Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
7
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
30.72 Кб
Скачать

Державна податкова

Адміністрація України

БЕРШАДСЬКА МІЖРАЙОННА ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА ІНСПЕКЦІЯ

Вінницької області

24400 м. Бершадь, пров. Робітничий, 8 тел.2-17-76, факс 2-10-06

Государственная налоговая

Администрация Украины

БЕРШАДСКАЯ МЕЖРАЙОННАЯ

ГОСУДАРСТВЕННАЯ

НАЛОГОВАЯ ИНСПЕКЦИЯ

Винницкой области

24400 г.Бершадь, переул.Рабочий, 8

тел.2-17-76, факс 2-10-06

16.05.2005р № 2351

Голові Бершадської

Райдержадміністрації

Шульц С.Л.

Бершадська МДПІ з метою збільшення надходжень до місцевих бюджетів, надає роз”яснення щодо плати за землю за земельні ділянки, на яких розташовані господарські будівлі та двори, зайняті тваринницькими фермами, тракторними станами, літніми таборами та іншими несільськогосподарськими угіддями, що не підлягали паюванню та які використовуються сільськогосподарськими підприємствами.

Указом Президента України (п.1) від 8 серпня 1995 року № 720/95 “Про порядок паювання земель, переданих у колективну власність сільськогосподарським підприємствам і організаціям” установлено, що паюванню підлягають сільськогосподарські угіддя, передані в колективну власність сільськогосподарським колективним підприємствам, кооперативам, акціонерним товариствам, у тому числі створеним на базі радгоспів та інших державних сільськогосподарських підприємств. При цьому слід зазначити, що у відповідності з цим Указом несільськогосподарські угіддя паюванню не підлягали.

Відповідно до норм Земельного кодексу України, який набрав чинності з 1 січня 2002 року, земельні ділянки кожної категорії земель, які не надані у власність або користування громадян чи юридичних осіб, можуть перебувати у запасі (пункт 2 статті 19), земельні ділянки державної і комунальної власності, які перебували у користуванні сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, що ліквідуються, включаються до земель запасу або передаються у власність чи користування відповідно до цього Кодексу (пункт 2 статті 30).

Земельним кодексом України визначається порядок надання земельних ділянок в оренду та порядок набуття права на таке використання. Так, передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється на підставі рішення відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування шляхом укладення договору оренди земельної ділянки.

Право на оренду земельної ділянки виникає після укладення договору оренди і його державної реєстрації. Приступати до використання земельної ділянки до встановлення її меж у натурі (на місцевості) та одержання документа, що посвідчує право на неї, та державної реєстрації забороняється (ст.125 Кодексу).

Тому, враховуючи викладене, сільськогосподарські підприємства для отримання права на використання земельних ділянок, які не підлягали розпаюванню, але фактично використовуються ними, повинні оформити та належним чином зареєструвати договори оренди відповідних земельних ділянок.

Начальник Бершадської МДПІ Когут В.П.

      1. Підлісняк

Соседние файлы в папке Н.І-