Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

subd_kurs / вступ

.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
05.06.2015
Размер:
97.28 Кб
Скачать

Группа 22Вступ

Підприємства, що спеціалізуються на роздрібній торгівлі мають за мету доведення товарів безпосередньо до споживачів, використовуючи та вдосконалюючи методи стимулювання збуту. До них відносять: надання сервісного обслуговування, раціоналізацію торгівельно-технологічних операцій, налагодження рекламно-інформаційної роботи в магазині тощо. Керування багатосторонньою діяльністю торгівельного комплексу є доволі складним процесом, тому слід використовувати найбільш сучасні та прогресивні засоби і методи виконання технологічних, виробничих та інших операцій, а також здійснювати відбір кваліфікованих спеціалістів.

Головним фактором ефективної торгівлі на сьогоднішній день є адекватність та швидкість взаємного обміну інформацією між виробником, продавцем та покупцями. Комунікація дозволяє знаходити найкращі шляхи взаємодії і підвищувати якість товарів та послуг для безпосереднього споживача.

Відсутність достатнього контролю за веденням торгово-технологічного процесу і планування діяльності торгівельного підприємства негативно впливають на цей процес в супермаркеті (знижують показники оборотності товару) і, крім того, на лояльність споживачів до даного супермаркету чи до цілої торгівельної мережі.

Тому головним фактором ефективної торгівлі на сьогодні є аналіз діяльності торгівельного підприємства в сфері документального забезпечення в магазинах самообслуговування та розробка методів і способів вдосконалення його функціонування.

Супермаркет – це великий магазин самообслуговування всередині жилої зони міста, що має більше ніж 5000 позицій асортиментного переліку найменувань як продовольчих, так і непродовольчих товарів, і відрізняється від інших суб’єктів торгівлі за ознаками капітальності споруди, торгівельної

спеціалізації, широти асортименту тощо.

Організація продажу товарів в магазинах самообслуговування як вид цілеспрямованої діяльності протягом останніх років набуває все більшого значення в умовах зростання конкурентного середовища внаслідок демонополізації ринку, масштабів обігу товарів, кількості суб’єктів ринкових відносин, налагодження зв’язків з постачальниками національної та імпортованої продукції, вдосконалення сервісного обслуговування як в межах окремих магазинів, так і мережі в цілому. На сучасному етапі для стабільного функціонування торгівлі як системи необхідна раціональна організаційна діяльність в плані документально-бухгалтерського забезпечення. Виникає гостра необхідність вивчення і аналізу вітчизняного та зарубіжного досвіду з цього питання, оскільки саме завдяки цьому процесу підприємство може чітко розпланувати свою діяльність.

Отже, автоматизація роботи супермаркету є актуальним завданням на сьогоднішній деньГруппа 22 і потребує програмної реалізації.

Соседние файлы в папке subd_kurs