курсантів в організації та проведенні службової діяльності слідчих підрозділів, а також виконання конкретних процесуальних дій.

1.5. Відповідальність за організацію і проведення практики, а також безпосередній контроль за її проходженням забезпечують керівний та допоміжний склад НАВС, навчально-методичного центру, науково-педагогічний склад кафедри кримінального процесу, відповідальні особи базових органів внутрішніх справ (далі – ОВС).