Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

goloshubova_2

.doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
256.51 Кб
Скачать
  • нарощуванням асортименту – це спосіб використовується, коли підприємство виходить за межі реалізації постійних товарів;

  • насиченням асортименту товару – це досягається за рахунок розширення асортименту новими товарами.

Отже, надання послуг є важливим фактором отримання додаткового прибутку не тільки за рахунок того, що вони позитивно впливають на імідж торгового об’єкта, тобто приваблюють покупців та збільшують обсяг продажу товарів, а й за рахунок здавання в оренду частин торгової площі різним суб’єктам господарювання.

Для удосконалення торгово-технологічного процесу потрібно підвищити рівень самообслуговування, адже він забезпечує продажу товарів економію затрат часу покупців на придбання товарів, більш зручні умови для ознайомлення з товаром, більш ефективне використання торговельної площі магазину.

Одним із важливих шляхів оптимізації чисельності працівників та стимулювання їх праці є залучення додаткових працівників, а також підвищення паробітної плати. Це дасть змогу наймати більше працівників і заощадити час на реалізацію продукції

Фінансовий стан магазину, від якого в значній мірі залежить вирішення вищезазначених питань визначається передусім прибутком. Вся діяльність підприємства спрямовується на те, щоб забезпечити зростання прибутку або принаймні стабілізацію його на певному рівні. Для цього потрібно зробити правильну оцінку фінансових результатів діяльності та фінансово-економічного стану підприємства, а також оцінку фінансового стану магазину роблять на основі звіту про фінансові результати діяльності і баланс підприємства.

Отже, функціонування підприємства забезпечується безперервним кругооборотом коштів, який здійснюється у вигляді витрат ресурсів і одержання прибутку, їхнього розподілу і використання. При цьому оптимізується структура капіталу, проводяться розрахунки з постачальниками, покупцями продукції, державними органами (сплата податків), персоналом підприємства тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]