Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Коваленко 2 / Лист вересень 2014 Документ Microsoft Word

.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
32.26 Кб
Скачать

Вийшов лист Міністерства освіти та науки України

"Щодо організації роботи з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності у дошкільних навчальних закладах" від 23. 09. 2014 року № 1/9-482.

Відповідно до листа, зменшено кількість документів необхідних для організації цієї роботи. Також визначено, що керівник закладу може сам обирати номенклатуру внутрішньої документації, види її створення та розповсюдження.

Відповідальність за організацію роботи з охорони праці, безпеки життєдіяльності працівників різних категорій і дітей покладено на керівника дошкільного навчального закладу, який повинен забезпечити: планування заходів з охорони праці; складання звітності за встановленими формами; організацію контролю за дотриманням законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та безпеки життєдіяльності; проведення профілактичної роботи щодо запобігання травматизму серед учасників освітнього процесу; здійснення оперативного контролю за дотриманням вимог охорони праці усіма співробітниками закладу; проведення інструктажів з охорони праці; організацію навчання працівників дошкільного закладу з питань охорони праці та організація безпеки життєдіяльності дітей; перевірку знань з охорони праці працівників закладу тощо. Окрім того, кожний працівник дошкільного навчального закладу повинен володіти основними знаннями і вміннями з безпеки життєдіяльності: знати правила поведінки у небезпечних ситуаціях, вміти надавати першу медичну допомогу, визначати фактори можливого ризику в довкіллі.