Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
L нансовий стан п дпри мства.doc
Скачиваний:
242
Добавлен:
30.05.2015
Размер:
867.84 Кб
Скачать

Міністерство аграрної політики України

Білоцерківський національний аграрний університет

Кафедра фінанси та кредит

Курсова робота

з дисципліни: «Фінанси підприємства»

На тему: “Фінансова діяльність підприємства”

Виконала:

Студентка гр.4

Стасенко Р. В.

Перевірив викладач:

Гудко .

Біла Церква, 2014.

План

Вступ 3

  1. Фінансова діяльність підприємства 5

    1. Характеристика фінансової діяльності підприємств 5

    2. Фінансова звітність підприємства 12

    3. Сучасний стан фінансової діяльності малих підприємств в Україні 20

  2. Дослідження фінансового стану НВКФ “Енергія-Юг” 26

    1. Основні напрямки фінансової діяльності НВКФ “Енергія-Юг” 26

    2. Методика розрахунку та критерії оцінки показників фінансового стану 27

    3. Аналіз динаміки показників фінансового стану НВКФ “Енергія-Юг” 37

3. Переваги та недоліки системи оцінювання фінсового стану підприємства 38

3.1. Удосконалення фінансового стану НВКФ “Енергія-Юг” 38

3.2. Шляхи вдосконалення законодавчо-нормативної бази 42

Висновки 50

Перелік використаних джерел 52

Вступ

Розвиток підприємництва в Україні є об’єктивним процесом, зумовленим тими ринковими перетвореннями, що здійснюються в державі. Підприємництво у різних формах виступає як невід’ємна частина сучасного суспільного процесу, як рушійна сила економічного прогресу.

При переході до ринкових відносин вітчизняні підприємства зіткнулись з проблемою невпевненості у ділових партнерах, у законодавчій базі, політиці держави, з невизначеністю майбутніх доходів і витрат, а отже, і перспектив діяльності підприємства. Тому треба звернути увагу на доцільне використання фінансів підприємства та його фінансову діяльність. Цей фактор дуже впливає на фінансовий стан підприємства.

Виявлення фінансового стану підприємства дозволить власникам, керівникам, партнерам по бізнесу, банкам визначати надійність, стабільність даного підприємства, оцінювати ефективність використання фінансових ресурсів, спрогнозувати фінансові результати його діяльності.

Фінансовий стан підприємства характеризується ступенем його прибутковості та оборотності капіталу, фінансової стійкості та динаміки структури джерел фінансування, здатності розраховуватися за борговими зобов'язаннями. Ці фактори дозволяють визначити недоліки у діяльності підприємства і шляхи їх подалання. Комплексний і систематичний підхід до фінансового стану підприємства дасть можливість підприємству розвиватись у довгостроковій перспективі.

Правильна оцінка фінансових результатів діяльності та фінансового стану підприємства за сучасних умов господарювання конче потрібна як для його керівництва і власників, так і для інвесторів, партнерів, кредиторів, державних органів.

У зв’язку з цим тема є актуальною. Метою курсової роботи є удосконалення фінансового стану підприємства. Для досягнення цієї мети в роботі використовується ряд послідовних завдань:

  • проаналізувати динаміку показників підприємства;

  • оцінити одержані результати;

  • запропонувати заходи з удосконалення фінансового стану підприємства.

Об’єктом дослідження є науково-виробнича комерційна фірма “Енергія-Юг”. Предметом дослідження курсової роботи є фінансовий стан НВКФ “Енергія-Юг”.

Базою дослідження фінансового стану даного підприємства є Закон України “Про підприємства в Україні”, Закон України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні”, Положення (стандарти) бухгалтерського обліку в Україні, Постанови Кабінету Міністрів України, Статут НВКФ “Енергія-Юг”, звітні дані підприємства, підручники вітчизняних авторів, газети та журнали, а також компьютерна мережа Internet.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]