Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
103
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
142.34 Кб
Скачать

Нанесення на робочу карту рішення командира під час здійснення маршруту і під час розташування військ в районі зосередження відповідно до змін в оперативній обстановці

Викладач в ролі командира з’єднання визначає час «Ч» і дає час на здійснення пересування (організацію маршу), а потім заслуховує студентів щодо прийнятого рішення. Для більш чіткого засвоєння студентами послідовності дій батальйону під час маршу викладач заслуховує доповідь 2-3 студентів і після того, як викладач впевнився у правильному розумінні студентами послідовності здійснення маршу, приступає до відпрацювання питання щодо практичного виконання рішення командира батальйону.

За допомогою практичного відпрацювання навчального питання викладач досягає однозначного розуміння діяльності кожного студента під час маршу. Після досягнення мети, батальйон збирається викладачем на КСП батальйону і переходить до відпрацювання інших навчальних питань.

Викладач в ролі командира з’єднання визначає можливі варіанти дій противника під час маршу та визначає час на організацію взаємодії під час його здійснення, а потім заслуховує студентів щодо рішення про порядок знищення противника силами охорони колони батальйону.

Для більш чіткого засвоєння студентами послідовності знищення противника викладач заслуховує доповідь 2-3 студентів і після того як викладач впевнився у правильному розумінні студентами послідовності знищення противника на марші приступає до відпрацювання питання щодо організації привалу (через 80-100 км руху), порядку зупинки колони, технічного обслуговування техніки, дозаправки (за необхідності) пальним, організації охорони на привалі, спостереження за повітряним нападом противника тощо.

За допомогою практичного відпрацювання навчального питання викладач досягає однозначного розуміння діяльності кожного студента під час привалу. Після досягнення мети батальйон збирається викладачем на КСП батальйону і переходить до підведення підсумків.

Роботу щодо організації маршу командир батальйону (роти) проводить, як правило, по карті масштабу 1:50 000, а коли карта більш великого масштабу – на макеті місцевості. Однак і в цьому випадку командир батальйону (роти) повинен знайти можливість для уточнення завдань підрозділам та організації взаємодії в ході маршу.

На робочу карту наноситься:

1. Короткі висновки із оцінки дій противника (ймовірні маршрути руху, рубежі та час розгортання, переходу в атаку, висновки із оцінки обстановки командирароти (батальйону)).

2. Побудову похідного порядку з вказанням всіх елементів (склад колони, кількість машин, глибина колони та дистанція між машинами (підрозділами),глибина головних сил та всієї колони).

3. Маршрут руху, райони привалів, відпочинку, вихідний рубіж (пункт), рубежі регулювання, місця командно-спостережних пунктів.

4. Порядок дій підрозділів на рубежі ймовірної зустрічі з противником, місця розгортання елементів бойового порядку батальйону та КСП на можливих рубежах зіткнення з противником.

5. Бойове завдання похідної охорони (яким рубежем та до якого часу оволодіти головній похідній заставі).

6. Бойове завдання головних сил (найближче завдання та напрямок подальшого наступу), бойове завдання іншим підрозділам.

7. Комендантська служба, основні питання взаємодії та забезпечення, бар’єрні рубежі.

8. Заповнені таблиці маршу (проходження визначених рубежів, глибини колон, порядок завантаження матеріально-технічних засобів, шансового інструменту тощо).

Соседние файлы в папке Tema 12 Пересуван. і розташ. на місці++