Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
virobnicha_pr.docx
Скачиваний:
1248
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
53.24 Кб
Скачать

II-3 Державна реєстрація договорів оренди землі

Відповідно до Закону України «Про оренду землі» договір оренди землі - це договір, за яким орендодавець зобов'язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов'язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства.

Орендарями земельних ділянок є юридичні або фізичні особи, яким на підставі договору оренди належить право володіння і користування земельною ділянкою.

Орендодавцями земельних ділянок є громадяни та юридичні особи, у власності яких перебувають земельні ділянки, або уповноважені ними особи.

Істотними умовами договору оренди землі є:

- об'єкт оренди (місце розташування та розмір земельної

ділянки);

- строк дії договору оренди;

- орендна плата із зазначенням її розміру, індексації, форм

платежу, строків, порядку її внесення і перегляду та

відповідальності за її несплату;

- умови використання та цільове призначення земельної ділянки, яка передається в оренду;

- умови збереження стану об'єкта оренди;

- умови і строки передачі земельної ділянки орендарю;

- умови повернення земельної ділянки орендодавцеві;

- існуючі обмеження (обтяження) щодо використання земельної ділянки;

- визначення сторони, яка несе ризик випадкового пошкодження або знищення об'єкта оренди чи його частини;

- відповідальність сторін.

Укладений договір оренди землі підлягає державній реєстрації. Державна реєстрація договорів оренди землі проводиться у порядку, встановленому законом.

Розписати що таке договір оренди, дати визначення орендар, орендодавець, обов’язкові умови договору оренди

Для державної реєстрації договору оренди земельної ділянки із земель приватної власності, договору суборенди земельної ділянки (її частини) до територіального органу Держкомзему у районі (місті) подасться заява і документи, визначені у веденні Книги записів.

Територіальний орган Держкомзему у районі (місті) протягом трьох робочих днів з дня прийняття документів та у разі відсутності відмови у державній реєстрації:

перевіряє наявність відкритої Поземельної книги;

створює електронне (цифрове) зображення у форматі 'РЕО усіх поданих заявником документів;

передає створене електронне (цифрове) зображення у форматі 'РЕО через засоби електрозв'язку до оператора адміністратора автоматизованої системи для формування аркушів Поземельноі книги та Книги записів.

В данному випадку було розглянуто договір оренди землі між орендодавцем гр..Нагорною Катериною Миколаївною,яка мешкає за адресою: Донецька область, с. Александро-Калиново,вул.. 40 лет Победи, буд. 15 та орендарем Приватним акціонерним товариством «АПК-Інвест» в особі генерального директора Распопова Романа Сергійовича, який діє на підставі Статуту приватного акціонерного товариства «АПК-Інвест».

Предметом договору є земельна ділянка для ведення товарного сільськогосподарського виробництва загальною площею 5,27 га. Також у договорі зазначається : строк дії договору, умови використання та повернення, умови і строки передачі земельної ділянки в оренду, обмеження щодо використання земельної ділянки ,інші права та обов’язки сторін,страхування об’єкта,зміна умов договору і припинення його,відповідальність сторін. До договору оренди додається:акт приймання-передачі,список ротації культур,державний акт на право власності,документи що посвідчують юридичну особу та поземельна книга.

Розділ ІІІ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]