Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

БІлеТ2 оП

.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.10.2015
Размер:
17.82 Кб
Скачать
  1. Якими параметрами характеризується вібрація?

Вібрація характеризується абсолютними та відносними параметрами.

  1. Як зароджується й розвивається процес горіння?

При введенні певного імпульсу теплоти в зону горіння твердих речовин, холодне горюче середовище нагрівається, внаслідок чого виникає інтенсивне окислення горючої речовини киснем і додаткове виділення теплоти. Це, в свою чергу, приводить до нагрівання сусіднього шару горючої речовини, в якому також буде інтенсивно відбуватися хімічна реакція. Таким чином, відбувається переміщення зони горіння в більш глибокі шари 2 речовини.

  1. Як класифікуються будівельні матеріали за здатністю горіти?

негорючі − під дією вогню або високої температури не спалахують, не тліють і не обвуглюються (всі природні і штучні неорганічні матеріали, метали, гіпсові та гіпсоволокнисті плити з вмістом органічної речовини не більше 8% за масою, мінераловатні плити з вмістом синтетичних, крохмальних або бітумних зв'язок до 6% за масою;  важкогорючі − під дією вогню або високої температури спалахують, тліють або обвуглюються і продовжують горіти, тліти або обвуглюватися при наявності джерела загоряння, а після його вилучення горіння або тління припиняється (асфальтовий бетон, гіпсові і бетонні матеріали з вмістом органічного наповнювача більше 8% за масою, мінераловатні плити з бітумним наповнювачем більше 7−15%, глиноземні 5 матеріали питомою масою не менше 900 кг/м3 , намочена в глиняному розчині, просочена глибоко антипіренами деревина, цементний фіброліт, полімерні матеріали);  горючі − під дією вогню або високої температури спалахують, тліють або обвуглюються і продовжують горіти, тліти або обвуглюватися після видалення джерела загоряння (усі органічні матеріали, що не відповідають вимогам до важкоспалимих і неспалимих матеріалів − деревина, лінолеум, пробкові плити, соломисті матеріали тощо)

  1. Від чого залежить допустима найбільша відстань до евакуаційного виходу?

ширина евакуаційних виходів розраховується за нормованою СНиП 2.01.02−85 кількістю людей на 1 м ширини евакуаційного виходу, яка залежить від тих же параметрів, що й найбільша відстань до евакуаційного виходу

  1. Що таке захисне заземлення і де воно використовується?

Заземлення - навмисне електричне з'єднання будь-якої точки електричної мережі, електроустановки чи обладнання, із заземлюючим пристроєм. Основна мета цього заходу - захистити від можливого удару струмом користувача приладу при замиканні на корпус в тому випадку, наприклад поразки електричним струмом в разі замикання фазного проводу на, коли порушена ізоляція. 

  1. Дати означення електробезпеки

Електробезпе́ка — система організаційних та технічних заходів і засобів, що забезпечують захист людей від шкідливого та небезпечного впливу електричного струму, електричної дуги, електромагнітного поля і статичної електрики.

  1. Як нормуються рівні опромінювання ЕП промислової частоти?

У ближній зоні, яка має фізичне значення при частотах до 300 МГц, нормуються напруженості електричної і магнітної складових полів.

У дальній зоні в діапазоні частот 300 МГц - 300 ГГц, у якому, як правило, і перебуває персонал, що обслуговує джерела ЕМВ із довжиною хвилі менше метра, нормується густина потоку енергії та енергетичне навантаження.

У діапазоні частот 60 кГц — 300 МГц гранично допустима напруженість ЕМП на робочих місцях протягом робочого дня не може перевищувати наступних значень:

для електричних полів:

f, МГц 0,06-3 3-30 30-50 50-300

Е,В/м 50 20 10 5

для магнітних полів:

f,МГц 0,06-1,5 30-50

Н,А/м 5 0,3

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

А

А

В

В

Б

А

Б

Б

В?

Б

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

А

А

В

Б

А

А

А

Б

В

Г або А

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]