Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RNP_SP.doc
Скачиваний:
79
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
574.46 Кб
Скачать

Рецензія на робочу навчальну програму з курсу «Сімейне право»

Робоча навчальна програма дисципліни складена з урахуванням положень Сімейного кодексу України та інших норм чинного законодавства в обсязі, необхідному для пов­ного і глибокого вивчення студентами основних положень сімейного права України. Передбачається вивчення історичного розвитку інституту сім’ї і шлюбу та їх правового регулювання, поняття та особливості сімейного права, шлюбу, сім’ї, сімейних правовідносин; законодавчого регулювання сучасних сімейних правовідносин: порядку укладення та припинення шлюбу, особистих немайнових і майнових відносин подружжя, батьків і дітей, порядку і юридичних наслідків усиновлення, встановлення опіки та піклування над дітьми тощо, а також проблем розвитку та вдосконалення законодавства про шлюб та сім’ю.

До кожної теми програми подається план семінарського заняття, котрий містить перелік основних питань з теми, які можуть виноситися на розгляд.

Робоча навчальна програма містить також питання для самоконтролю та контролю знань, практичні завдання, список нормативно-правових актів і рекомендованої до вивчення чи ознайомлення наукової літератури. Практичні завдання до тем охоплюють найважливіші питання. Під час їх складання використані фактичні матеріали (практика судів, органів реєстрації актів цивільного стану (РАЦС), юридичних консультацій — при цьому прізвища учасників та деякі фактичні матеріали змінені), приклади з опублікованих видань (практикумів) та інша юридична література. Практичні завдання мають вирішуватися відповідно до норм сімейного та цивільного законодавства України, а також міжнародних угод, дво- і багатосторонніх Конвенцій про правову допомогу в цивільних, сімейних і кримінальних справах. Рішення повинно обґрунтовуватися посиланням на нормативні джерела з наданням конкретних відповідей на поставлені в завданнях запитання.

Завідуючий кафедрою

теорії та історії держави і права

к.ю.н., доцент О.А. Калганова

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]