Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
121
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
127.49 Кб
Скачать

Ведення наступу

При наступі з ходу висування батальйону до рубежу переходу в атаку починається у встановлений час або по команді старшого командира. Здійснюється воно з максимальною швидкістю. Батальйон висувається в похідному порядку. Побудова колони повинна забезпечувати швидке розгортання його в передбойовий і бойовий порядок. З цією метою роти в колоні батальйону висуваються разом із своїми засобами підсилення, а танки, які придані механізованому батальйону в голові колони. З рубежу розгортання в ротні колони роти виходять на свої напрямки.

Прикриття батальйону з повітря до рубежу переходу в атаку здійснюють зенітні підрозділи бригади , а також зенітні засоби батальйону.

Гранатометний і протитанковий взводи, якщо вони не залучаються до знищення противника в період вогневої підготовки, а також другий ешелон батальйону, висуваються за підрозділами першого ешелону до рубежу розгортання в ротні колони.

Придана артилерія, мінометна батарея, гармати і танки, а також установки ПТРК, які беруть участь у вогневій підготовці атаки висуваються та займають підготовлені позиції, а якщо це неможливо – то в період вогневої підготовки.

Підрозділи технічного забезпечення та тилу висуваються за другим ешелоном.

При виході батальйону до рубежу розгортання в батальйонні колони починається вогнева підготовка атаки і продовжується до переходу батальйону в атаку. З початком вогневої підготовки сапери взривним способом роблять проходи в загородженнях противника.

При виході батальйону на рубіж розгортання в ротні колони командир батальйону висувається на свій КСП. Разом з ним на КСП розміщується КСП командира артилерійського дивізіону.

Зенітний взвод висувається за ротами першого ешелону.

При підході до рубежу переходу в атаку танкові роти, а слідом за ними і механізовані підрозділи на БМП (БТР) розгортаються в бойову лінію.

Заключна частина

Наступ є основним видом бойових дій і потребує уміння та навиків як командирів всіх ступенів, так і особового складу швидко приймати рішення, ставити бойові завдання та вміло маневрувати на полі бою.

Виросло значення практичної роботи офіцерів підрозділів по підготовці особового складу до ведення бойових дій та постійного контролю в ході бою за своєчасним і точним виконанням прийнятого рішення.

Все більше ускладнюються питання підготовки та ведення наступального бою.

В сучасному загальновійськовому бою рішуча роль належить воїну. Він повинен володіти високими морально-політичними, бойовими та психологічними якостями. Ці якості виробляються системою політичного і військового навчання і виховання, систематичною робото командирів.

Навчання та виховання військ підпорядковано підтримці високого рівня бойової готовності підрозділів і частин, їх здібності в разі необхідності негайно приступити до виконання бойових завдань.

Цьому підпорядкована і тактична підготовка командного складу, головним завданням якого є оволодіння мистецтвом підготовки та ведення сучасного бою.

Старший викладач кафедри військової підготовки

працівник ЗС України Д.В. ЗАЙЦЕВ

21

Соседние файлы в папке Tema 11 М(Т) бат-н в наступі++