Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dodatok_B (1).doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
84.48 Кб
Скачать

6. Відповідальність сторін

6.1. За невиконання та/або неналежне виконання умов цього Договору винна Сторона несе відповідальність в порядку, визначеному чинним законодавством України та цим Договором.

6.2. У випадку прострочення (порушення, невиконання, протермінування, несвоєчасного виконання) Покупцем строків (термінів) оплати Продукції, визначених умовами цього Договору та додатків до нього, Покупець зобов’язаний сплатити на користь Постачальника пеню в розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня (тобто у період впродовж якого існувала заборгованість), від суми грошової заборгованості за кожен день прострочення (протермінування, несвоєчасного виконання, порушення, невиконання).

6.3. У випадку порушення (невиконання та/або неналежного виконання) Покупцем своїх зобов’язань по оплаті за Продукцію Постачальник в якості оперативно-господарської санкції вправі в односторонньому порядку припинити передачу у власність (поставку) Продукції Покупцеві за цим Договором та в односторонньому порядку відмовитися від виконання своїх обов’язків (зобов’язань) за цим Договором.

6.4. Постачальник не може бути відповідальним за упущену вигоду або за інші збитки Покупця, що виникли внаслідок незалежних від Постачальника обставин та за відсутності вини з боку Постачальника.

При зміні тарифів на залізничні перевезення відповідні витрати, пов’язані зі зміною ціни (вартості) Продукції, покладаються на Покупця.

6.5. При відмові Покупця від повного або часткового приймання Продукції він зобов’язаний відшкодувати Постачальнику усі понесені у зв’язку з цим витрати та збитки (у тому числі й упущену вигоду) та додатково сплатити на користь Постачальника штраф у розмірі 5% (п’яти відсотків) від вартості (ціни) неприйнятої Продукції.

6.6. Якщо після закінчення терміну (строку) поставки Постачальник не виконав свої зобов’язання повністю або частково, Покупець, що здійснив передоплату, має право вимагати повернення грошових коштів у сумі непоставленої Продукції, а Постачальник зобов’язаний на письмову вимогу Покупця протягом 2 (двох) банківських днів повернути зазначені кошти.

6.7. Сплата Стороною штрафу та/або пені (неустойки) не звільняє жодну зі Сторін від обов’язку погасити свою заборгованість перед іншою Стороною за передану у власність (поставлену) за цим Договором Продукцію та від обов’язку повністю відшкодувати протилежній Стороні усі збитки (у тому числі й упущену вигоду), завдані невиконанням (неналежним виконанням) своїх грошових зобов’язань. При цьому кожна із Сторін зобов'язана сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення оплати. Штраф (пеня, неустойка) підлягають стягненню у повному розмірі, незалежно від відшкодування збитків.

Сторони домовились про таку послідовність погашення (сплати) Сторонами своїх грошових зобов’язань за цим Договором:

1) пеня;

2) штраф;

3) прострочена (несвоєчасно сплачена), та/або частково несплачена, та/або несплачена сума;

4) плата за передану у власність (поставлену) Продукцію.

6.8. Позовна давність за позовами про стягнення неустойки (штрафу, пені) встановлюється Сторонами цього Договору тривалістю в три роки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]