Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

3 курс 1 часть / PITANNYa_Elektroprovidnist

.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
20.05.2015
Размер:
30.21 Кб
Скачать

ПИТАННЯ ДО ТЕМИ «ЕЛЕКТРИЧНА ПРОВІДНІСТЬ РОЗЧИНІВ ЕЛЕКТРОЛІТІВ»

  1. Предмет і основні поняття електрохімії. Сучасні проблеми електрохімії.

  2. Основні положення і недоліки теорії електролітичної дисоціації Арреніуса.

  3. Константа дисоціації, ступінь дисоціації. Закон розведення Оствальда. Основні причини, що обумовлюють дисоціацію речовин на йони в розчині. Від яких факторів залежить ступінь дисоціації?

  4. Активність и коефіцієнт активності. Зв'язок між активністю електроліту та середніми йонними: моляльністю, активністю та коефіцієнтом активності для електроліту 1,1-валентного; 1,2-валентного; 1,3-валентного; 2,1-валентного; 3,1-валентного та 3,2-валентного типа.

  5. Розчини сильних електролітів. Основні положення і недоліки теорії Дебая-Хюккеля. Залежність середнього йонного коефіцієнта активності від йонної сили розчину в розведених та концентрованих розчинах сильних електролітів.

  6. Єдина кількісна теорія дисоціації електролітів Ізмайлова. Загальна константа дисоціації електроліту за Ізмайловим.

  7. Що таке буферний розчин? Розрахунок рН буферного розчину, що складається із слабкої кислоти та її солі. Що таке буферна дія? Що таке буферна ємність? Від яких факторів залежить буферна ємність розчинів? Де використовуються буферні розчини?

  8. Що таке гідроліз? Описати гідроліз солі, утвореної сильною кислотою і слабкою основою і розрахувати рН водного розчину. Описати гідроліз солі, утвореної слабкою кислотою та сильною основою і розрахувати рН водного розчину. Описати гідроліз солі, утвореної слабкою кислотою і слабкою основою і розрахувати рН водного розчину.

  9. Електрична провідність розчинів електролітів. Питома, молярна і еквівалентна електричні провідності. Фізичний зміст цих величин. Вплив різних факторів на питому, молярну та еквівалентну електричні провідності розчинів електролітів.

  10. Теорія електричної провідності розчинів Дебая-Онзагера. Електрофоретичний і релаксаційний ефекти гальмування руху йонів. Ефекти Віна і Дебая-Фалькенгагена.

  11. Молярна електрична провідність йонів гідроксонію та гідроксилу. Естафетний механізм.

  12. Вимірювання електричної провідності розчинів електролітів. Кондуктометрична комірка. Місток Уінстона.

  13. Визначення фізико-хімічних величин за допомогою кондуктометрії (визначення концентрації (кондуктометричне титрування), ступеня дисоціації та константи дисоціації слабкого електроліту, коефіцієнта електричної провідності сильного електроліту, йонного добутку води, розчинності та добутку розчинності важкорозчинних сполук).

Соседние файлы в папке 3 курс 1 часть