Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
этика_и_эстетика.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
80.38 Кб
Скачать

Висновки

Естетична діяльність співвідносна з усіма видами людської діяльності, але ступінь її наявності залежить від націлювання особистості на перетворення світу за законами краси, тобто від розвиненості естетичної потреби; здатності особистості до такого перетворення, тобто від розвиненості естетичних умінь, навичок, знань тощо; умов, за яких ця діяльність здійснюється.

Обставини можуть сприяти як реалізації цих якостей та потреб особистості, так і їх формуванню. Однак умови виконання можуть заважати реалізації цілей естетичної діяльності, а також гальмувати розвиток естетичної свідомості особистості.

Види естетичної діяльності співвідносні з наявністю естетичних та інших цілей, що є метою такої діяльності, а також з характером предмета, що перетворюється.

Власне естетична діяльність – діяльність, що спрямована на досягнення будь-яких неутилітарних цілей. Насамперед, це художня діяльність, за винятком архітектури та декоративно-побутового мистецтва.

Головними формами естетичної діяльності є мистецтво, дизайн або «технічна естетика». І мистецтво і дизайн допомагають суспільству розвивати естетичний смак та красу.

Список використаної літератури

  1. Бабічев О. І., Швирка В. М. Мистецтво та становлення особистості студента (естетичний аспект). Методичний посібник / О. І. Бабічев, В.М. Швирка. – Луганськ: Альма-матер, 2005. – 124 с.

  2. Білодід Ю. Основи дизайну: Навчальний посібник / Юрій Білодід, Олена Поліщук,. - К. : Вид. ПАРАПАН, 2004. - 239 с.

  3. Естетика: Навч. посіб. / М. П. Колесніков, О. В. Колеснікова, В.О. Лозовой та ін.; За ред. В.О. Лозового. – К.: Юрінком Інтер, 2003. – 208 с.

  4. Естетика: Навч. посіб. для студентів ВНЗ, викладачів, аспірантів, науковців. Рекомендовано МОН / Мовчан В.С. – К., 2011. – 527 с

  5. Естетика: Підручник / Л. Т. Левчук, Д. Ю. Кучерюк, В. І. Панченко; За заг, ред. Л. Т. Левчук.— К-Вища шк., 1997.— 399

  6. Ірдинєнко К. Етика і естетика: Курс лекцій для студ. усіх спец. / Луганський національний педагогічний ун-т ім. Тараса Шевченка. Кафедра культурології і кіно- , телемистецтва. – Луганськ : Альма-матер, 2004. – 52с.