Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
165.38 Кб
Скачать

Зміст.

Вступ…...............................................................................................................3

1.Microsoft Office XP….....................................................................................4

2.Архіватори. Програми архівації файлів.......................................................6

3.Антивірусні програми..................................................................................10

4.Локальна мережа...........................................................................................12

5. Глобальна мережа........................................................................................14

6.1.Word Wide Web..........................................................................................15

6.2.Пошук інформації......................................................................................17

7.1.Електронна пошта......................................................................................19

7.2.Електронні конференції............................................................................19

8. Засоби комунікацій, програми для спілкування в мережі.......................20

Висновок……………………………………………………………….……..25

Вступ.

Ми розпочали комп’ютерну практику яка допоможе краще зрозуміти нам комп’ютер та основні програми для роботи з ним, операційну систему Windows XP, офісні програми Microsoft Office, архіватори, антивірусні програми, навчимося користуватися Internet, електронною поштою, основними програмами для роботи з Internet.

Адже стрімкий розвиток комп’ютерної техніки різноманітного програмного забезпечення і це одна з характерних прикмет сучасного періоду розвитку суспільства, і вона невпинно розвивається. Технології, основним компонентом яких є комп’ютер, проникають практично в усі сфери людської діяльності. Те, що ще недавно вважалось фантастикою, тепер, завдяки науково-технічному прогресу комп’ютерних технологій, стало реальністю.

На сьогоднішній день знаннями комп’ютерів повинний володіти кожен, тому що це набагато полегшує їх роботу і кожен працівник повинен досконало володіти комп’ютером.

В даний час комп’ютерні технології мають велике значення для розвитку економіки, тому що їх використання полегшує роботу багатьох підприємств, фірм та інших прибуткових організацій, а як в майбутньому це буде наша професія, то ми не повинні відставати від науково-технічного прогресу. Саме за допомогою комп’ютерів різні підприємства виконують свої економічні операції набагато швидше та ефективніше. Завдяки комп’ютерним мережам різні прибуткові організації мають можливість представляти свою продукцію, як на ринку України, так і на міжнародному ринку.

Інформаційні технології є актуальними в економіці та маркетингу зокрема. В маркетингових дослідженнях також використовуються комп’ютерні технології, адже вони дають змогу вийти на значну кількість споживачів запропонувати їм товари та послуги певної організації. Також, за допомогою комп’ютерної техніки створюються різноманітні рекламні ролики.

З винаходом інформаційних технологій, що дозволяють з’єднати окремі комп’ютери на різних континентах через так звані глобальні

мережі, жоден фахівець фактично у будь-як й сфері людської діяльності не може вважати себе професіоналом не набувши навичок пошуку та відбору потрібної йому інформації за допомогою таких технологій.

Microsoft Office xp.

Microsoft Office XP — дійсний лідер серед офісних пакетів. Сьогодні цей програмний продукт уже сприймається користувачами чи ледве не як невід'ємна частина Windows. І тому сьогодні навряд чи можливо знайти користувача, на чиїм комп'ютері не обґрунтувався б цей програмний пакет, хоча його ціна перевищує вартість самої ОС.

І це легко зрозуміти: Microsoft Office — дійсно могутній і багатофункціональний програмний пакет, уміло користуючись яким, можна серйозно полегшити собі рутинну роботу по підготовці, збереженню й обороту різноманітних офісних документів.

Інша справа — так називаний «домашній офіс» (SOHO). Отут потужність Microsoft Office частенько залишається незатребуваної. По статистиці, понад 90 % «домашніх» користувачів Microsoft Office працюють з текстовим редактором Microsoft Word (який, утім, один здатний замінити відразу кілька програм). Електронну таблицю Excel використовує вже не набагато більше половини користувачів. А тих, хто на додаток до цим двох програмам працює ще і з Microsoft Access чи PowerPoint, узагалі можна перерахувати по пальцях.

Microsoft Office упевнено тримає лідерство на ринку офісних програм. А раз так, то нам просто необхідно розглянути цей комплект детальніше. Користувачам Microsoft Office варто врахувати, що існує кілька версій цього програмного продукту.

Російська версія Microsoft Office XP поставляється в чотирьох основних варіантах.

Стандартний випуск включає наступні програми:

Microsoft Word — багатофункціональний текстовий редактор (який при нагоді може послужити для верстки текстів, виготовлення WWW-сторінок і іншого).

Microsoft Excel — програма для створення й обробки електронних таблиць.

Microsoft Access — програма для створення й адміністрування баз даних.

Microsoft PowerPoint — програма для підготовки презентацій, що включають графічні, текстові, звукові і навіть відео елементи.

Microsoft Outlook — наймогутніший офісний менеджер, що сполучить у собі програму електронної пошти, програму для створення і відправлення факсів, Планувальник Зустрічей і Контактів, записну книжку і багато чого іншого. Більшість достоїнств Outlook виявляється тільки при роботі з локальною мережею — для Інтернет ця програма, м'яко говорячи, слабко пристосована.

Microsoft Image Editor — простенький редактор зображень. Звичайно, до Adobe Photoshop (і навіть до вхідного до складу Microsoft PLUS 98 редактора Picture It!) йому далеко, однак для найпростіших операцій типу введення в комп'ютер зображень зі сканера і найпростіший їхньої обробки він цілком придатний.

Microsoft Internet Explorer — програма для перегляду сторінок Інтернет.

Професійний випуск — Крім компонентів стандартного постачання містить нові програми:

Microsoft Publisher — програму верстки і дизайну текстових публікацій.

Розширений випуск — крім компонентів професійного випуску, включає:

Microsoft FrontPage — програму для створення і дизайну сторінок Інтернет. Microsoft PhotoDraw - графічний редактор.

Випуск «Для малого бізнесу» — крім компонентів професійного випуску, включає

Диспетчер контактів — спеціальні інструменти для малого бізнесу.

Останні версії Windows оснащені системою перетворення «текст-голос» Microsoft Agent, що вміє голосом з яскраво вираженим акцентом озвучувати тексти, набрані в тім же Microsoft Word. Але це так, до слова...

Є ще ряд чудових офісних програм від Microsoft, що не входять

ні в один комплект постачання Microsoft Office , а як; би «примикають» до нього. І першої в числі подібних програм варто назвати нове придбання Microsoft, пакет ділової графіки Visio, буквально протягом року вона стала однією із самих популярних продуктів у США. Чи вже знайомий нам графічний пакет Picture-It. На великий жаль, усі ці програми, так само як вхідні в офісний комплект Microsoft FrontPage і Microsoft PhotoDraw, можна придбати тільки в оригінальному, англомовному виконанні. Росіянки ж версії цих пакетів чекати, зважаючи на все, просто даремно. .

Повернемося до Microsoft Office — під час установки потрібно бути уважним, адже крім уже знайомих нам варіантів установки (Вибірковий, Повний), Microsoft Office дозволяє вибрати для ряду компонентів пункт «Установка при першому використанні». Тобто якщо ви не упевнені, чи знадобиться вам, приміром, конвертор тексту рідкого формату в Word, ви можете змело установити напроти імені цього конвертора значок «Установити при першому використанні». Якщо в якийсь момент цей конвертор вам знадобиться, Word просто попросить вас уставити настановний компакт-диск Microsoft Office у дисковод і самостійно установить потрібний компонент.

Під кінець розповімо ще про одну перевагу Microsoft Office XP, що вигідно відрізняє його від всіх інших офісних комплектів і своїх попередників.

На жаль, при усій своїй потужності такі програми, як Word і Excel, позбавлені деяких необхідних тому чи іншому конкретному користувачу можливостей. Наприклад, комусь потрібно, щоб Word умів працювати з кодуванням КОИ-8, у якій пишуться листи в конференціях Інтернет, або конче потрібна функція, що дозволяє перетворити текст, помилково набраний латиницею (наприклад, такий — jib, jxyj yf, hfyysq kfnbybwtq), у кирилицю...

Словом, побажань на адресу Microsoft вистачає. Однак догодити усім компанія просто не в змозі, так до того ж є чи зміст перевантажувати і без того громіздкий Word доповненнями, що знадобляться максимум одному користувачу зі ста?

Компанія знайшла воістину компромісне рішення, оголосивши конкурс на краще доповнення для програм Microsoft Office. Адже всі програми цього пакета — у тому числі і Word з Excel — містять убудовані засоби програмування, засновані на досить простій мові VBA (Visual Basic for Applications). Як ви пам'ятаєте, завдяки цьому і стала можливим поява макровірусів, що паразитують на документах Microsoft Office. Але немає худа без добра — якщо з'явилися шкідливі доповнення, чому б не зробити корисні?

Підсумки конкурсу перевершили всі чекання: за кілька місяців користувачами було прислано біля сотні всіляких доповнень до Microsoft Office. У їхньому числі — Панель задач для Word, аналогічна панелі задач Windows, чудові колекції макросів для швидкого перетворення кодувань, виправлення ознаки мови в документі і багато інших чудових модулів. Зайшовши на сервер доповнень Microsoft Office за адресою http://www.microsoft.com/ rus/offext/default.htm. ви знайдете там усілякі додатки: від найпростіших макросів і шаблонів до складних додатків, призначених для автоматизації цілого підприємства, що можуть істотно спростити вашу роботу з Microsoft Office.