Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторна робота №6.doc
Скачиваний:
164
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
1.52 Mб
Скачать

Машина 10-б кл.

Машина 10-Б кл. призначена для зшивання тонких та середніх груп шкірок однонитковим ланцюговим крає обметувальним стібком.

Р1 – голка по висоті. Регулюється після відпускання двох упорних гвинтів рамки і зміщенням голководія на або від робітника.

ТУ при КБП вістря голки не повинно доходити до стовщення голкової пластини на 5 мм.

Р2 – своєчасність руху голки. Регулюється після відпускання двох упорних гвинтів ексцентрика на головному валі і провертанням його навколо вісі.

ТУ голка повинна входити в матеріал тоді, коли закінчилось переміщення

Р3 – положення петляла по відношенню до руху голки. Регулюється після відпускання упорного гвинта на хрестовинні і зміщенням петляла вліво, вправо.

Р4 – своєчасність підходу петляла до голки. Регулюється після відпускання упорного гвинта хрестовини і зміщенням петляла вліво, вправо.

Р5 – зазор між петлячем та голкою. Регулюється після відпускання упорного гвинта в корпусі машини та підніманням або опусканням двох плечових важелів.

Р6 – своєчасність вертикальних рухів петляла. Регулюється після відпускання двох упорних гвинтів ексцентрика і провертанням його навколо вісі.

Р7 – своєчасність складних просторових рухів петляла. Регулюється після відпускання двох упорних гвинтів копірного диска і провертанням його навколо вісі.

Рис. 7. Конструктивна схема машини 10–Б кл.

Р8 – сила притискання веденого диска до ведучого. Регулюється шляхом зміщення встановлюю чого кільця вздовж вісі після відпускання гвинтів кріплення кільця.

Р9 – довжини стібка. Регулюється після відпускання барашкової гайки і прокручуванням регулятора зміни довжини стібка.

Р10 – регулювання веденого диска по висоті. Регулюється після відпускання контргайки і укручуванням або викручуванням гвинтової вісі.

Р11 – правильність горизонтального розміщення веденого диска по відношенню до ведучого. Регулюється після відпускання стягуючого гвинта рамки і зміщенням її вверх, вниз.

ТУ потрібно добитись такого положення веденого диска, щоб по горизонталі та вертикалі він співпадав із ведучим диском.

Висновок: отже, машина 2222 кл. призначена для вимотування бортів, лацканів і комірів верхнього одягу однонитковим ланцюговим стібком.

Машина 85 кл. призначена для виконання підшивних операцій при виготовленні виробів з тонких тканин (підшивання низу жіночих і дитячих суконь, суконь–пальт і суконь–костюмів). Крім цього машину можна використовувати і при виконанні підшивних операцій на тканинах костюмної групи. Машина виконує однониткову потайну строчку в двох варіантах: із захопленням голкою нижнього (лицевого) шару тканини при кожному стібку і з захопленням нижнього шару через стібок. Строчка із захопленням лицевого шару тканини через стібок використовується при підшиванні дуже тонких тканин.

Машина 10–Б кл. відноситься до числа крайообметувальних машин однониткового ланцюгового стібка і призначена для зшивання шкурок тонкого і середнього хутра.