Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міністерство освіти і науки.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
3.3 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Головне управління освіти і науки

Полтавської обласної державної адміністрації

Полтавський професійний ліцей сфери послуг

Дипломна робота «Імідж жіночності від ляльки барбі»

(тема роботи)

учениці групи № 5 Бєлоконь А.С.

за професією : « Перукар (перукар-

модельєр). Візажист – стиліст»

Керівник :

Медянник Е. Н.

м. Полтава

2012 Р.

Розглянуто: Затверджено:

на засіданні методичної комісіїзаст. директора з НВР

Протокол №5 від 21.12.2011р. С.А. Зуєва

Завдання

на дипломну роботу учениці групи №5

Бєлоконь Альони Сергіївни

(прізвище, ім'я, по батькові)

За фахом : «Перукар (перукар – модельєр). Візажист – стиліст»

Рецензія

Зміст

1.Вступ ……………………………………………………………………………

2.Основна частина ……………………………………………………………….

2.1 Візажна справа …………………………………………………………………

2.2 Стилістика………………………………………………………………………

3. Матеріалознавство………………………………………………………………

4.Охорона праці……………………………………………………………………

5. Висновок…………………………………………………………………………

Використана література…………………………………………………………

Вступ

Бріжит Бордо

В 1950-х она была для Европы таким же секс-символом, как Мэрилин Монро для Америки.

В 2010 году совместно с домом Lancel придумала сумочку B.B., которая «отражает её вкусы, ее жизнь, ее фигуру. Это настоящее воплощение женственности и естественности — как, впрочем, и сама Брижит».Считается, что Бардо ввела в моду купальник бикини, щеголяя в этом одеянии на Каннском фестивале и в своих ранних фильмах; клетчатую одежду, появившись в розовом платье в клетку на своей свадьбе с Жаком Шарье, и причёску «кислая капуста»[1]. Бардо также способствовала росту популярности курортных городов Сан-Тропе (Франция) и Бузиос (Бразилия) как мест для отдыха.

Дівчинка дуже соромилася своєї зовнішності. Їй здавалося, що волосся тьмяне та висить, як палки, очі косоокі й в окулярах, зуби випирають із-за того, що вона смоктала в дитинстві палець і доводиться носити пластинку. На щастя, пластинка нічого не дала, зуби продовжували випирати і Бріджит отримала знамениту на весь світ гримаску – здавалося, що в неї постійно надуті губки й вона чимось незадоволена.

Як стають іконами

«На моду мені наплювати. Тому-то й називали мене злодійкою, провокаторкою, мерзенною жінкою, а я просто була сама собою». Б.Б.

Бріджит стала іконою кіно та моди всупереч власній волі. Вона ніколи цього не прагнула й над цим не замислювалася. Як зізналася сама акторка в автобіографії, кіно було лише способом заробити собі на життя. Вона не закінчувала акторської студії, вважаючи, що досвід найкращий учитель. Ніколи не вважала себе актрисою й у всіх фільмах залишала частину себе.

Б.Б.: «Я ніколи не влазила у шкуру моїх героїнь – я натягувала на героїнь мою шкуру. Суттєва різниця».

Одягнутися для виходу у світ для юної зірки було справжньою проблемою. Сукні вона вважала жахливими, з пучком волосся була схожа на шкільну вчительку, а на підборах човгала, як після перелому. Перемінивши десять разів вбрання та тричі зачіску, падала в сльозах на ліжко й від злості випивала пляшку червоного. Ситуацію врятувала продюсер Крістіна Гуз-Реналь – завела Бріджит у магазин «Марі Мартін», де придбала кілька суконь, туфлі, панчохи, кашемірові светри й пояснила, що з чим носити. Бракувало лише норкової шуби, без якої зірка не зірка. Мамина подруга запропонувала свою: дешеву норку, але на 10 розмірів більшу. Мама тоді сказала: «Краще втопитися у шубі, ніж у сльозах з туги за нею!»

Б.Б.: «Мені було гарно тільки з розпущеним волоссям, босими ногами та одягнутою так, ніби я щойно з ліжка… Я вирішила: одне з двох – або світ колись мене прийме такою, або я не прийму світ ніяким».

За Бріджит неухильно закріплялася слава розкріпаченої та вільної від комплексів дівчини. 19-річною вона сфотографувалася під час каннського кінофестивалю на пляжі в бікіні – до неї цього не робила жодна зірка. А у стрічці «Доктор на морі» був епізод у душі, в якому Бардо знялася повністю оголеною. Вважається, що це була перша оголена сцена в історії англійського кіно. Бріджит почали називати «секс-кішкою», «французькою секс-бомбою» та «ковтком свіжого повітря».

Б.Б.: «Як багато сором’язливих людей, я ховалася під бронею наглості й агресивності. І нахабністю приховувала, що мене легко поранити. Я знебарвила волосся. Золотистий колір мені личив. Я стала схожою на левицю! Перетворившись на білявку, почала змінюватися сама».

Закріпившись у статусі зірки, акторка отримала власну гримерку Одетту Беруає. Бріджит, яка до того ненавиділа гримерів та перукарів, зблизилася з Одеттою більше, ніж із будь-ким зі своїх чоловіків. Саме Одетта була автором усіх кіношних макіяжів зірки, в тому числі й надзвичайних чорних «лисячих» очей та ніжних пухких губ. І саме завдяки Одетті красунею визнали ту, яка ніколи не вважала себе красивою.

Б.Б.: «Я з дитинства знала, що не красива, безбарвна, і вважала, якщо напущу на чоло гривку і завішу щоки волоссям, приховаю свою некрасивість. Я соромилася свого обличчя до крайнощів. Цей комплекс залишився у мені назавжди.»

«Хуліганка-бунтарка» та «провісниця сексуальної свободи», як почали називати Бріджит після виходу стрічки «І Бог створив жінку», своїми коротенькими та облягаючими сукнями була зобов’язана костюмерам, які вперто експлуатували з фільму у фільм образ секс-бомби. Свій власний гардероб зірка поповнювала в магазині «Реал». Якось у перерві між зйомками вона прогулювалася у паризькому передмісті Сен-Оноре й завмерла від захоплення перед вітринами з надзвичайними сукнями. Відтоді ця фірма упродовж 20 років одягала її і в житті, і на екрані. З їхньою допомогою Бріджит запустила й свою колекцію одягу «Мадраг». Але найвідомішою сукнею з «Реалу» стало рожево-біле плаття у клітинку, яке Бріджит одягнула на своє весілля з Жаком Шар’є.

Б.Б.: «Саме ця сукня дала поштовх розгнузданій моді. А я, між іншим, вибрала цю сукню за її простоту та ніжний колір. Сама того не бажаючи, 18 червня 1959 року я ввела в моду міткаль в клітинку, довге світле волосся та туфлі без підборів».

Режисери запрошували Бардо зніматися не як актрису, а як втілення нової естетики, символ розриву між поколіннями, жінку, яка проповідувала свободу в стосунках з чоловіками та у способі життя. Стиль Бардо почали масово наслідувати – у перукарнях робили зачіски «як Бардо», модниці малювали «котячі» очі й носили облягаючі джинси та туфлі на низькому ходу.

Б.Б.: «Хоча я й була секс-символом, у душі в мене збереглася сором’язливість, яка не приймає такий стиль в мистецтві. Мене нудить від цієї виставки людського м’яса…»

Немає важчої роботи, ніж намагатися виглядати красивою з восьмої ранку до опівночі». Б.Б.

Стиль Бріджит Бардо почали масово копіювати у 50-ті, й донині ця тенденція зберігається. З одного боку, образ Бріджит дуже легко відтворити, а з іншого – на багатьох фото 60-их акторка виглядає настільки сучасно й трендово, наче й не існує 50-ти років різниці.

Бікіні – назавжди пов’язані з образом Бардо, принесли їй славу та здійснили революцію в моді.

Капрі, сарафани на бретельках – відображення шику Сен-Тропе, стилю курортів Лазурового узбережжя, запровадженого Бардо. Капрі у поєднанні з матроською тільняшкою та балетками – образ «родом» зі стрічки «І Бог створив жінку».

Короткі сукні та спідниці – що облягають, наче друга шкіра, й ефектно відкривають ноги – візитка образу Бардо. Носила з балетками або босоніж та довгим розпущеним волоссям.

Розкльошені сукні, спідниці-сонцекльош, топи-корсети та зав’язані на талії сорочки – Бріджит завжди обирала силуети, які підкреслювали її 48-сантиметрову талію.

Звіриний принт – противниця будь-якого насильства над тваринами, утім, надзвичайно ефектно виглядала й популяризувала «леопардові» та «тигрові» манто.

Чорні ботфорти – поєднувала з куцими шортиками та міні-сукнями, в екстремальних випадках – зі шкіряним бікіні.

Взуття – Бріджит ніколи не носила високих підборів. Вона обожнювала балетки або взагалі ходила босоніж.

Великі сонячні окуляри у білій оправі – чудово гармоніювали із гривою білого волосся Бріджит.

«Котячі» очі

«Без макіяжу я можу все, але з макіяжем – удвічі більше» Б.Б.

Макіяж Бріджит Бардо свого часу розтиражувався по мільйонах очей у всьому світі й досі залишається незмінно модним. Акцент робився на густо підведені чорні очі, яким протиставлялися ніжні губи.

У акторки шкіра обличчя була приємного карамельного кольору, яку вона двічі на тиждень добре розпарювала й очищала. Брови Бріджит підтримувала натуральної форми, підкреслюючи їх коричневим тінями або олівцем.

Для свого знаменитого макіяжу Бріджит спершу підводила очі чорними тінями по верхній та нижній повіці. На усю верхню повіку, аж під брови, накладала тіні кремового відтінку й розтушовувала межу між двома відтінками тіней. Поверх чорних тіней Бріджит проводила чорні стрілки підводкою або олівцем. Секрет її знаменитих гострих стрілок полягав у тому, що вони зливалися в обох кутиках очей. Пікантності погляду ще додавали штучні вії у зовнішніх кутиках очей та кілька шарів чорної туші.

Пухкенькі звабливі губки Бріджит були повним контрастом до очей. Акторка користувалася лише матовими помадами пастельних кольорів – абрикосовою та рожевою. Щоб створити ефект надутих губок, обводила їх олівцем по зовнішньому контуру, закругляючи лінії верхньої губи, й наносила помаду.

Грива спокуси

Волосся стало візитною карткою Бріджит Бардо. Кожна її укладка створювала хвилю численних наслідувань.

«Щойно з ліжка» – пряме, розпущене й злегка розтріпане волосся медового або карамельного відтінку підкреслювало її котячу пластику та акцентувало на красі граціозного тіла.

«Бабета» – пишна зачіска, яку Бріджит носила у фільмі «Бабетта іде на війну», звідти й отримала свою назву. Після цієї ролі Бріджит полюбила робити начіси на волоссі та прикрашала їх атласними стрічками.

«Кисла капуста» – «недбало» укладена зачіска, з якої вибиваються окремі пасма. Отримала своє народження у день народження сина Бріджит, Ніколя. Після важких пологів Бріджит лежала знесилена у себе в квартирі, а фотографи вимагали ексклюзивних фото. Акторка привела себе в порядок, освіживши волосся сухим шампунем, та, намагаючись приховати відрослі корені волосся, сяк-так заколола на маківці волосся.

Бріджит Бардо чотири рази намагалася покінчити життя самогубством. Значно раніше, ніж це зробила Мерилін Монро. Утім, щоразу поверталася із-за межі. Після багатьох спроб утекти вона знайшла зовсім інший спосіб життя, який нарешті примирив її з ним. Вона не пішла з життя, але навіки пішла з кіно. Добровільно відмовилася від статусу ікони та зірки. Більше нічого не робила, щоб зберегти красу та молодість, не фарбувала волосся, не робила косметичних операцій, не займалася вправами для збереження фігури. Сьогодні всі її зусилля спрямовані на те, щоб полегшити страждання братам нашим меншим.

«Мені осточортіло усе це кривляння, мені стало зрозуміло, що я полонянка, позбавлена справжніх життєвих цінностей. Моє заняття здалося мені нікчемним, непотрібним, марним, достойним осміювання. У мене було тільки одне життя, і я повинна була прожити його по-своєму!» Б.Б.

Лялька Барбі

Півстоліття тому в Америці, в штаті Вісконсін "народилася" дівчинка на ім'я Барбара Мілісент Робертс, більш відома мільйонам дітей як Барбі. Її зріст - 29 см, ідеальні пластмасові форми навіть у 50-річному віці. Мрія багатьох дівчаток-найкрасивіша лялька Барбі! У чому секрет успіху 50-річної ювілярки? Наскільки Барбі прижилася в Росії? Чому нерідко дівчата хочуть бути схожими на неї? Чи можуть російські іграшки позмагатися з Барбі за популярністю?

Барбі - все ще на висоті.

Асортимент дитячої іграшки дуже великий, але найпопулярніша ляльки для дівчаток - це, звичайно ж, Барбі.

Барбі продовжує займати одне з провідних місць у хіт-параді іграшок, які можна придбати в російських магазинах. Правда, за останній рік їй наступають на п'яти інші дитячі улюбленці, розповідає кореспондентка однієї столичної газети, яка вивчала асортимент супермаркетів дитячої іграшки.

У сучасних магазинах іграшок дуже великий асортимент. І хоча лялька Барбі залишається улюбленицею дівчаток, місця на вітринах їй відводять все ж таки менше, ніж раніше. Цікаво дізнатися, чому? адже різновидів Барбі так багато - кожна дівчинка може придбати ту ляльку, яка припаде їй до душі найбільше.

Є Барбі-балерини, лікарі, співачки, героїні казок, навіть кандидати в президенти. Звичайну ляльку Барбі можна купити за 400-700 рублів. Новинки дорожче, розповідає продавець Дмитро. "Наприклад, Барбі-дюймовочка коштує близько 1000 рублів. Але все одно її купують." Так, у наш час батьки іспольняют багато примхи своїх дітей.

але іноді Барбі купують для себе і дорослі, солідні тьоті й дяді. Барбі настільки гарна, що часто люди складають будинки цілі колекції цих прекрасних і струнких ляльок.

Є колекційні Барбі - зроблені з порцеляни або одягнені в одяг відомих дизайнерів, які коштують більше 8000 рублів. "Барбі давно на ринку і вони найкращі. Діти бачать рекламу по телевізору і вимагають саме такі іграшки".

Ольга, мати п'ятирічної дівчинки, прийшовши за подарунком доньці, і сама задивляється на витончених ляльок. Ользі сподобалася Принцеса з кришталевого замку, яка ще до того ж і співає. "Дівчата дуже люблять цю іграшку. Барбі допомагає дитині розвивати уяву та смак". Донька Ольги, безсумнівно буде дуже рада такому подарунку.

Конкурентки у Барбі з'являються постійно, кажуть продавці. Однак ця лялька впевнено тримає свої позиції і на 50-річному ювілеї зупинятися не збирається.

Під хірургічний ніж - щоб стати схожою на Барбі? Барбі - незрівнянна красуня, що ж тут дивного, що дівчинка, виростаючи хоче бути схожою на свою улюблену ляльку. Але чи так це добре?

Круглі, як м'ячі груди, силіконові губи, Перекроєна сідниці з імплантатами, довге біляве волосся - так виглядає американка Сінді Джексон, яка 31 раз лягала під хірургічний ніж, щоб наблизитися до свого ідеалу краси - ляльки Барбі . Звичайно ж, вона робить зовсім не такий ефект, як її пластмасова подруга.

48-річна Сінді Джексон виросла на фермі в американському штаті Огайо. Репортаж про неї я побачила на телебаченні. Сінді розповідала, що на втілення своєї мети вона витратила 42 роки, з тих пір як шестирічною дівчинкою вперше тримала в руках свою улюблену ляльку Барбі. 31 пластична операція обійшлася всього в мільйон. А ще вона потрапила в книгу світових рекордів Гіннеса за свою пристрасть до пластичної хірургії!

У Сінді двоє дочок і вона каже, що не буде перешкоджати, коли їм теж захочеться міняти під ножем хірурга свою зовнішність, адже це так цікаво, каже вона, коли твоя мрія виповнюється!

Незважаючи на цей репортаж, я подякувала подумки режисера за гуманність по відношенню до мене як глядачці: вони не показали жінку зблизька, і я не знаю, як вона виглядає без косметики. А ще я подумала, що, йдучи до п'ятирічної дівчинки на день народження, я знаю, що я їй не куплю. Ви, напевно, здогадалися?

Лялька впливає на дитячу психіку - це головний недолік Барбі і, треба сказати, вельми істотний.

Будь лялька (якою б красивою і модною вона не була) може негативно впливати на дитячу психіку, констатує психолог Олена Виноградова. І у деяких дівчаток у такому випадку можуть розвинутися комплекси - мовляв, "моя фігура або зачіска не така, як у ляльки". Тому батькам варто бути уважнішими після того, як вони подарували своєму чаду нову іграшку. "Вони повинні насамперед стежити, як реагує дитина саме на цю іграшку. Якщо вони бачать негативний вплив, то цю іграшку потрібно подалі тримати від дитини".

Мотанка в противагу Барбі - відмінний варіант!

Перші люди навчилися робити ляльки ще 4-5 тисяч років тому. Їх виготовляли з глини, вовни, дерева, трави, і ці ляльки наділяли магічним змістом і вони використовувалися в ритуалах, розповідає майстриня народних іграшок, художниця Людмила Пономаренко. Згодом лялька перетворилася на прикладне справу і ще на початку минулого століття російські дітлахи в селах грали в ляльки-мотанки, які виготовляли з сіна і вовняних ниток. "Її може зробити і дорослий, і так само під час гри - і дитина. У ляльці одночасно закладена методика виховання і іграшка. Щодо можна вважати її конкурентом Барбі. Ця лялька цікава тим, що її можна виготовити з підручних матеріалів будинку. Вона не має промислового виробництва і порівнювати її саме в цьому сенсі з Барбі не варто ".

Тим часом американський законодавець від Демократичної партії Джефф Елдрідж пропонує заборонити продаж ляльки Барбі, а також усіх ляльок, схожих на неї. На його погляд, такі іграшки впливають на дівчаток, і ті надто піклуються про свою зовнішність, менше турбуючись про інтелектуальний розвиток. Законодавець стверджує, що такі іграшки показують дітям - якщо людина гарний, йому не обов'язково бути розумною. Представники компанії, що виробляє Барбі, поки не прокоментували ініціативу законодавця.

Макіяж в стилі 60-х років

Вам подобається епоха 1960-х років, і вам хочеться наслідувати Бріджит Бардо? Можемо вас порадувати: у вас це вже вдається. З рок-н-рольних 60-х в наш гардероб увірвалися балетки, яскраві платтячка до коліна і величезна кількість громіздких аксесуарів. Сюди ж відносять еластичні широкі яскраві пов'язки, кінські хвости, збиті Бабетти. Цей стиль, який називали "бунтующим поколінням», містив у собі різкі контрасти. Його улюбленими кольорами були білий і чорний. У макіяжі модниць обов'язково присутня жирна підводка чорного кольору. Прихильниці Бріджит Бардо наносили густим шаром чорну туш на вії кілька разів на день і не крапельки її не шкодували. А якщо раптом на віях утворювалися «грудочки», то це їх зовсім не зупиняло. Вважалося, що на тлі яскраво виражених очей, щоки і губи не повинні бути занадто помітними. Губи і вилиці покривали невиразними блисками рожевих відтінків.

Давайте розглянемо приклади нанесення макіяжу в стилі епохи шістдесятих років.

1. По краю нижніх і верхніх вій проведіть товсту лінію чорною підводкою рідкої консистенції. А по верхньому століттю, по складці, третю лінію такого ж типу. Олівцем білого кольору висвітліть внутрішні куточки очей. Закінчіть ретро-образ, нанісши на губи помаду нежно-бежевого кольору.

2. Зберіть волосся в кінський хвіст, при цьому закріпивши його гумкою яскравих кольорів. Хвіст у верхній його частині трохи збийте, а кінці завийте щипцями таким чином, щоб волосся завивали красиво і дивилися в одну сторону. Як сказано в першому варіанті, так само білим олівцем і тінями підкресліть внутрішній куточок ока і повіку під бровою. Потім по верхньому століттю прочертите товсту стрілку, на кінцях вона повинна почати роздвоюватися, один кінець повторює контур вашого століття, а другий заманливо прямує вгору. Підводка, що проводиться по нижній частині очі, робиться тонший, але повинна бути такою ж вражаючою. Використовувана тут туш повинна бути насиченого чорного кольорів. Наносити її слід у два прийоми з невеликими перервами. Рум'яна повинні бути рожевих і ніжних тонів і злегка відтіняти верхню повіку, а також легко накладатися на щоки. Помаду використовуйте блискучу, рожевих холодних відтінків.

3. Збираємо волосся на потилиці в джгут, а потім закріплюємо їх шпильками. Далі візьміть пісочно-жовтого або зеленого кольору обруч і одягніть недбало на заздалегідь збиті волосся в передній частині голови. Не відступаючи від верхніх і нижніх країв повік, намалюйте тонкі стрілки чорного кольору рідким підведенням. Обов'язково підкресліть куточки очей під внутрішньої їх частини. По верхньому століттю, поверх чорної підводки проведіть дуже товсту лінію олівцем зеленого кольору. Губи покрийте помадою з ефектом об'єму, колір використовуйте рожевий з бежево відтінком.

Секреты красоты от Бриджит Бардо

В свое время Бриджит Бардо была известна своим кукольным стилем. Она была первой, кто осмелился надеть бикини. Бриджит – первая актриса, которая объявила красоту женского тела символом превосходства. Она сделала модными вытянутые очки и яркий макияж глаз. Сейчас же она стала гораздо скромнее. Теперь Бриджит Бардо борется за права животных и очень религиозна. Но, ведь когда-то могла дать фору любой современной кокетке.

Если вам хочется быть сексуальной кошечкой, тогда учитесь у тех, кто стоял у истоков. Ведь когда-то Бриджит Бардо восхищала миллионы.

Вот некоторые секреты ее женственности и сексуальности.

Волосы в стиле Бриджит Бардо

Пожалуй, это визитная карточка знаменитой актрисы. Ее распущенные и слегка растрепанные волосы свели с ума не одного мужчину.

Прежде всего, необходимо отрастить или нарастить волосы. Лучше всего ходить с распущенными слегка завитыми волосами, чтобы это выглядело естественно. Затем можно покрасить волосы. Но вы не должны стать платиновой блондинкой. Если посмотреть на снимки Бриджит Бардо, ее волосы имели скорее медовый или карамельный оттенок.

Чтобы повторить одну из ее известных причесок – сексуально распущенные волосы, как будто недавно встали с постели – нужно сделать следующее:

Вымойте голову, и накрутите волосы на крупные щипцы или насадку. Челку зачешите на бок. Теперь пройдите руками по волосам, чтобы сделать вид более естественным. И все. Прическа готова. Можно подобрать боковые волосы и закрепить их невидимками.

Советы Бриджит Бардо по уходу за кожей

Кожа всегда должна быть в отличном состоянии. Распаривайте кожу 1-2 раза в неделю, чтобы как следует ее очистить. Кроме того, хорошо, если она была бы приятного карамельного оттенка.

Макияж в стиле Бриджит Бардо

Бриджит Бардо всегда выступала за натуральность. Поэтому даже макияж должен быть сделан с использованием натуральных цветов и оттенков. Что касается бровей, то они также должны быть естественной формы. Не надо делать их ни слишком узкими, ни слишком широкими.

Чтобы повторить макияж Бриджит Бардо, вам необходимо выделить глаза.

Возьмите основу под тени и нанесите на веко. Затем возьмите черные тени и кисточку. Подведите глаза сверху и снизу. Далее нанесите на большую часть века и под брови тени кремового цвета. При помощи пальцев растушуйте границу между светлыми и темными тенями. Затем нанесите 2 слоя туши. Причем на ресницы, растущие на внешнем уголке глаз, нанесите больше, чтобы добиться эффекта «кошачьего взгляда».

Если ресницы не очень пышные, воспользуйтесь накладными. Не забудьте, что после того как приклеили ресницы, подведите глаза и только потом наносите тушь.

Если вы создаете такой макияж для глаз, то губы должны быть неяркими. Лучше всего воспользоваться бежевыми или абрикосовыми тонами помады или блесками. Итак, подведите губы карандашом какого-нибудь натурального цвета. Если губы не очень пухлые, то линия должна проходить по внешнему контуру губ. Нанесите помаду, желательно матовую. Опять же натурального цвета, так как на всех фотографиях Бриджит Бардо всегда с матовыми губами. Затем нанесите немного блеска для губ. Чтобы губы были сексуальными и возбуждали.

Уроки сексуальности и стиля от Бриджит Бардо

В вашем гардеробе всегда должна быть пара черных элегантных туфель на высоком каблуке. Можно взять туфли, у которых открыты пальцы. От них должно веять сексуальностью и вы в них себя должны чувствовать на высоте.

Будьте сексуальны, но не вульгарны. Всегда будьте ухожены, если ситуация не требует обратного.

Отдайте предпочтение классическому стилю одежды. Так как даже через 50 лет, смотря на свои фотографии, вы будете понимать, что выглядели стильно.

Сделайте пару сексуальных черно-белых фотографий. Они будут радовать вас и помогут раскрыться, осознать себя красивой и привлекательной.

Старейте красиво. Не пытайтесь быть тем, кем вы не являетесь.

Практикуйте взгляд: «В угол – на нос – на предмет».

Больше улыбайтесь.

Работайте над своим голосом. Чтобы он звучал сексуально.

Будьте загадочны.

Не перебарщивайте с гламуром. Отдайте предпочтение простой элегантности.

Будьте естественны. Во всем. В поведении, в макияже, в прическе. Не делайте из себя статую.

Бриджит Бардо в свое время стала глотком свежего воздуха. Своим романтичным стилем, сексуальностью, которая не булла навязчивой и красотой, поразила весь мир. Даже сейчас, в свои 70 с небольшим, она выглядит великолепно. Ведь главное – научиться быть собой и принимать свой возраст как данность.