Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Rozrakhunkova_APP_PB_z_retsen.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
371.2 Кб
Скачать

2. Загальні вимоги до змісту та оформлення розрахункової роботи

2.1 Завдання на розрахункову роботу

Розрахункова робота складається з двох частин: ситуаційної та практичної задач. Кожному студенту передбачено індивідуальний варіант розрахункової роботи, що відповідає порядковому номеру в журналі.

Ситуаційна задача розрахункової роботи потребує повної, розгорнутої відповіді на поставлене ситуаційне питання із зазначенням посилань на нормативно-податкову базу.

Перелік ситуаційних задач наведено в додатку А.

Практична задача розрахункової роботи потребує розв’язання задачі, а саме: розрахувати суму податку на прибуток підприємств та перевірити на правильність розрахунку податку платником, вказати строки подання податкової звітності із зазначенням кінцевих дат сплати податку до бюджету та визначити суму штрафних санкцій за порушення податкового законодавства платником податків (в разі наявності такого порушення).

Умову задачі наведено у додатку Б, а розподіл по варіантах в додатку В.

2.2 Загальні вимоги до оформлення

Розрахункова робота складається з таких частин:

- титульний аркуш (Додаток Г);

- завдання на ситуаційну задачу та відповідь на неї (Додаток Д);

- завдання на практичну задачу та її розв’язок (Додаток Ж).

Розрахункову роботу оформлюють на аркушах формату А4 (210х297 мм). Текст розрахункової роботи друкують машинописним або машинним (за допомогою комп’ютерної техніки) способом на одному боці аркуша білого паперу, залишаючи поля таких розмірів: ліве – 30 мм, праве – 10 мм, верхнє – 20 мм, нижнє – 20 мм. Використовується шрифт – Times New Roman 14, міжрядковий інтервал – 1,5, відступ на абзац 1,25 – не користуватись кнопкою табуляції.

Завдання на практичну задачу носить наскрізний характер, тому розв’язок має бути поданий у наступній послідовності:

1) розрахувати суму податку;

2) зазначити строки подання податкової звітності;

3) визначити кінцеві дати сплати податкових зобов’язань до бюджету;

4) визначити суми штрафних санкцій за порушення податкового законодавства платником податків.

Формули в розрахунковій роботі наводяться безпосередньо перед розрахунком. Наведення формул є обов’язковим. Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів слід наводити безпосередньо під формулою в тій послідовності, в якій вони наведені у формулі.

Знаходження суми кожного виду податку має супроводжуватися поясненням, наприклад: Згідно зі статтями 138, 139 та 140 ПКУ існують витрати на суму яких може зменшуватися база оподаткування податком на прибуток, також ряд витрат на суму яких заборонено зменшувати базу оподаткування, а також витрати які дозволено включати у розмірі певного відсотку. Таким чином, виходячи з умови задачі до складу витрат на які зменшиться база оподаткування податком на прибуток включаємо такі витрати:______________ (перераховуються витрати і вказуються суми). Не маємо право включати до складу витрат ________________ (перераховуються витрати і вказуються суми). Включає у розмірі певного відсотку __________ (перераховуються витрати, вказуються суми, відсотки).

Отже, розв’язання практичної задачі має бути обґрунтоване. Всі розрахунки здійсненні під час розв’язання задачі мають бути наведені. Після розрахунку податку необхідно написати відповідь, в якій коротко наводиться результат розрахунку, наприклад: Відповідь: Сума ПДВ, яку підприємство має сплатити у бюджет становить _________ грн.