Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
k_rob.docx
Скачиваний:
121
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
1.4 Mб
Скачать

4. Організація процесу продажу товарів в магазині

У супермаркетах досліджуваного підприємства особливо важливого значення останнім часом набуває продаж товарів власного виробництва, а тому у магазині працює відділ кулінарії, в якому покупці можуть знайти свіжі і смачні готові страви, приготовані кулінарами. За основу рецептів взято традиційну українську кухню. В асортименті представлені різноманітні салати, м'ясні і рибні закуски і гарячі страви.

Також у деяких супермаркетах працює мережа власних пекарень для приготування італійських піц (супермаркет «Грош» у районі Вишенька та Корона, що знаходиться у торгівельному центрі «Бастилія»). Присутність власних цеху дозволяє пропонувати покупцям широкий асортимент піц на різні смаки. Регулярно відслідковується уподобання споживачів і збільшується асортимент за рахунок введення новинок. Продукція виробляється безпосередньо у місцях продажу за спеціальною рецептурою і продається виключно в мережі супермаркетів. Власні пекарні окрім піц можуть на замовлення виготовити будь-яку продукцію, яка до вподоби споживачам. Постійні покупці супермаркету вже гідно оцінили високу якість та широкий асортимент продукції, що випікається у власних пекарнях, адже частина асортименту виробляється за французькими технологіями із залученням закордонних спеціалістів. У планах пекарень – новинки в асортименті та збільшення кількості власних пекарних цехів в мережі супермаркетів «Корона».

ТОВ НВП «Аргон» пропонує у своїй мережі свої власні бренди: ТМ «Подільська марка», ТМ «Подільський торт» та ТВ «Пан Економ». Ці бренди пропонують покупцям широкий асортимент продуктів та товарів щоденного вжитку за прийнятну ціну. Якість товарів власних торговельних марок відповідає якості аналогічних брендів у відповідній категорії. Продукція власних торговельних марок підприємства виготовляється на провідних заводах України, які визначаються на тендерній основі. До них ставляться досить жорсткі умови щодо виробничих та логістичних потужностей, щодо відповідності  виробництва всім санітарно-гігієнічним нормам, нормам якості та іншим стандартам. Все це ретельно перевіряється спеціалістами "Аргону", перш ніж приймається рішення про розміщення замовлення на виготовлення продукції. Теж саме стосується і виробників тари та упаковки[39].

Випускаючи власну продукцію, ТОВ НВП "Аргон" скорочує ланцюжок від виробника до споживача, економлячи при цьому немалі кошти, що і позначається на кінцевій ціні продукції, яка значно дешевша за продукцію інших брендів аналогічної якості. Це дозволяє покупцям мережі істотно економити, не обмежуючи кількість своїх покупок.

Сьогодні асортимент  власних торговельних марок підприємства нараховує більше 500 позицій в більше ніж 40 категоріях. На черзі запуск нових товарів та розширення асортименту в уже існуючих групах товарів, що забезпечить  покупцям більш широкий вибір якісної продукції за розумну ціну.

«Пан Економ» є зареєстрованою торговою маркою ТОВ НВП «Аргон», яку було створено для випуску різноманітних продуктів харчування та промислових товарів з подальшою їх реалізацією в магазинах мережі.

Продукцію під ТМ «Пан Економ» для мережі магазинів виготовляють підприємства, які пройшли тендерний відбір та які гарантують найнижчу собівартість продукції при високому рівні якості за дотримання усіх інших наших вимог. Перевага надається підприємствам, які працюють у нашому регіоні, але конкретний виробник окремих товарних позицій залежить від умов співпраці. Серед відомих у регіоні виробників продукції ТМ «Пан Економ» такі як: ТОВ «Солодка хата», «Вінницька харчосмакова фабрика», ТОВ «Алсу-Пак» та інші[39].

“Подільський торт” - перша власна торгова марка компанії «Аргон». Кондитерські вироби під брендом “Подільський торт” виробляються на сучасних підприємствах Вінницької та Хмельницької областей виключно для реалізації в торгових точках компанії “Аргон”, розташованих у Вінниці, Калинівці, Козятині та Хмільнику.

Висока якість, натуральні інгредієнти та доступна ціна — ось головні переваги “Подільських тортів”. Торти щоденно доставляються в усі магазини “Грош”, “Корона” та “К-Маркет ”власним транспортом підприємства “Аргон”, що знижує транспортні витрати, і відповідно вартість продукції, а головне -  торти проводять менше часу в дорозі, вони відразу найсвіжішими потрапляють з виробництва до кінцевого споживача.

На сьогодні, в асортименті підприємства “Аргон” більше 150 найменувань солодкої продукції “Подільський торт” і асортимент цей продовжує розширятись. Кожен  покупець може вибрати торт на свій смак та будь-який випадок життя. Кому до вподоби “Празький”, кому “Медовий з чорносливом”, кому “Вишня з вершками”, кому “Наполеон” - вибір смаків  та ваги тортів задовольнить кожного.

ТОВ НВП «Аргон» займається власним імпортом, тобто продажем продуктів популярних іноземних виробників, відібрані та перевірені фахівцями у магазині. Товари потрапляють від виробника одразу на полиці супермаркету, без посередників, завдяки чому споживачі купують імпортні продукти за кращою ціною.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]