Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

технології

.pdf
Скачиваний:
6
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
648.33 Кб
Скачать

План:

1.Опрацювати текст «Керівництво користувача «Програмне забезпечення SMART BoardTM»» та методичного посібника та зосередити увагу на таких питаннях: види, принцип роботи та управління мультимедійною дошкою; методика використання мультимедійних дощок; техніка безпеки при використанні мультимедійних дощок; організаційно-педагогічні та санітарно-гігієнічні норми та правила організації навчально-виховного процесу за умови проведення занять з використанням сучасних технічних засобів: мультимедійних проекторів та презентерів, мультимедійних дощок.

2.Проаналізувати можливості використання програмного забезпечення SMART BoardTM в вашому проекті.

3.Спланувати методичні матеріали з використанням програмного забезпечення SMART BoardTM

Література:

1.Керівництво користувача «Програмне забезпечення SMART BoardTM»

2.Методика застосування технології SMART Board у навчальному процесі: Навч. посіб. / Упоряд. Г.Ф.Бонч-Бруєвич, В.О.Абрамов, Т.І.Носенко - К.: КМПУ ім. Б.Д.Грінченка, 2007. - 102 с

3.Бонч-Бруєвич Г.Ф. Технічні засоби навчання з використанням інформаційних комп'ютерних технологій: Навч. посіб. - К.: КМПУ імені Б.Д.Грінченка, 2007. - 64 с

4.Освітні технології: Навч.-метод. посіб./ О. М. Пєхота, А. З. Кіктемко, О. М. Любарська та ін.; За ред. О. М. Пєхоти. – К.: Видавництво А. С.

К.,2003. – 255с.

5.Гаєвський О.Ю. Інформатика: 7-11 кл.: Навчальний посібник. – К.: А.С.К., 2005.- 512 с.

Тема20. Педагогічне програмне забезпечення. (2 год.) План:

1.Ознайомитися з педагогічним програмним забезпеченням та про класифікувати його види за призначенням (класифікація: навчальні, контролюючі, навчаючі програми, призначення; найпростіші контролюючі засоби;. автоматизовані контролюючі класи; вибіркова система введення відповіді під час машинного контролю, її недоліки та способи підвищення надійності наслідків контролю знань; програмоване навчання і тестова перевірка знань).

2.Сформулювати організаційно-педагогічні та санітарно-гігієнічні вимоги використання.

3.Ознайомитися з методиками з виявлення інтересів, нахилів, темпераменту дітей молодшого шкільного віку. (Особливості програмної реалізації методик з виявлення інтересів, нахилів, темпераменту. Види діагностичних методик, які можуть бути реалізовані на ПК. Вимоги до проведення перекладу методик для обробки на ПК. Анкетування. Поняття про якісні та кількісні данні. Поняття коефіцієнта кореляції. Правила

побудови гістограм, графіків та ін. Правила адаптації анкет для обробки на сучасному периферійному обладнанні. Адаптація анкет для обробки на ПК.)

4. Підібрати методику, яку можна використати у вашому проекті.

Література:

1.Освітні технології: Навч.-метод. посіб./ О. М. Пєхота, А. З. Кіктемко, О. М. Любарська та ін.; За ред. О. М. Пєхоти. – К.: Видавництво А. С. К.,2003. – 255с.

2.Клейман Г. Школы будущего: компьютеры в процессе обучения. М.: 1989.

3.Іванов В. Г. Основи інформатики та обчислювальної техніки: Навч.

посіб./В. Г. Іванов, В. В. Карасюк, М. В. Гвозденко; За заг. ред. В.Г.Іванова. –

К.:Юрінком Інтер, 2004. – 328с.:іл.. – Бібліогр.:с.320-322 4. Плескач В. Л. Інформаційні технології та системи: Підруч. для студ. екон.

спец./Плескач В. Л., Рогушина Ю. В., Кустова Н. П. – К.: «КНИГА»,2004. – 520 с.