Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
14
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
220.53 Кб
Скачать

 

 

Лабораторна робота № 2

Тема:

 

Створення, редагування та форматування графіків та діаграм.

Мета роботи:

Створення, редагування та форматування електронних таблиць.

Завдання:

1.

Вивчити призначення, основні поняття та запуск Конструктора діаграм.

 

2.

Освоїти інтерфейс Конструктора діаграм.

 

3.

Оволодіти технологією створення діаграм із використанням Конструктора діаграм.

 

4.

Оволодіти технологією редагування діаграм.

 

5.

Оволодіти технологією форматування діаграм.

 

6.

Налагодження параметрів сторінки та виведення діаграм на друк .

Тривалість:

Лабораторне заняття – 6 години.

 

Самостійна робота - 2 години.

Лабораторне

За даними створених таблиць побудувати графіки чи діаграми відповідно до

завдання:

індивідуального завдання. Виконати їх форматування та редагування.

Звіт: Файл

Контрольні пи- Тести

тання:

ІНДИВІДУАЛЬНІ ЗАВДАННЯ

Варіант індивідуального завдання для виконання практичної частини визначає викладач.

Варіанти

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Задача 1

Побудувати графіки або діаграми згідно з нижченаданим завданням.

2.1.За даними розрахункової таблиці ‘‘Оборотна відомість’’ побудувати графік аналізу загальних показників руху товарів по кожному складу і підприємству в цілому (O,P,R,S). Включити у графік загальну назву, назви вісей Х та У, легенду; виконати їх форматування, встановивши необхідний шрифт, стиль, розмір.

2.2.Розташувати легенду зліва від графіка і зафарбувати область легенди довільно вибраним кольором і визерунком.

2.3.Для кожного ряду даних виконати форматування лінії та маркера даних, встановивши їх у вигляді геометричних фігур (квадрат, ромб, коло, трикутник).

2.4.На графіку створити вільно розміщений текст з двох рядків: в першому -- «Алгоритм розрахунків», у другому -- «S=O+P-R». Скопіювати графік на інший Робочий листок і на ньому змінити тип гістограми, а для ряду даних ‘‘Залишок на кінець місяця’’ встановити тип - ‘‘ХУ-точечная’’.

Задача 2

2. Побудувати графіки або діаграми згідно з нижче наданим завданням.

2.1. За даними розрахункової таблиці ‘‘Аналіз товарообігу та продуктивності праці’’ побудувати об’ємну стовпчикову діаграму аналізу показників планової та фактичної продуктивності праці по магазину №1 по кварталах.

1

2.2.Включити у діаграму загальну назву, назви вісей, легенду та виконати їх форматування , встановивши необхідний стиль, розмір, шрифт. Виконати форматування області побудови діаграми, стінки та основи діаграми.

2.3.Побудувати об’ємну кругову діаграму для аналізу фактичного товарообігу магазина №1 по кварталах. Включити у діаграму назву, легенду та значення елементів даних.

Задача 3

2. Побудувати графіки або діаграми згідно з нижче наданим завданням.

2.1.За даними розрахункової таблицi "Звiт про фiнансовi результати підприємств" побудувати дiаграму типу "з областями" для аналiзу рiчних показникiв фiнансової дiяльностi пiдприємств (VVR, PDV,ZVP). Включити в дiаграму всі назви, легенду та виконати її форматування, використовуючи рiзні шрифти, тіні та колiр.

2.2.Побудувати кругову дiаграму аналiзу структури (визначення питомої ваги) доходів (RVRS, RIRS, DVNS). Включити в дiаграму процентні значення питомої ваги кожного вида доходів, перемістити трохи вбік сектор кругової діаграми, який відображає найбільшу питому вагу.

Задача 4

2. Побудувати графіки або діаграми згідно з нижче наданим завданням.

2.1. За даними розрахункової таблицi "Аналiз динамiки оборотних коштiв та оборотного капiталу пiдприємства" побудувати дiаграму типу "XY точкова" для аналiзу пiдсумкових показникiв кожного пiдроздiлу балансу у вартісному виразi. Включити в дiаграму всi назви елементiв, легенду та виконати їх форматування, використовуючи рiзнi шрифти, колiр, тiнi.

2.2. Побудувати кругову дiаграму для аналiзу темпiв зростання показникiв балансу з роздiлу "Грошовi кошти" на кінець року. Включити в дiаграму відмiтки значень показникiв i відтягти вбік мiнiмальний сектор.

 

Задача 5

2. Побудувати графіки або діаграми згідно з нижче наданим завданням.

2.1. За даними

таблицi 1 "Основнi показники дiяльностi пiдприємства" побудувати стовпчи-

кову дiаграму

для аналiзу дiяльностi пiдприємства "Унiверсам 22" по роках. Включити в

дiаграму усi назви, легенду й виконати їх форматування. Побудувати лiнiю тренду для показника ТО.

2.2. За даними розрахункової таблицi "Аналiз основних показникiв дiяльностi пiдприємств" побудувати кругову дiаграму для аналiзу середнiх значень показникiв за 1995 р. Включити в дiаграму відмiтки значень показникiв та оформити її заголовком та легендою.

Задача 6

2. Побудувати графіки або діаграми згідно з нижче наданим завданням.

2.1.За даним розрахункової таблицi " Показники ефективностi основних засобiв пiдприємств" побудувати дiаграму типу "з областями" для аналiзу середнiх значень показникiв TOO, BR, SVOZ з кожного пiдприємства. Оформити дiаграму усiма назвами i виконати їх форматування. Вiдобразити легенду у рамцi з тiнню.

2.2.Побудувати змiшану дiаграму для аналiзу показникiв FVD, ZMS, REN за роками для пiдприємства ‘‘Днiпрянка’’. Виконати форматування відмiток елементiв i вивести значення елементiв на дiаграмi.

Задача 7

2. Побудувати графіки або діаграми згідно з нижче наданим завданням.

2.1. За даним вихiдного документу "Показники фiнансово-господарської дiяльностi пiдприємств" побудувати стовпчикову дiаграму для аналiзу показникiв RVDX, RVDB. Включити в дiаграму всi назви об"єктiв, легенду i виконати їх форматування, встановивши рiзнi шрифти, фон та колiр.

2

Доповнити дiаграму новими даними - показник "Чистий прибуток", встановити для нього тип «XY точкова" i вввести альтернативну вiсь.

2.2. Побудувати кругову дiаграму для аналiзу балансового прибутку пiдприємства "Дружба ЛТД" за роками. Вiдобразити в дiаграмi значення елементiв даних i ввести вiльно позицiйований текст з позначкою року для кожного сегмента.

Задача 8

2. Побудувати графіки або діаграми згідно з нижче наданим завданням.

2.1.За даними табл.1 "Ринковi цiни" виконати аналiз ринкових цiн на продовольчi товари по кожному ринку за 22.11.95. рiк . Встановити для кожного ринку свiй тип дiаграми (стовпчикова, ХY точкова, лiнiйна). Включити у дiаграму всi назви i легенду, встановити для них рiзнi шрифти i колiр. Виконати форматування сiтки дiаграми.

2.2.За даними розрахункової таблицi "Аналiз ринкових цiн" побудувати кругову дiаграму для аналiзу середнiх цiн по мiсту для кожного товару. Оформити дiаграму назвою, легендою та вивести значення відмiток елементiв даних.

Задача 9

2. Побудувати графіки або діаграми згідно з нижче наданим завданням.

2.1.За даними табл.2 "Довiдник курсу валют" побудувати кругову дiаграму для аналiзу курсу валют iноземних країн. Включити у дiаграму назву, легенду, вивести значення елементiв даних, змiнити фон областi дiаграми.

2.2. За даними розрахункової таблицi "Вартiсть кольорових металiв" побудувати тримiрну стовпчикову дiаграму для аналiзу середнiх цiн на кожний метал i включити в дiаграму всi назви, легенду i виконати їх форматування. Створити в дiаграмi вiльно позицiйований текст iз розрахунковою формулою: CENAR=CENAR*KURS. Виконати рiзнокольорове оформлення стiнки дiаграми, основи та областi дiаграми.

Задача 10

2. Побудувати графіки або діаграми згідно з нижче наданим завданням.

2.1.За даним розрахункової таблицi "Аналiз банкiвських пасивiв" побудувати графiк для аналiзу абсолютних середнiх значень показникiв банкiвських пасивiв по кожному банку. На альтернативнiй осi показати середнi вiдноснi значення показникiв банкiвських пасивiв, включивши їх до графiка i встановивши тип ‘‘стовпчикова дiаграма’’. Оформити графiк необхiдними назвами та відобразити легенду. Виконати форматування осей дiаграми та областi графiка.

2.2.За даними табл.1 "Показники банкiвських пасивiв" побудувати дiаграму типу «з областями" для аналiзу показникiв банкiвських пасивiв банку «Гарант» на початок i на кiнець 1994 року. Оформити дiаграму необхiдними назвами. Вивести легенду та вказати на нiй назви показникiв банкiвських пасивiв iз табл. 2

Задача 11

2. Побудувати графіки або діаграми згідно з нижче наданим завданням.

2.1.За даними розрахункової таблицi "Аналiз банкiвських пасивiв" побудувати графiк для аналiзу абсолютних середнiх значень показникiв банкiвських пасивiв по кожному банку. На альтернативнiй вісi показати середнi вiдноснi значення показникiв банкiвських пасивiв, включивши їх до графiка i встановивши тип ‘‘стовпчикова дiаграма’’. Офомити графiк необхiдними назвами та включити легенду. Виконати форматування осей дiаграми та областi графiка.

2.2.По даним табл.1 "Показники банкiвських пасивiв" побудувати дiаграму типу «з областями" для аналiзу показникiв банкiвських пасивiв банку «Гарант» на початок i на кiнець 1994 року. Офомити дiаграму необхiдними назвами. Ввести легенду та вказати на нiй назви показникiв банкiвських пасивiв iз табл.2

3

Задача 12

2. Побудувати графіки або діаграми згідно з нижче наданим завданням.

2.1.За даними розрахункової таблицi "Вартість акцій та фінансовий стан ВАТ" побудувати кругову діаграму для аналiзу вартості запропонованих акцій по кожній області. Оформити графiк необхiдними назвами i включити легенду. Нанести на діаграмі значення вартості запропонованих акцій.

2.2.За даними табл.2 "Фінансові показники діяльності ВАТ" побудувати дiаграму типу «з областями" для аналiзу показникiв ZDB i ZKR по кожному підприємству. Офомити дiаграму необхiдними назвами, ввести легенду, виконати форматування області діаграми. Побудувати в нiй на альтернативній вісі графік для аналізу показника STF (Розмір статутного фонду) і вказати на графіку значення цього показника для кожного підприємства.

Задача 13

2. Побудувати графіки або діаграми згідно з нижче наданим завданням.

2.1.За даними розрахункової таблицi "Вартість майна та загальні показники діяльності ВАТ" побудувати кругову діаграму для аналiзу вартості запропонованих акцій по кожній області. Оформити графiк необхiдними назвами та вивести легенду. Вказати на діаграмі значення вартості запропонованих акій.

2.2.За даними табл.2 "Загальні показники діяльності ВАТ" побудувати дiаграму типу «з областями" для аналiзу показникiв OPR i BVF по кожному підприємству. Оформити дiаграму необхiдними назвами, ввести легенду, виконати форматування області діаграми. Побудувати в нiй на альтернативній вісі графік для аналізу показника ZOF (Знос основних фондів) і вказати на графіку значення цього показника для кожного підприємства.

Задача 14

2. Побудувати графіки або діаграми згідно з нижче наданим завданням.

2.1.За даними розрахункової таблицi "Аналiз рiвня змiни курсу обмiну валют для приватних осiб у збербанках м.Києва " побудувати згладженi лiнiйнi графiки середнiх показникiв рiвня змiн курсу обмiну валют з вiдображенням трьох рiвнiв відмiток даних вздовж осi Х. (Наприклад: Долар США /Курс на 1.12/ДЗ). Для банку ‘‘INKO’’ вказаити відмiтки значень елементiв ряду даних.

2.2.На цiй же дiаграмi для банку ‘‘Вiдродження’’ побудувати кругову дiаграму з вiдображенням фактичних даних. Оформити побудований графiк усiма надписами.

Задача 15

Побудувати графіки або діаграми згідно з нижче наданим завданням.

2.1.За даними розрахункової таблицi "Звiт про фiнансовi результати підприємств" побудувати дiаграму типу "з областями" для аналiзу рiчних показникiв фiнансової дiяльностi пiдприємств (VVR, PDV,ZVP). Включити в дiаграму всі назви, легенду та виконати її форматування, використовуючи рiзні шрифти, тіні та колiр.

2.2.Побудувати кругову дiаграму аналiзу структури (визначення питомої ваги) доходів (RVRS, RIRS, DVNS). Включити в дiаграму процентні значення питомої ваги кожного вида доходів, перемістити трохи вбік сектор кругової діаграми, який відображає найбільшу питому вагу.

4

Соседние файлы в папке Labor_2015EXCEL